Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní Chicago, město špinavé brutálními zločiny a prorostlé korupcí. Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady. Pochopí, že když potáhnou za jeden provaz, dokáží všechno. Promění se na velmi schopnou údernou jednotku rozhodnutou vzít své osudy do vlastních rukou. (CinemArt)

(více)

Recenze (276)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu si člověk řekne, že dostane filmový orgasmus, a to hlavně kvůli hercům, kteří jsou proste áčkoví frajeři, ale bohužel se film sekl na průměru a dál to nedotáhl. Délka 120 minut je tak extrémně přestřelená, že jsem se převážnou část filmu jenom nudil, protože poutavost děje kolísá jak na horské dráze, začátek dobrej, pak půlhodinové nudné okno. Jak začnou vdovy plánovat loupež, tak se to zase trochu rozjede, ale krátce nato zase spadne do táhlé nudy a tak pořád dokola. Finále není ani finále, zápletka mrtvého manžela je nevyužitá a konec nudný a nic neříkající. Tak nevýrazný a zbytečný film jsem už dlouho neviděl, za mě obrovské zklamání. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jo! Tten film mohl být kratší, ale to už fakt píšu ke každému současnému filmu. Jen málokterý dokáže svou dvouhodinovou stopáž naplnit. Vdovy mají naprosto úžasnou kameru, tu jsem si dost užíval. I jednotlivé charaktery jsou propracované. Viola Davis a Elizabeth Devicki skvělé výkony. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film mě nalákal na slušné obsazení, ale cítím se být hanebně oklamán. Vzhledem k tomu, jak mě dění dost často nudilo, byla stopáž přímo vražedná. Pokud v sobě scénář nesl nějaké poselství, pak jsem si z něj odnesl jen tolik, že šlo o další análně alpinistický počin směrem k tvůrcům politicky korektních kvót, takže se sešly dvě černošky, jedna hispánská, zodpovědná matka a jedna polská blondýna, aby se daly na dráhu zločinu. Hlavně postava Veroniky na mě působila podivným dojmem, chvílemi jsem měl pocit, že jde o schizofreničku, její přechody od bezúhonné vdovy k děsně "cool" drsňačce byly opravdu těžko uvěřitelné, scénář byl silně předvídatelný a vlastně jsem se vůbec nebavil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

McQueen se nechtěl spokojit jen s partou pozůstalých žen, které převzaly řemeslo svých zesnulých mužských protějšků a do příběhu zakomponoval politický rozměr. Bylo to sice trochu na úkor akce i přímočarosti, ale mě to vyhovovalo. Kor když v této linii hrála důležitou roli dvojice Duvall-Farrell. Líbila se mi i syrová atmosféra a akční sekvence nepostrádaly punc autenticity. Co mi naopak nesedlo byla Viola Davis, které jsem tu drsňačku moc nevěřil. A zbytečný mi přišel i relativně překvapivý zvrat, který ale ve finále žádným zvratem nebyl a pro vývoj děje měl prakticky nulové opodstatnění. Čekal jsem trochu víc, ale i tak se jedná o slušný kousek. 70% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hlavní devízou snímku Widows je herecké obsazení, které je jedním slovem prvotřídní. Bohužel, zbytek filmu už tak slavný není. Počínaje například scénářem, který je průhledný až hrůza, přičemž vážně nemá na to, aby udržel nějakou kvalitativní laťku po celou stopáž čítající 129 minut. Dalším negativním atributem je režie Steva McQueena, která je po většinu času chaotická a postrádající nějaké pevné opěrné body, od nichž by se mohl nějakým způsobem odrazit. Celý snímek je navíc až neuvěřitelně překombinovaný, takže ve finále dostanete velmi průměrný a zmatený "heist" snímek, po němž za pár měsíců neštěkne ani pes. Škoda. „If this thing goes wrong, I just want my kids to know that I didn't sit there and take it. I did something.“ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by som to mal brať námetovo, tak to moc nevyšlo. Neviem aký prístup mal pôvodný britský seriál, ale toto je trochu ťahanie za vlasy. Ale naproti všetkému, tomu režisér dal formu, ktorá z filmu robí lepšie dielo, akým by si zaslúžilo byť. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Výtečně obsazený film o třech vdovách, jejichž muže, gaunery, zabila mafie. Trochu méně uvěřitelný už je děj. Jedné z vdov její manžel zanechal sešit se všemi zločiny, co provedl a s jedním, na který se teprve chystal. Šlo tam o loupež 5 miliónů dolarů. Tři vdovy, po nichž chce mafie peníze po jejich manželích, mají jedinou šanci. Provést tuto loupež samy. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Velice dobře natočený thriller/ drama film. Herecké výkony a výprava jsou největšímy tahouny filmu. Příběh je také zajímavý. Plný zvratů a nečekaných komplikací. Moc jsem si tento snímek užila. 5* ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Spojení McQueen a Zimmer slibovalo pořádnou podívanou plnou stísněné atmosféry a dospělého nádechu. Jako, dalo by se říct, že tyto pocity jsme během sledování párkrát zažil, ale ve výsledku bych i tak film neoznačil za plně vydařený. Herecké obsazení válí, tam není o čem. Viola Davis podle mě již nemusí nic dokazovat, ale ona opět ukázala prvotřídní herecký a hlavně LIDSKÝ výkon. Tento aspekt mi většinou chybí. Dále pak spojení otec-syn, tedy Farrell-Duvall, se taktéž zaskvělo, ale mohli této jejich příběhové lince věnovat více času, vůbec bych se nezlobil. A hlavně si krade pár momentů pro sebe Daniel Kaluuya, z něho mi šel mráz po zádech. Ten nápad s loupeží provedenou vdovami se mi zpočátku velmi zamlouval, ale to filmové uskutečnění této jednoznačně neotřelé a důvtipné idey mě tak neohromilo. Ono si člověk nevybuduje nikterak velké pochopení ani k těm hlavním ženským postavám, neboť film jejich vzájemné vztahy moc nerozpitvává, což zamrzí. Ale na druhou stranu přiznávám, že ke konci jsem byl napjatý jako kšandy. Přičtěte k tomu dunivou hudbu Zimmera a mrazivé jednání všech zúčastněných. Z toho může vzejít jen pozitivní výsledek. Pro ty čtyři hvězdičky si to dojde, ale má to své zápory, kvůli kterým se film nevyšvihne výše. Škoda. Za mě dávám 70 % ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen rozhodne zdôrazňuje ťah na bránu pokiaľ ide o rodové, etnické či rasové nerovnosti. Samo o sebe je to veľké bremeno ale jeho filmárske zručnosti sú vysoko nadpriemerné a jedinečné. V tomto prípade podáva v celku bežný trilerový námet na polnočnú hodinu v komerčnej televízii ale takýto opis by rozhodne nebol dobrý k bagatelizácii problému. 4 vdovy hnusných zločincov preberajú maskulinitu ich duchov. Jednajú rázne, ale (niektoré) emočne žensky. Je to dosť atypické, keďže sme zvyknutí na to, že tento žáner je dosť stereotypný podľa našich preferencií. A takisto vidieť Farrella, Neesona či Duvalla ako zbabelcov alebo ziskuchtivých "vychcancov" a nie heroizovanými "záchrancami" nie je bežnou vecou. Obsah zápletky je v niektorých momentoch moc prekombinovaný ale silou režiséra stále držané v úctyhodnom napätí a primeranej vážnosti. Podobné 25. hodine a niektorým atmosferickým artovejším francúzskym trilerom. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Dozlatova vypečená heist žánrovka, jaká už tu dlouho nebyla. Nebýt toho trochu podivného narativního přešlapu (Neeson), bylo by to z fleku za pět. Viola Davisová vládne! ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená autorka knižní předlohy ke Zmizelé a Ostrým předmětům se spojila s režisérem 12 let v řetězech, aby společně uhnětli jakousi dámskou variaci na heist movie. Dopadlo to vlastně dost dobře, leč se nemohu ubránit pocitu, že se z té látky dalo vytěžit ještě víc. Každopádně musím ocenit snahu o originalitu minimálně v tom ohledu, že si hlavní hrdinky svůj osud nevybraly a ke všemu byly v podstatě dotlačeny vnějšími okolnostmi. Celý příběh tím získává na mnohem větší osudovosti a veškeré snahy o sociální přesah působí vcelku uvěřitelně. A klidně by se to mohlo jmenovat Děsivé dědictví. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller artovějšího ražení, který ale nevyužívá svůj veškerý potenciál. Když se u jednoho filmu sejdou jeden z nejzajímavějších a nejosobitějších tvůrců současnosti Steve McQueen a asi nejlepší současná ženská spisovatelka Gillian Flynn, člověk by čekal pecku, která ho uzemní na pár dní dopředu. Leč nestalo se tak a výsledkem je "jen" nadprůměrná žánrovka, která řeší příliš motivů a málokteré z nich uspokojivě uzavře. Musí se nechat, že napsaný je film výborně a nějak takhle by to asi vypadalo, kdyby se čtyři obyčejné ženy rozhodly, že provedou velkou loupež - nic nejde, jak má a ti zkušenější jsou o krok před nimi. Jejich postavy jsou navíc v rámci možností docela slušně propracované a nechybí jim motivace. Podobně je na tom i režie, která je výborná a střídá dlouhé záběry s dynamickou a syrovou akcí, která nepostrádá adrenalin. Dojem ale kazí roztahané tempo a velké množství dialogů, které pak ústí v dlouhou stopáž, která měla být o takových dvacet minut kratší, aby snímek působil sevřeněji. Ve slabších chvílích ho ale drží herecké výkony, které jsou výborné a vládne jim Viola Davis, stejně tak ale Michelle Rodriguez a Elizabeth Debicki jsou velmi dobré, z mužů nejvíce zaujme Daniel Kaluuya, ostatní jsou sice spolehliví, jenže mají hodně málo prostoru, na němž nemají šanci předvést něco výjimečného. Widows tak je ve výsledku film, který neurazí, potěší svou jinakostí a osobitostí, trochu ale doplácí na divácká očekávání a asi ambicióznější příběh, než by bylo záhodno. 70 % ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Kriminální thriller, kde nic není tak jak to na první pohled vypadá. Chytrý scénář, dobrá režie a v neposlední řadě herecké obsazení. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nápad celkom dobrý, ale trochu zbytočne natiahnuté a mne osobne ani koniec príliš nevoňal. Nemastné, neslané. Žeby mi tieto výrazy chodili po rozume lebo som hladný? ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Kdysi mě navnadil trailer. Není to špatný film, ale že bych z něj byla odvařená, tak to taky ne. Asi se totiž úplně nejedná o můj šálek čaje. Klasický příběh v novém hávu, který nepřinesl moc napětí a emocí, takže jednou a stačilo, i když že bych se vyloženě nudila, to se říct nedá. ()

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

05.11.2018

Steve McQueen (12 let v řetězech) čerstvě dokončil zlodějský thriller Vdovy, který momentálně sbírá nadšené ohlasy kritiků, zároveň už si však oceňovaný tvůrce připravuje svůj další film. Režisér… (více)

Reklama

Reklama