Reklama

Reklama

Lajna

(seriál)
  • Slovensko Lajna (více)
Trailer
Česko, (2017–2021), 9 h 32 min (Minutáž: 21–26 min)

Scénář:

Petr Kolečko

Kamera:

Jan Šťastný

Hudba:

Jiří Burian

Hrají:

Jiří Langmajer, Zdeněk Piškula, Norbert Lichý, Hana Vagnerová, Petra Špindlerová, Pavla Dostálová, Josef Kaluža, Marek Taclík, Václav Neužil ml. (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Elitní hokejový kouč Luboš Hrouzek, olympijský vítěz z Nagana a bývalý hráč NHL, má před rozvodem s manželkou Helenou a hlavně se rozchází také se svým klubem HC Slavia Praha. Rozhodne se odejít z Prahy a začít znovu na místě, kde by ho asi nikdo nečekal... v Havířově! A nejede tam rozhodně sám. Chce v Havířově stvořit novou hokejovou legendu, Hrouzka juniora. Jméno Hrouzek totiž nikdo nikdy na dres azbukou nenapíše, dokud je Luboš naživu. Jméno Hrouzek patří na dres NHL! (Obbod TV)

(více)

Recenze uživatele Spiker01 k tomuto seriálu (3)

Lajna (2017) 

První díl byl velká šleha, kterou jsem si po značném rozčarování z konce Vyšehradu rád naordinoval. Následně to zase progresivnímu Obbodu nějakou dobu trvalo, než přinesl další díly, ale myslím, že to čekání stálo za to. Sice jsem dostal i několik vyloženě trapných dílů, ale celkově jsem se poměrně dobře bavil, čemuž také hodně napomáhá fakt, že mám stále hodně rád Jiřího Langmajera a jemu ta role věčně nasraného trenéra Hrouzka prostě sedla jako prdel na hrnec. Stále si také myslím, že Petr Kolečko na to i bez pomoci pořád má a ta neuvěřitelná kadence vtipů prostě mluví za vše. K pokračování se rád vrátím více než třeba právě k tomu Vyšehradu, který to celé započal. Ta dvacetiminutová stopáž tomu sedí lépe. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Na druhou Lajnu jsem se na české poměry opravdu těšil mnoho let, jednička se mi svého času hodně trefila do vkusu a štempl Petra Kolečka je pro mě stále velmi signifikantní. 2. hokejová sezóna mne ale překvapila větší připitomělostí a neuvěřitelností v tom smyslu, že nadbytečné užívání hokejových termínů v sebehokejovějších rodinách (a že o tom něco vím) je zkrátka nerealistické a příliš účelové. I tak jsem se ale po pár dílech na tempo seriálu dokázal naladit a nakonec u mě lepší díly převážily nad těmi trapnějšími. Langmajer je stále jedním z mých nejoblíbenějších českých herců a jeho kadence hlášek je pořád neuvěřitelná. Nové postavy příliš nevytrhnou (Suchánek mě vyloženě zklamal a opět mě utvrdil v tom, že je dobrý komik, ale jeho herectví stojí za starou bačkoru a nebaví mě), ale přechod do problémové Slávie je přece jen líbivější varianta než Havířov, kam Hrouzek nerad cestuje (viz "jakou asi můžeš mít cestu po D1 do Havířova, kurva?!"). A když jsem u těch vulgarismů, z erkových filmů je člověk zvyklý na nejrůznější "fuck" tvary, ale v české tvorbě ty naše krásné sprosťárny přecejen tak obvyklé nejsou a o to víc vyniknou. S příchodem na Stream jsou obě řady k dispozici zdarma, tak na co ještě čekáte? ()

Série 3 (2021) (S03) 

Ačkoliv větší budget seriálu nepochybně svědčí a chudé poměry Havířova střídá štědrý sponzor v podobě O2 (producentům navíc vážně pomohl covid v ušetření nákladů u prázdné o2 arény), tentokrát už jsem se nemohl zbavit neodbytného pocitu, že je to až příliš cheesy a ledabyle nahláškované. Nevím, jestli je to mnou a už mě ty laciné stereotypní hlášky tolik neberou, nebo tady tvůrci zkrátka až moc přitlačili na pilu. Ale lidem se to zjevně líbí a jsem tudíž v menšině. Třetí řadu beru jako fajn zakončení a vlastně bych tu čtvrtou ani nepotřeboval, pokud ale vznikne, určitě zas budu u toho. ()

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

25.03.2022

Voyo svým předplatitelům od 25.3.2022 nabídne každý pátek dvě epizody nového komediálního seriálu ze sportovního prostředí, Národní házená. Děj osmidílného seriálu se točí kolem partičky značně… (více)

Reklama

Reklama