Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 760)

Muruk 

všechny recenze uživatele

90. léta jsou dávno pryč, ale přesto tu vycházejí stále originální vynikající filmy, co jsou bez klišé a umí šokovat i pobavit. Lidé, jako je Tarantino, by chtělo klonovat. Naprosto rozumím lidem, kteří jsou zklamáni. Pokud člověk nehltá atmosféru a hudbu konce 60. let a nemá větší povědomí o Mansonově rodině či hippies, může být z filmu zklamán. Jenže právě s těmihle aspekty si režisér vyhrál dokonale. Celý film do nás Quentin cpal skvělou muziku, krásné scenérie Hollywoodu, naprosto hvězdné herecké obsazení, kde i herci jako je Al Pacino, hrajou druhé housle, a chvilkami nás táhlými nic neříkajícími scénami skoro nudil. I já jsem byl před závěrečnou scénou znuděn a občas se koukal po hodinách, což u Tarantina obvykle nedělám. Jenže nechtěl on nás tu chvíli nudit schválně? Neměla nakonec většina táhlých scén svůj smysl? Začalo mi být čím dál více líto roztomilé Sharon aka Margot Robbie, se kterou jsem tušil, jak to asi dopadne. Film se do poslední chvíle tváří, že je naprosto věrným zobrazením skutečné události a NAJEDNOU!!! Najednou přijde jedna z nejlepších závěrečných scén, jaké jsem vůbec kdy na plátně viděl. DiCapriův plamenomet, Pittova konzerva a hlavně cigareta napuštěná LSD? Při pohledu na tyhle dva herecké bohy jsem chvilku uvažoval nad tím, jestli náhodou nejsem homosexuál. Možná to nebyl nejlepší scénář, co Quentin kdy napsal (tvrzení DiCapria), ale uznejme si, že nás ten filmový génius zase všechny dostal. Někoho víc a někoho míň. ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Ihned po dokoukání se mi to zdálo příliš natahované, a to dokonce i na Tarantina. Celkový děj s propletením hlavních postav mi přišel až příliš uměle vykonstuovaný, díky čemuž jsem z kina odcházel mírně opařený pocitem, že jsem nedostal úplně to, co jsem chtěl, a že mě ten zvrhlej parchant pěkně napálil. Ráno moudřejší večera a já musím říct, že pocit zklamání je pryč a Tarantino opět jede. Dokonalý DiCaprio a ještě více dokonalejší Pitt jedou takové výkony, že nemusejí být nutně spolu, aby to fungovalo. Každý si jede po většinu filmu svojí vlnu a v podstatě se střetnou až na samotném konci, aby každý z nich svým extrémně bláznivým způsobem dotáhl k realizaci všechny nevybité Tarantinovo choutky. Divák to jeho nadšení pro detail scény cítí už během toho, jak Pitt nandavá svému psovi konzervu a je jasné, že ten chlap tím napínáním a pomalým vývojem potrápil všechny včetně sebe. Tarantino si s divákem umí hrát a nakonec mu dá to, co chce. Výměna kola? Cígo s LSD? Plamenomet? No do prdele :-) ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Krasne retro pro cinefily, ktere skvele Tarantinovsky buduje napeti (navsteva rance Spahn) a kde sam Tarantino vyznava jeho lasku k remeslu (nataceni s Rickem Daltonem). A samozrejme nemuzou chybet chodidla, ze by tu bylo nejvic detailu na chodidla ze vsech jeho deviti filmu? Klidne bych se vsadil, ze ano. ()

krtek138 

všechny recenze uživatele

Konec to celé zachránil, protože více než dvě hodiny jsem si myslel, že koukám na nejslabší Tarantinův film. Já nemám nic proti QT stylu vyprávění, naopak, “kecací scény” mě bavili už v Osmi hrozných, ale tam děj směřoval k nevyhnutelnému. V Hollywoodu sledujeme směsici krásně natočených, v každém záběru filmu hold vzdávajicích scén, které ovšem nikam nevedou. A i když mám rád Tarantinovu oblibu vytáhnout zapomenuteho herce zpět do první ligy ( tady je to třeba Luke Perry), tak zaplaťpánbůh za dva hlavní hrdiny, protože žádnej béčkovej herec by to neutáh. Přesto všechno nemůžu říct, že bych se nudil. Sem tam sranda, sem tam trochu napětí a konec, který je přesně opačný, než čekáte. O něm nebudu říkat radši nic, abych nespoileroval. Vlastně něco jo, v posledních dvaceti minutách to byla vzpomínka na starého morbidního režiséra, který se nejnovějším filmem držel možná až moc při zdi. Trochu zklamání a podruhé to asi vidět nemusím. 70%. ()

joshula 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek tohoto režiséra. Ale tentokrát mě překvapil a to mile. Už tolik nestříká krev a vše je takové klidnější. ()

Krabak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi totálně nesedl. Samé žvanění, "příběh", u kterého jsem bohužel 3x usl a to rovnou v KINĚ!! Asi jsem v tom případě nepochopil, co chtěl Tarantino tímto filmem říct. Přijde mi, že ty hvězdy se na CSFD dávají jen za DiCapria, Pitta, Tarantina a Robbie. A zrovna poslední jmenovaná je v tomto filmu totálně zbytečná. Dlouhé záběry na vyhulenou Margot ocení asi jen její sklaní příznivci nebo panici. Tak přebytečnou postavu v takto "kvalitním" filmu jsem už dlouho nezažil. Případně pokud sem lidi seknou 4/5 hvězd za závěrečných 10 minut, tak se jděte bodnout! Ano, těch posledních 10 minut je pro diváka opravdu šílených a to v dobrém slova smyslu! Ono taky po 2 a půl hodinách zívání je člověk vděčný za jakýkoliv náznak akce či komedie. Takže ano, pokud chcete 2,5 hodiny čekat na kulervoucí finále, je to film pro vás. --->15% ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Je to hodně zajímavý film a obyčejného diváka to bude bavit určitě náramně. Celé je to opravdu super. Sledovat, jak se dřív natáčely staré westernovky, to by mělo zajímat každého. Akorát jsem po pravdě od Tarantina čekal trochu víc. Nemusíte vidět ani jeho předešlé filmy, protože se to mezi nimi nepropojuje skoro vůbec. Taky jsem trochu zklamaný z role Margot Robbie. Byla tam spíš jenom jako okrasa. Malinko by se dalo to samé říct o rodině Mansona, ale Margaret Qualley jí naštěstí šukézně zachraňuje. Leonardo Dicaprio je přesně takový, jaký byste ho čekali. Jenomže opět jsem myslel, že těch rolí tam bude mít o něco víc, nebo aspoň kdyby nebyly vidět jen v televizi. Ale možná už toho chci po něm moc. Maličko by se i dalo říct, že Brad Pitt ho kapánek zastínil. Když se vrátím k tomu, jak je ve filmu ukázané natáčení scén, tak přece jenom si s tím mohli trochu víc pohrát. Chtěl bych vidět všechno. Víc kulis, starých kamer, rekvizit, světel, jak to chodí za kamerou, nějaké postprodukce a tak dále… Klidně bych to kvůli tomu uvítal delší. Závěr je sice skvělý, to ano, ale znovu tomu něco Tarantinovského chybělo. Nebudu říkat co, byl by to spoiler. Poslední maličký mínus je to, že příběh je tady strašně okatý a kdo nezná Quentina, tak se v něm bude ztrácet. Naštěstí to celé naprosto famózně zachraňuje atmosféra. Nechci film úplně shazovat (i když to tak jasně vypadá :D). Je to opravdu výborně natočené dílo. Má plno nezapomenutelných momentů. Třeba když si Brad Pitt dělá srandu z Bruce Leeho. Nebo ty neuvěřitelné detaily. Jenom jsem chtěl vypsat podstatnější mínusy, protože recenzí je na to od ostatních dost. Kdybych měl říct všechny plusy, tak by tenhle sloh byl aspoň šestkrát delší. Je to prostě až moc očekávaný snímek. 8.5/10 ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

SPOILERY. I could be one pool party away from starring in a Polanski movie! nenapadlo by mě, že půjdu jednou do kina na film svého druhého nejoblíbenějšího režiséra, jehož vedlejší postavou bude můj režisér nejoblíbenější. What a time to be alive! Jsem přesvěčený, že přes až podezřele nejapné komentáře Emmanuelle Seigner se Polanskimu Tenkrát líbilo. Muselo: Vždyť Tarantinovo vybraně bezskrupulózní mrzačení hollywoodského mýtu, jejímž tragickým protagonistou měl Polanski to pochybné štěstí se stát, je ryze emerické a přesto vkusně dojemné. Spočívá-li realita Hollywoodu spíše v celuloidu než jaksi čistě topograficky v LA, Charles Manson & spol. hnijí v pekle zapomnění. Na druhou stranu Romanův pes se jmenuje Dr. Sapirstein a Sharon Tate, roztomile povrchní ale srdečná dívka, sleduje v kině s obrovskými brýlemi na nose reakce diváků na svůj starší film a má ryzí radost, že se líbí; Quentin Tarantino, přestože míří na koule, seká ruce a střílí samopalem do xichtu, není surovec (bezdůvodně). Pošuka z videopůjčovny též šlechtí, že na starší kolena přestává předstírat zájem o vyoravování příběhu. Tenkrát v Hollywoodu je tak hezkou ukázkou toho, že zbavíme-li se něčeho, co vlastně nechceme, byť je to zdánlivě sebedůležitější, může to fungovat. Tarantinův pobyt v Hollywoodu v devětašedesátém by zápletka jen zcizovala. Kdo by se patlal s propojováním epizod, vytrženě perfektních, a la Pulp Fiction? Život není román, alespoň ten v Hollywoodu, sycený drogami a dostaveníčky se zasranými hipíky jistě ne. Skoro tři hodiny přebíhání mezi studii, restauračkami, karavany, automobily, bungalovy a rezidencemi, tlachání o filmech a seriálech s výletem do Říma bez lásky a návratem s ní jest patchworkem rozprostřeným mezi falešné i opravdové hrdinství, mezi Cliffa a Ricka. Z místa na místo se přesunujete na křídlech barevných papírků pod jazyk a Jeffersonovým aeroplánem. Střih. Všechno je to, ať už se v drive-inu nacházíte před plátnem, za ním nebo na něm, kam až dohlédnete - (něco jako) film. Sdílíte-li Tarantinovu fascinaci popkulturou a jejím nevyzpytatelným propojením s tím menším okolo, se životem, lze jeho návrat do budoucnosti milovat. Zaplaťbůh, že někdo takový může v továrně na jinak dost zlé sny ještě fungovat. Anybody order fried sauerkraut? Burn, you Nazi bastards! Ha ha ha! ()

cypp 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, že se mi to nebude líbit. Netušil jsem, že to bude až tak špatný. Django patří mezi moje nej filmy a nepochopím, že za touhle blbostí stojí stejná osoba. Film je absolutně bez děje, mohl trvat klidně pouhých 15 minut a stejně by se obsáhlo všechno podstatný. Bohužel z Tarantina se stává jakýsi kult. Ať natočí cokoliv stejně mu to všichni sežerou. ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

Do posledního detailu... "The love letter to film making" Jediné co mě u toho filmu fascinuje víc než jeho propracovanost je naprostá neznalost dobových detailů ze strany českého publika...V kině jsem pěnil....3x (to pak chápu všechny ty hodnocení pod 4*) ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Tohle se moc nepovedlo, Leoš tady přehrává jak kráva a první dvě třetiny filmu jsou plný scén co film nikam neposunujou a Tarantino až zbytečně moc času tráví honěním si nad zákulisím natáčení westernů. Zachraňuje to v podstatě jen Pittova zajímavá postava. Znatelně se to rozjede až v poslední třetině. Povedla se ovšem dobová atmosféra, soundtrack i vizuál filmu. Celkově průměr a znova už to asi vidět nemusim. ()

Tessie odpad!

všechny recenze uživatele

První hodina a půl byla čistě vyčkávací, ale pořád se nic zajímavého nedělo. Je to jako sledovat home video někoho cizího, věříte, že to dané aktéry mohlo bavit, ale je to o ničem prvo všechny ostatní. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Zbytečně brutalní a při té stopáži vlastně celkem o ničem. Má to atmosféru, to jo - prostě takový klasický Tarantino. To, že je ten film podle skutečné události (která dopadla podstatně jinak) člověku svitne až někdy na konci, ale o co tam šlo, zjistíte vlastně až ze Zajímavostí o filmu. ()

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Ak by stopáž bola o hodinu kratšia, tak by som dal o 1 hviezdu navyše.. Najprv klady.. tými sú skvelí herci, úžasné retro a klasicky pár skvelých dialógových scén od Quentina.. párkrát sa človek aj zasmeje.. Ale pozerať na film 161 minút, v ktorom sa takmer nič neudeje, samotný dej tu absentuje a nakoniec to "vyvrcholí" jedným z ďalších Tarantinovských infantilných záverov? Nie ďakujem.. to naozaj tu niektorým stačí tak málo? Ak by to malo 90 minút, tak si poviem ok. Ale 161 minút zabiť takýmto filmom, to je trestuhodné pre mňa.. ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Je to výborně natočené prd do větru. Tak trošku jiná Tarantinovka, která dává poctu konci šedesátek v LA. Škoda že o tom běžný člověk ví skoro úplně prd. Tady se v té době asi řešil kolchoz a pětileté plány na sklizeň brambor. Zatímco za velkou vodou byl svět skoro neomezených možností. Tarantino si tohle natočil hlavně z radosti, pro sebe. A s doufáním, že to aspoň trochu vydělá. Snad jo. Herecky to je TOP od všech, hudba je výborná a finále výživně Tarantinovské. Problém je v těch 2h před tím, kdy se v podstatě nic neděje. A je jedno, že to nic Leo s Pittem zahrávají naprosto přesvědčivě a že to všechno hezky vypadá a že to je hezky natočené. Prostě se tam nic neděje. Což hlavně plyne z toho důvodu, že jsem o 3/4 filmu, na které se naráží nikdy neslyšel. Někdo, kdo se orientuje v Hollywoodu ke konci 60. let bude nadšen. Ale já to bohužel nejsem. Škoda, že to končí v momentě, kdy jsem čekal, že přijde to pravé finále. Každopádně Margot k sežrání. Tak 70-75%. Na víc to nebude a znova to vidět minimálně pár let nepotřebuju. PS: flamethrower jednoznačně lze. ()

merit1 

všechny recenze uživatele

Čím by tento film bol bez Charlesa Mansona ? Udalosť, ktorá pohla svetom je hlavným nositeľom napätia a očakávania v deji, pričom ale ostala nenaplnená. Nie alternatívou, ale akousi infantilnosťou. A tá sa spolu s predvídavosťou nesie takmer celým filmom. Napriek množstvu známych tvári v menších rolách ide o herecký koncert hlavnej trojice, ktorá z toho mála, čo mala v scenári, vyťažila maximum. Vlastne mi v pamäti utkveli hlavne dve veci - jazda v aute ( čo bolo asi 20 percent deja ) a Margot v bielej sukni kráčajúca do kina. Tarantino je výborný filmár, ale postihlo ho to, čomu sa vyhne málokto. Strata sviežosti. Ale hudba bola super. ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama