Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tohle patří k devadesátkám stejně jako stará bezdomovkyně, co s nákupním vozíkem plným prázdných plechovek přechází silnicí. Motivy jako hledání Murphyho lidské stránky, nevědomé „programování“ společnosti vnějšími silami, kritika kapitalismu a korporátní moci, šťouchance do liberalismu, to všechno nakonec přelije vlna násilí bez nějakého hlubšího impactu. Koneckonců, jsme tu kvůli roztomilé poťouchlosti (reklamy na MagnaVolt a Sun Block 5000) a Tippettovým trikům (připadal jsem si jak v továrně na konci Cameronova Terminátora, projekce agónie Cainova obličeje zase nápadně připomínala budoucí horké konce T-1000). Za předpověď bankrotu Detroitu dostávají tvůrci Zlatého Nostradama.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Famózní hra Robocop: Rogue City, jejíž děj se odehrává mezi druhým a třetím dílem filmového Robocopa mě přiměla doplnit si kontext, a tak jsem se po mnoha letech znovy vydal do "blízké budoucnosti", ve které Detroit prakticky vlastní megakorporace OCP. A navzdory nevysokým očekáváním jsem byl docela příjemně překvapen. Byť se tu mnohem víc tlačí na pilu (občas doslova, ehm;)), vykreslení rozpadu společnosti bez policie je naprosté WTF (ano, sedmiletí baseballisté, dívám se Vaším směrem), a vizuální efekty už jsou dost za zenitem, dokáže být poslední film režiséra Epizody 5 místy správně nepříjemný. Tom Noonan jako feťácký guru Cain je skvělý, scéna s mozkem, míchou A OČIMA v kádi je správný raně devadesátkový úlet, a scény, kde se Murphy musí vyrovnat se svojí rodinnou minulostí, jsou taky parádní. Jenže na každé pozitivum je tu negativum jako dětský záporák, kterému se nejde nesmát, nebo naopak navzdory záměru tvůrců šíleně nevtipná figurka černošského starosty. Za úplně ztracený čas to nepovažuju, ale rozhodně to bylo víc guilty než pleasure... 60% maximálně. ()

Reklama

fars 

všechny recenze uživatele

Pro me absolutni guilty pleasure. Jo, priznavam se ze jsem si film ted po letech poustel a pulku jsem fakt prochechtal, ale ono to snad ani jinak nejde, nektere sceny jsou tak tezce wtf ze tvurcum ani neverim ze to mysleli vazne :-) Navic akcni sceny na tu dobu vypadaji i dneska docela slusne. A zaverecne akcni peklo s bitkou robocop vs. velka masina na drogach.. ale no tak, stejne vas to vsechny bavilo :-) ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

..již trochu se opakující vtip, ale pořád na velmi dobré úrovni....interesantní dílko nad jehož krutou pravdivostí kroutím hlavou....:-)) Opakující se idiocita lidí, kteří si pořád musí dokazovat své nadřazení druhým tím, že sestrojí brutální ničící stroj. A takovým to většinou i projde, jako např.zde v imag.světě spol.OCP . ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně povedené pokračování prvního dílu, při jehož sledování se ani nechce věřit, že na něm nepracoval již Verhoeven. Detroit zažívá stávku policistů a je zamořen kriminalitou všeho druhu. Robocop dostává pomocí intrik zprvu trochu nafrak a film se zlehka dotýká i úvah ve stylu "Ghost in the Shell", aby se nakonec rozjel v brutální akční jízdu plnou neuvěřitelně ulítlých, absurdních, komických, metaforických, varujících, ale hlavně zábavných scén, kdy ve finále Robocop vyrve rukou nepřátelskému robotovi živý mozek z kovového těla a rozbije jej o silnici. Snad nejšílenější scéna mi přišla transplantace gangsterova mozku, kdy se mozek, na něm oči a mícha v lahvi s roztokem dívá na svoji lebku a obličej, který drží lékař stojící naproti němu ... Prostě úlet a nářez, každopádně Robocopa 2 považuji již jen za pokračování úspěšné jedničky, která měla být zejména kritikou než komerčním trhákem. A z toho i vychází moje hodnocení u obou dílů. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Peter Weller (RoboCop) si stěžoval stejně jako během natáčení předchozího dílu na těžký oblek, ale také na přítomnost některých nelidských postav ve scénáři. (Terva)
  • Ve scéně, kdy je RoboCop (Peter Weller) přeprogramován doktorkou Faxxovou (Belinda Bauer), přejede na obrazovce následující číselná sekvence: 50 45 54 45 20 4B 55 52 41 4E 20 49 53 20 41 20 47 52 45 41 54 20 47 55 59. Pokud čísla pomocí kódovacího jazyka ASCII převedeme na písmena, dostaneme větu: „Pete Kuran je skvělý chlapík.“ Peter Kuran byl tvůrce speciálních efektů. (HellFire)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 45,7 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama