Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (173)

novoten 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než už tak výtečná předloha. Co dělalo knihu nápaditou nadpřirozenou komedií a satirou, je dodrženo nebo zvýrazněno, překombinované části jsou díky vizuálním hrátkám srozumitelnější a třeba finále, které mi při čtení přišlo trochu na sílu, je tady zručnou a svižnou třešničkou na dortu. Gaiman se navíc nebojí protěžovat dvojici Sheen-Tennant, protože dobře ví, že většina čtenářsky nezainteresovaných diváků dorazila právě kvůli nim. Díky za tuhle jednohubku, která suverénně ospravedlnila téměř dvouleté čekání. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem četla a nelíbila se mi (ačkoli si obou autorů vážím a Gaimana jako spisovatele mám jnak moc ráda). Seriálová adaptace je věrná, takže se mi nelíbí ze stejných důvodů - konec světa je tu pojatý jako vtípek, odpolední historka, kterou by si Azirafal a jeho kamarád démon mohli vyprávět nad šálkem čaje. Ale ten humor mi připadá moc chtěný, moc tlačí na pilu. O obou hlavních postavách se během minisérie nic moc zásadního nedozvíte... a vlastně ani o nikom jiném. Je to takové plácnutí do vody, které nikomu nic nepřinese. Málem byl konec světa, ale pak nepřišel a všechno se vrátilo do starých kolejí. Pár scén je dobrých, to ano, ale pak tu jsou až trapné momenty. David Tennant hrát umí, ale tady se polovinu času jen kření. Dětští herci neumí moc hrát. Dokonce i takový charismaťák jako Jon Hamm je zapomenutelný! ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Hezké, nebeské, pekelné, ďábelské, kamarádské, vtipné, barevné, anglické, královské. To bylo tak hezoučké, až je mi líto, že toho bylo tak málo a stihla jsem to za dva dny. Báječně vtipná podívaná dle knižní předlohy, kterou si musím přečíst, o Antikristovi, Armagedonu, boje mezi anděly a démoni, a jednom přátelství trvajícím na věky věků. Herecky skvělé, Michael Sheen a David Tennant spolu bezvadně ladili. Hudba pecková - jak roztomilá ústřední melodie tak skvělé doplnění písniček Queenů. ..víc takového.. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi britské. A je to mnohem víc Pratchett než Gaiman, přesně jeho styl humoru a pohodové atmosféry, a starší filmové zpracování jeho knih to připomíná i skvělými herci (Tennant se pro roli démona narodil a rodiče ho pro ni vychovali) a nedobrou kvalitou triků (ne že by na tomto jakkoli záleželo). Jen na rozdíl od čistokrevných Pratchettovek to skutečně má koherentní děj a dobré gradování do finále. Skvělé. 9/10 ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Vtipné, milé, chytré a dělající si srandu skoro ze všeho. David Tennant se do démona Crowleyho převtělil dokonale a pozorovat jeho vlnivé vykračování, procítěnou dikci a pohodovou lehkomyslnost je velké blaho. Připodělaný anděl Michaela Sheena mu zdatně sekunduje a jejich vztah funguje na jedničku. Jednotlivé scény jsou citlivě vypointované a na trapný vtip člověk čeká marně. Berlička v podobě hlasu vypravěče mi vůbec nevadila, ba naopak. Bez ní by byl děj přílišným vysvětlováním jednotlivými herci/scénami roztahaný, nebo by nebylo vysvětleno dostatek, aby divák pochopil, o co se jedná, a mohl si následující scénu řádně užít. Kniha je jednou z mých nejoblíbenějších, a tak jsem byl vůči seriálu dost skeptický. Britové ale umějí dělat věci s láskou. Určitě si seriál pustím někdy znovu. EDIT: Právě jsem si to celé pustil potřetí a stále se náramně bavil. Přidávám pátou hvězdičku. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (9)

  • V epizodě si voják hlídající vojenskou zakladnu čte knihu „American Gods“ od spisovatele Neila Gaimana. (Evra)

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama