Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… Východiskem závěrečné detektivní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice se opět stala předloha Michala Sýkory, kterou pro televizní obrazovku adaptoval scenárista Petr Jarchovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je tak, když se neumíte rozhodnout, jak pojmete celý seriál. Notně dlouho vypadal vážně a pak v závěru se do toho přidá komedie a rázem je s nějakým napětím amen. Byl bych ochoten na to přistoupit, kdyby se to od začátku prezentovalo jako cynická komedie, ale ono to tak nepůsobilo. Podobně jako první Exorcista a ve srovnání s Živými terči vychází jako vítěz. 40% P.S. Vyjmout první a poslední sérii byla by to více něž nadprůměrná podívaná, na kterou by se velice krásně vzpomínalo. Hřebejkovy dvě minisérie (třetí Mrtvý psi jsou OK) to poměrně citelně kalí. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Při porovnání ostatních sérií je nutné podotknout, že Živé terče jsou asi nejpovedenější částí celé pentalogie. Dialogy dávají smysl, celý případ je od počátku zajímavý. Marie Výrová jako by snad ani z typologicky podobných případů nevyšla. Znovu řeší pochybení předchůdců, zametání pod koberec, vyšší vlivy, úplatky apod. Všechny série jsou na tomhle vlastně alespoň zčásti postaveny. Možná to chtělo něco originálnějšího. Na druhé straně vidíme, kam vede v podstatě nepotrestaný zločin a arogance moci. Kdo je viník a kdo oběť? Živé terče oplývají i výbornou kamerou, scénářem, ale hlavně hudbou. Ta je opravdu výborná. Závěr patří mistrům a po některých částech, které byly skutečně příšerné je toto více než důstojné zakončení. Kdyby se takto výborně natočily i předchozí skoro by mi ukápla slza, že se nepokračuje. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dát dokupy takhle komplikovanou pomstu, je docela slušný oser. Zvlášť, když si k tomu vyberete neortodoxní nástroje a vymyslíte si ještě složitější schéma. Naštěstí u olomoucké kriminálky pracují retardi, takže toho stihnete vykosit víc, než jste možná sami doufali. První dva díly jsou průměrná žánrová standardka, které moc nejde práce s napětím, a postavy jsou spíše takové roztomilé karikatury (kde svoje zadání pochopil akorát výtečný Michal Isteník) kteří se ve vyhrocené situaci spíše trapně plácají, než aby opravdu něco řešili. Hřebejk ze sebe sype rutinu, která za každou cenu potřebuje zabít tři nedělní večery, přičemž jej sráží Jarchovského scénář, který závěrečnou epizodu zvrtne do čistého pekla tvůrčí lenosti, kdy se banality mísí s nonsensy. Závěr už vše jenom korunuje. To není prostor pro diváckou fantazii, to je břídilství. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Olomoucká zlatá mládež platí za svou nepěknou minulost. 1) Nevím, jestli občasný výskyt příjemného černého humoru připsat autorovi knížní předlohy anebo scenáristovi. Za to, že konec neodpovídal věcnému a serióznímu duchu, který seriál předtím předstíral, však jednoznačně může scenárista._____ 2) Civilní pojetí postav je velmi milé. Jarkovský i Hřebejk jsou nesporně profíci. Ovšem jako celek mi Terče připadají dost vlažné. Navíc neschopní policisté mi lezli dost na nervy (o pomalém tempu příběhu nemluvě)._____ 3) Pěknému mužnému 41letému Stanislavu Majerovi (kapitán Mráz) to bez vousů rozhodně sluší více než s nimi. 35letý Igor Ozorovič (náměstek primátora Jakub Rovenský) taky není k zahození, jakož i 32letý Matěj Anděl (bývalý trestanec, dnes rentiér Milan Šlak)._____ 4) Výstižný koment: Isherwood**. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

ZÁVIST NENÍ ZLÁ. ZLÁ JE NEPŘEJÍCNOST. Fakt věčná škoda toho posledního půl dílu, kdy šla logika jinou cestou než vyprávění a nadsázky bylo až příliš. A jakési "povinné" obsazení Voříškové a Krobota působilo dost nuceně. Do té doby to bylo svěží, moderní a aktuální krimidrama, v němž jsem ocenil normální poldy, kteří dělají i chyby. PS taky bych si Sýkorovu předlohu rád přečetl (bude jistě ve všem hutnější), ale netvrdilo se stále, že Živé terče jsou první a poslední díl, který vznikne přímo podle Sýkorova scénáře a ne předlohy?? ()

Galerie (201)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se natáčel převážně v Olomouci, ale byt dr. Kuželíka (Michal Isteník) jsou ve skutečnosti budovy PřF UK v Praze na Albertově. (rakovnik)
  • Když procházejí policisté kamerový záznam, na kterém byla zachycena vražda Karla Sedláka (Václav Hanzl), je na něm zřetelně vidět rok pořízení záznamu 2018. Děj se přitom odehrává v roce 2016. (akvidzerp)

Reklama

Reklama