Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 761)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Květinové děti a ústřední dvojka.Pro mě to určitě není nejzábavnějsí "tarantinovka" pod sluncem,ale rukopis je zde neustále.Sice dialogy jsou super,ale nejsou úplně top,když se budu ohlížet do minulosti.Je jedno jestli někdo příběh chápe či se nudil dlouho nad tím,že vidíte náčrtky minulostí a scény nechápe,proč jsou a proč musejí být.Quentin si natočil film pro sebe a odkazy se těžko hledají,ale uvidíte zde co vše rád má a co ne v sekvencích kudy prochází opět skvělé duo DiCaprio a Pitt.Závěrečná pusinka je trochu šok,ale nějak vyladí to vše okolo.Nejvíc jsem žral ty hrané dobovky,kterých bylo zbytečně málo a některý zas zbytečně moc,kdy DiCaprio hraje westernovou postavu a občas moc rozmlouvá.Čekal jsem v určitých aspektech zapamatovatelnější scény. ()

diccon 

všechny recenze uživatele

Nuda nuda nuda nuda.... ale! Margot je klasa... njn... nuda nuda.. hehe, no tohle, forek! nuda nuda... hehe dalsi forek... nuda nuda... (poslednich 20 minut) tvl, KONECNE! Dohromady 50%. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Opět si po filmu Tarantina nevím, co úplně myslet. Že se jedná o opravdu kvalitní obsazení, kameru a střih není třeba pochybovat. Děj a jeho průběh byl prostě originální, ale aby mě bavil po celou dobu se říct nedá. Chválím spojitost se skutečnými událostmi i originalitu, ale na 5 hvězd to nevidím. Hodnotím za 80%. ()

Dikinsn 

všechny recenze uživatele

Tarantinova tvorba mi fakt sedí a viaceré z jeho filmov sa stali obľúbenými. Tu však musím byť kritický. Je smutné, že vytvoril snímok ktorý vyžaduje od diváka znalosť histórie Hollywoodu , konkrétne obdobie tzv. Golde Age. Po prvom vzhliadnutí som len čumel a čumel a na záver sa trochu pobavil no priznám sa nechápal som o čo ide. Potom som si trochu načítal ohľadom Mansonovej bandy a- pomohlo, ale iba trochu. Nzachránili to ani skvelí Dicaprio s Pittom a rovnako škoda linky krásnej Margot Robbie ktorá bola utopená v pouhej vate. ()

Petaz 

všechny recenze uživatele

Breďák a grande finále je tak na 10 hvěziček nicméně některé pasáže člověka nudí k smrti , proto nemůžu dát víc jak 3 každopádně film za shlédnutí určitě stojí. ()

Dixieboy 

všechny recenze uživatele

Celkem nuda, která graduje v akčním finále... ale je to plný fajn retro lokací, kostýmů, kulis... a samo skvělého herectví Pitta a DiCapria. Ale určitě mě to nevyřídilo... sorry. ()

Daniel2003 

všechny recenze uživatele

Miluju ten film. Nemá to příběh, nemá to grády, nemá to spád. Má to ale vynikající herce, skvělé postavy, vymazlenou atmosféru a ruku v ruce se scénářem i mistrovskou režii. 3 hodiny jsem se kochal v kině tím pomalým, leč zajímavým a vtipným životem Ricka Daltona a jeho přítele Cliffa. 3 hodiny jsem byl jinde, než kam mě zavádí ostatní kinematografie po celý můj život. Nevím, co je na tom tak strašně dobré, ale já si to tak neskutečně užil! ()

BlondJames 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě tentokrát nebavilo. Možná, že když se na to podívám po druhé, a pořádně se zhulim, tak už mi to bude připadat lepší.. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho konečně aspoň trochu tarantinovského závěru, který ovšem přišel po dlouhých dvou hodinách celkem nezáživného tlachání, tak bych i řekl, že mě mistrovy filmy už nadobro přestávají zajímat. Takhle ho nejspíš ještě vezmu na milost, protože závěr byl vážně parádní. Jinak si film užijí spíš znalci americké filmové historie padesátých až sedmdesátých let než milovníci násilí a vtipných hlášek, jak tomu bývalo u tarantinovek kdysi dávno. ()

McMurphy 

všechny recenze uživatele

“Tarantinovka” je žánr sám o sobě. Těžko říci, jestli by tento film fungoval a někoho zajímal, pokud by jej natočil někdo jiný a nehráli v něm dva asi nejlepší herci současnosti. Tím, že to je tak, jak to je, si režisér mohl dovolit cokoli, to také udělal a výsledek je takový mix všeho, co jsme doposud v Tarantinovo filmech mohli vidět. Takto poctivých filmů je třeba si v dnešní době vážit. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Nevím co k tomu napsat; Tarantino vždy nějak překvapí , tento film vysloveně "plynul" k jeho potěše a líbivosti, (myšleno - toho filmu!!)! Nakonec co dodat? pěkné!!!-------------------P.S. Brad si tímto konečné toho Oskara vysloužil!!! ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Kdybych vyrůstal na spaghetti westernech (nemyslím nám krajanům známé májovky, ale ty pravé americké), tak si asi trhám rodidla. Film je totiž oslavou tohoto žánru a celého časového období. Tarantino na tom evidentně vyrostl a úplně ho vidím, jak sjíždí v nějakým zapadlým kině v hollywoodu všechny tyhle smažky. Retro flashbacky a zpracování scén má svoje kouzlo a film má svoje hodnoty, ale je to jak kdybych si koupil víno s příchutí piva. Od Tarantina čekám (a těším se) na zajímavé dialogy s dobrou koncovkou, ale to mi tady tak nějak chybělo. Dlouhý rozhovor z dostavníku jako v Osm hrozných se tady prostě nekoná. O to víc mě mrzela závěrečná pointa, která vlastně ani pointou nebyla. Z těch fajn momentů musím vypíchnout super výkon Pitta i DiCapria, super hudbu a atmosféru šedesátek. Snad to nebylo rozloučení s Quentinem a ještě nám nějaký bizár přiveze. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech na čsfd asi první film, o kterým nemám vůbec co napsat. No dobře. Tak něco aspoň. Něco. Něcoooo. A něco. A tak dále. No nebudu zdržovat jako Q.T. a rovnou jdeme na hodnocení. Dvě hvězdy za milý konec, který mě nečekaně dojal. Jinak překvapivě nezáživný film. Na takovýho mistra zábavy je tohle strašně máááálooooo. Docela se divím, že to nedostalo oskara, protože to je přesně ten typ filmu, u kterýho si akademici zavzpomínají, jak tenkrát hipísačili na woodstocích, a jak to slavný filmový řemeslo tenkrát v tom hollywoodu kvetlo, plus spousta odkazů na něco co můžou snad znát jen ti akademici, protože to jsou filmoví nerdové. Úlitba nezabrala. ()

shaacul 

všechny recenze uživatele

Variace, podle mě očekávaná, na Bastardy, kdo zná historii pochopí, kdo ne ten ať se koncem překvapí. Je to dopis od milovníka starého Holywoodu dalším milovníkům starého Holywoodu. To já nejdem, takže jsem nebyl úplně na té správné vlně pro plné hodnocení. ()

caMen 

všechny recenze uživatele

Tarantino - netarantino, průměr as hell. Svoje tipy na pointu filmu zasílejte na korespondenčním lístku na adresu Jindřišská 16, tři jedničky padesát... ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Chvilemi si zpusob vypraveni libujete, chvilemi vam prekazi. Je stale stejny, nebo se meni? Sam nevim. Nuda to neni, jak jsem kdesi zaslechl. Je to zajimave vypraveny pribeh o moznem konci jednoho herce. Co se mi libilo nejsvic, jak si Leonardo hrani v tomhle filmu uzil a jak to skvele odehral. Panecku, to je trida. ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama