Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 760)

pauliecze 

všechny recenze uživatele

Přesto že je film dlouhý jako týden bez výplaty a chvílemi se hlavní děj vůbec neposunuje, tak jsem se nenudil, a přežil to bez popcornu i coly. Přispělo k tomu kvalitní herectví, různé prostřihy z fikčních filmů v rámci filmu jakožto takové vtipné medailonky, několik (bohužel jenom několik) podařených hlodů a scén a tradičně Tarantinovsky ujeté brutální finále, kde se Tarantino možná inspiroval MINI SPOILER třetím Johnem Wickem (konec spoileru). Jinak se toho vlastně moc dějově nestalo. Hlavní postavy jsou parádní, DiCaprio není jenom titanicový hezounek pro tehdejší mladé holky. Svoji roli si zde užívá, Pitt patrně ještě více. Co se týče postavy tyčinky Margot, ehm postavy Robbie, tak mi určitě unikaly souvislosti, protože jí hraná reálná postava je pro mě upřímně velkou neznámou. Matador Pacino potěšil. Režisérsky je to jako vždy dobře zvládnuté a některé (většinou hodně dlouhé) záběry jsou očividně natáčené s opravdovou láskou k řemeslu. Vyplatí se počkat si na vtipnou mezititulkovou scénu. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Nejdříve bych rád poznamenal, že Tarantino patří mezi mé top režiséry. Jenže... U Tenkrát v Hollywoodu klidně můžete předhazovat všechny pocty oné době přelomu šedesátých a sedmdesátých let, Hollywoodu, béčkovym filmum, spaghetti nebo nespaghetti westernum a bůhví čemu ještě, ale pardon, já odpovídám: mrdat! Ne, neni to hrozná sračka, neni to příšerně natočený, nejsou zde špatné herecké výkony, je to prostě jen totáááální NUDA!!! Na parádní zachycení té doby se mohu podívat v kdejakém klipu ze 70´s (třeba Gil Scott Heron - The bottle), na to nepotřebuju 162 minut nekonečné prázdné scénaristické onanie nad sebou samým, což přesně tentokrát Quentin dělá. A všechny jeho pomrkávání, odkazy a adorace čehokoli a kohokoliv mi můžou s dovolením políbit prdel, když příběh a dialogy jsou leda o tom, co mi z ní leze... Omlouvám se všem místním "erudovaným" odborníkům, kteří toto "veledílo" vynášejí do nebes (jen proto, že je to Tarantino?!) a pravděpodobně mě nařknou, že jsem nepochopil, co tím chtěl mistr vyjádřit...A pravda, nepochopil, protože v týhle filmařský prázdnotě není co chápat! Vtipných prvních pět minut, solidní minutka s Bruce Leem a desetiminutový výborný finále jsou na skoro tříhodinovej biják vážně uboze málo! Už dlouho se mi nechtělo po půl hodině odejít z kinosálu, což jsem neudělal jen proto, že jsem stále naivně doufal a nechtěl věřit tomu, že by právě můj oblíbenec mohl v tak dokonale nablejskané bezobsažné nuděnce pokračovat. Hmm, tak mohl... A nic na tom nezmění pěkná kamera ani ty dva týpci, co si to docela slušně užívaj. Jedna hvězda z milosti právě za Brada a Lea a hlavně za music, která je skvostná (Tarantino má vždy skvělej výběr, ale pro tenhle film to trefit nebylo zas tak těžký). Shrnuto, za mě filmové zklamání desetiletí. ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme dalšího Tarantina a jak to tedy dopadlo? Za mě osobně trochu slabší než všechny jeho předchozí díla, ale to nic nemění na tom že tu máme další filmařsky řemeslné dílo. Do půlky filmu člověk neví co si má myslet ani co má od filmu přesně očekávat. Příběh je sice zajímavý ale místy skoro i nudný. Když se dostaneme přes půlku filmu tak teprve začíná klasická Tarantino akce ale jen po velmi malých doušcích. Nechci a ani nebudu nic prozrazovat ale závěr filmu vás bude bavit nejvíc. Co se týče herců tak nemohu nic vytknout ať co se týče hlavních rolí tak i těch vedlejších, prostě skvěle zahrané všemi. Audio-vizuál je skvělý a vše zapadá do duchu 70 let. Za mě tedy trochu slabší a řekl bych až moc a zbytečně natahované dílo. Bohužel ho beru jako nejslabší Tarantinovku. Takže se připravte na trochu pomalejší a ne tak zábavnou jízdu ale určitě stojí na ni zajít do kina přeci jen se jedná o příběh... TENKRÁT V HOLLYWOODU Mé hodnocení: 7.5/10 ()

Extrakritik 

všechny recenze uživatele

Na Tarantina nic moc teda. Většina filmu jenom o kecání a skoro žádná akce. Aspoň posledních 20 minut to trochu zachránilo. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Jestli se vyplatilo prohryzat se nudou na 10 - 15 minut super závěru! Ne nevyplatilo!!! A nechci to znova vidět! Nejhorší Tarantinův film, nedivím se, že lidi i odcházeli z kina! Bože to byla taková nuda!!! Závěr byl skvělý a vlastně si to tam urval Pitt pro sebe na těch pár minut a za to je i ta jedna hvězda. Jinak mě hrdinové absolutně nezajímali a kdybych si k poslední hodině a půl nesedl, tak na ten film koukám minimálně 5x, protože bych vždycky usnul! A to jsem si kdysi myslel, že Pulp Fiction byl pro mne zatím jeden z nejhorších (ano prostě je pro mě tenhle kult jen průměr)! Dokonce jsem se i chytal v té době ve které to bylo zařazené a o čem se tam pojednávalo! No asi nemá cenu psát dál, tohle byl sakra úlet vedle a nebýt závěru, tak by člověk ani nepoznal, že je to od Tarantina! ()

malenfant 

všechny recenze uživatele

Užíval jsem si okázalost atmosféry a skutečně se cítil v roce 69, potěšilo spoustu odkazů a malých roliček velkých herců, nicméně když film skončil, zjistil jsem, že byl úplně o hovně. Což by se sice dalo říci o většině Jeho filmů, nicméně jejich kouzlo bylo v tom, že jste po jejich skončení tento pocit neměli... ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Once Upon a Time in Hollywood není pro neznalé diváky 50's a 60's Hollywoodu úplně nejvstřícnější film, je tu nastaveno pomalé tempo, spíše se zaměřuje na absolutně dokonalé postavy v čele s výborným DiCapriem, coby Rick Fucking Dalton a sympaťákem Pittem, který si ve výsledku krade celý film tak trošku pro sebe. Potěší ale i krásná Margot Robbie, coby Sharon Tate, Bruce Lee nebo třeba děvčátko, které čte Disneyho. Tarantino zde geniálně trefil dobu ve všech směrech a jde tu krásně vidět, jak je pro něj každá minuta tohoto filmu tak moc důležitá. Najdou se tu samozřejmě i celá kvanta odkazů a plakátů na různé filmy a finální happyend s alternativní realitou zahřál určitě více lidí na srdíčku. Není to pro každého, ale ten kdo se vyzná bude příjemně překvapen. 5* ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Úžasná podívaná zpět do minulosti na palubě s excelentním DiCapriem, Pittem a Robbie, kterou jsem bohužel neznal, ale tady nasadila stejnou laťku jako dva zmíněné superhvězdy. I přes délku filmu jsem, jak je už u Tarantinových filmů zvykem hltal každý moment. Celý film byl posetý různými easter-eggy, nejvíc se mi líbil s režisérem Antonio Margaritim, který dle logiky Tarantinových filmů zemřel spolu s Adolfem, Goebbelsem a dalšími nacistickými prasaty již za války. Nu a po tomhle filmu jsem se jen chtěl ujistit na Googlu, zdali Tarantino nemá jakousi slabost pro foot-fetish - nemýlil jsem se. Výborný kousek, oceňuji samozřejmě plným počtem. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jsem asi jediná, kdo se ma této plateně ptá: "Co to je kurva za úplnou hovadinu?" Ne, nevadí mi ani tak moc, že si v tom náš kdysi fešný Pitík vysloužil Zlatý glóbus (jen nevím proboha za co), ani že siceméně fešný, ale herecky výraznější zmzlík Leo si v podstatě vystačil s výrazem, "život je zmar", ale proč jsem probůh musela přes dvě a půl hodiny koukat na ódu na "Zlaté časy Hollywodu" a kde se nic zajímavého vlastně nedělo? Že je LA plné ochlastů, blbů, štětek a lovců dolarů, to je známá věc. Navíc podobně zpracovaných snímků v tomto duchu konkrétně s Bradem už jsem viděla dost. Jistě řemeslně je to udělané parádně, hvězd přehršel, ale děj se táhl jak slimák s cihlou na zádech. Možná moje bezbřehé nepochopení nezavinila moje nepřizpůsobivá povaha, ale spíše neschopnost vykřesat ze sebe kapičku nadšení pro "Kůl" Hollywood v jakékoli podobě a absecne natolik působivého děje, aby udržel moji plnou pozornost alesoň polovinu přepálené stopáže. Nicméně abych jen nehanila, Al Pacino je pořád ve formě, byť tady se také nepřetrhl, pár vtipných situací se taky našlo a závěr mne i pobavil. Ovšem po tom humbuku, který kolem filmu byl, jsem opravdu čekala Něco a dostala jsem houbeles. Takže za normálních okolností bych dala dvě a půl, ale protože jsem děsně nasraná za ztracený čas, kdy jsem mohla třeba vymyslet zdravé cigarety, alkohol co neničí játra apod. dávám jednu a půl. ()

katalog 

všechny recenze uživatele

Když zabalíme hovno do zlatého alobalu, posypeme ho čokoládou a kokosem, naházíme hromadu čerstvých jahod, uděláme čepici ze šlehačky a nahoru dáme tu nejsladší třešeň tak to stále bude to hovno které bude smrdět a nic to nezmění ani všechny ty mňamky okolo... ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hodinová předmluva ke grandióznímu čtvrthodinovému finále. Velká pocta samotné době, která na Vás dýchá od prvního záběru, a osobní pomsta Q. Tarantina. Tenhle film nemá silný příběh ale silný prožitek, jako cesta do trochu napravené minulost. ()

Helldo 

všechny recenze uživatele

Technicky je to bezchybné, vizuálně taktéž, o hereckých výkonech netřeba ani mluvit a těch 160 minut uplyne jako voda, ale... Celou dobu jsem čekal na něco, co běžnému divákovi odkryje o čem to vlastně je. Jo opravdu... šel jsem na Tarantinovku, aniž bych si zjišťoval background a koukal na trailer. Za mě dobrý film by měl diváka zavést do děje i bez nezbytné přípravy - kór u příběhového dramatu. Nemyslím to zle, ale člověk co nehltá životní etudy herecké smetánky a žije zcela mimo hollywoodskou bublinu, nemusí k snímku cítit takové propojení, a to jakkoli byl masakr na Cielo Drive z roku 1969 šokující. Chápu myšlenku, chápu kam Tarantino směřoval a znovu opakuji, že sledovat to vše bez kapky krve - na jednu výjímku  a závěr - s takovým údivem nad kvalitou je obdivuhodné... ale u mě vždycky na tu pátou hvězdu musí převážit to 100% filmové naplnění, proto za 4*. ()

rexino 

všechny recenze uživatele

Už som si istý, že Quentin u mňa vie trafiť do čierneho iba vo svojich history-westernoch (Basterds, Django, Eight), kde pod povrchom cítiť polemiku s históriou a absolútne neprvoplánovo zabalenú myšlienku v naozaj štýlovom a precízne vyskladanom obale. Pri hollywoode cítim len ten obal. Samozrejme pre filmových nerdov ako Quentin to je povinná jazda a bola z toho cítiť neskutočná láska k tomu obdobiu a celkovo k prostrediu. Bohužiaľ to mi na film osobne nestačí. Zvlášť keď sa takmer 3 hodiny nič nedeje, čo je pri filme kde som nenašiel rovnakú frekvenciu s Quentinom prúser... len aby prišlo finále, ktoré je mi vlastne za ten čas už vcelku ukradnuté. S výnimkou toho, že Quentin si dal naozaj prácu s tým, aby divák tých hippíkov naozaj znenávidel. Takže záverečné minúty prinesú aspoň satisfakciu. Vyzdvihnúť môžem Brada, ktorý tu dostal lepšiu rolu ako Leoš a patrične si ju užíval. ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Ach, ty dnešní stopáže. Přijde mi, že si dnes každý druhý filmař myslí, že čím delší, tím zajímavější titul. Ani Tarantino není výjimkou a film má tak pár velmi táhlých pasáží. Ale nenechte se vyvést z omylu. Některé scény jsou přímo geniální a DiCaprio s Pittem předvádí na plátně přímo herecký koncert - jen jako celek se film místy zadrhává a režisérovo odkazy na 60. léta jsou až příliš dokonalé, aby je dnešní mainstreamový divák dokázal ocenit. PS: Něco ve mě ale dychtí po druhém shlédnutí. 70% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Mám také chuť dát odpad ... ale Pitt měl sympatickou roli ... na rozdíl od kokota Kapria ... a kostými a rekvizity byly jako "živé" ... "feeling" tedy velmi povedený ... skoro jak dokument ... po stránce filmové hrůza a tragédie ... Tarantino je snad už retardovaný ... ten konec to snad nemyslel vážně ... taková debilní, nevtipná ubohost - tímto se mi potvrzuje, že Amíci jsou total do jednoho vypatlaní od hlavy k patě - takovou nechutnou a pro dotyčné lidi neskutečně psychicky těžkou událost převézt do "parodie", frašky, nevtipné a nudné patlaniny scén, kde se nic neděje, není děj, není rozvoj postav ... nic ... jen ten debilní konec, na který všichni čekali dvě a půl hodiny ... já jsem jen nevěřícně kroutil hlavou ... podle mě - by za tohle zasloužil Tarantino tak akorát nakopat pořádně do prdele a zfackovat, aby se mu rozsvítilo ... poslední jeho filmy stály za velký kulový, ale ještě se to dalo vydejchat, tam nešlo o nic vážnýho, ale tady ... ?! - přehmat jak prase ... Nedivil bych se, kdyby ho žalovali příbuzní Shanon, samotný Polanski a dcera Bruce Leeho - protože ho taky urazil a úplně zbytečně a ještě naprosto trapně a nevtipně ... Tohle pane Tarantino by měla být Vaše konečná, už nic v tý vaší retardovaný hlavě nevymýšlejte a dejte se třeba na zahradničení ... jsem neskutečně zklamaný, pobouřený, iritovaný až nas ... !!! Jen tak mezi náma na CSFD - myslím, že Psychor to napsal skvěle ... má právo na názor a krásně to shrnul ... jediný, kdo je tady u mě debil je v tomto případě Tarantino !!! Hezký den (... do kina už nikdy nejdu ... ztráta peněz a času . ..) - točí se jen debility ... ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama