Reklama

Reklama

Smrtihlav

  • Francie HHhH (více)
Trailer 2

Snímek Smrtihlav se od většiny předešlých filmových zpracování s tímto tématem liší. Z výrazné části se totiž zaměřuje také na opačnou stranu barikády na samotného Heydricha. Ten zde není pouhým předmětem atentátu, ale důležitou aktivní postavou. Vedle příběhu Československých parašutistů sleduje film Smrtihlav i jeho život, vzestup a kariéru, kterou ukončil jako jeden z největších prominentů Třetí říše. Nejnovější verze atentátu na Heydricha tak ukazuje nejen hrdinství, ale i nelítostné zlo, proti kterému je namířené. Právě k tomuto pojetí odkazuje český název stejně jako na fakt, že Heydrich byl jedním z inženýrů takzvaného Konečného řešení židovské otázky. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Rovensky

Rovensky (hodnocení, recenze)

Film o tom, jak to rozhodně nebylo, s postranní linií "co by Čech nikdy neřekl".

DolphinXXL

DolphinXXL (hodnocení, recenze)

Těžké zklamání ......... Kdyby nebyl film natočen o událostech okolo atentátu na Heydricha dokoukal bych ho tak do půlky, kdy čím dál tím více přibývaly historické nepřesnosti ............. Chápu, že občas je potřeba v rámci divácké přitažlivosti určité reálie trochu upravit, ale tohle už je příliš ............ P.S. Bohužel i tady v zajímavostech je v sekci "chyby ve filmu" chyba. Výsadek neproběhl u Plzně, tam byl jen plánovaný, ale díky chybě v navigaci Gabčík s Kubišem seskočili u obce Nehvizdy východně od Prahy. 

MiKee007

MiKee007 (hodnocení, recenze)

Jsem sám, komu hudba sice přijde výborná, ale až příliš se podobající Interstellaru? :-D

o_o_o

o_o_o (hodnocení, recenze)

Z historického dramatu parodie... nečeské exteriéry — Praha, seskok —, faktické nesmysly typu střílejícího Heydricha z vozu (prázdný zásobník) a průběhu atentátu s třetím do party, hymna ponechaná s akcentem, ať se divák zasměje a znalý překladatel, který k informátorovi sledujícímu harmonogram protektora neváhá mechanicky přeložit "na zámku", ačkoli to info sbíral na Pražském hradě.

na příspěvěk reagoval duckman

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

vBaker

To je velmi odvážný názor, pane. Za takové se už dnes chodí před soud. Pozor na to. Psát takto můžeš jen o Češích, Rusácích, Američanech, to se toleruje, ale o ostatních nikoliv.

Uživatel TheWhiteWolf smazal svůj příspěvek.

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

kaldos

Náckové jeli vyhlazovací válku, ti záminku ani nepotřebovali. Velká škoda, že vítězné mocnosti Německo nezlikvidovali, neboť neustále mají choutky ovládat ostatní národy a škodit.

na příspěvěk reagoval Castrator

narenta

narenta (hodnocení, recenze)

Překvapilo mě, že smrt posledního krále nebyla popsána autenticky, a pak už mě přibývající nepřesnosti přestaly překvapovat. Celkem velká výprava, a dalo se z námětu rozhodně vytěžit více. Z amě s bídou dvě hvězdy.

kaldos

kaldos (hodnocení, recenze)

Zlo plodí jen zlo. Nevim jestli ten atentát byl dobrá věc nebo ne, ale němci se mstili a myslim si že zemřelo diky tomu zbytečně plni lidi.

na příspěvěk reagoval vBaker

Uživatel dawe787 smazal svůj příspěvek.

Droid.Magnet

Droid.Magnet (hodnocení, recenze)

Svym hodnocenim jsem zacal u tri hnezdicek pak jsem si rekl co jsem si z toho filmu odnesl nic tak jsem o jednu hnezdicku snizil sve hodnoceni, pak jsem si rekl ze Heydrich byl vojenska bezvyznamna nula ktera se dostala jednim sukem s generalovou dcerou nebo zenou..uz nevim k moci tak jsem opet snizil sve hodnoceni a kdyz to beru co udelal v nasi zemi tak bych spis napsal ze byl film "Odpad!" ale protoze jsem clovek otevreny a mylit se muze kazdy tak necham u jedne hvezdy (ne kazdy je dokonaly a tento film ma k dokonalosti hodne daleko) jinak bych spis dal ze to byl vazne "Odpad!". At zije zlaty "Operace Anthropoid"...Smrtihlav mi neprinesl nic noveho do meho zivota..film byl povrchni...plitky

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

mm13

já vim, mně samotnému se to líbí a dost věcí, na tohle téma mám rád, ale v tomhle filmu to být nemuselo, když to nebylo v reálu. Vem si třeba ty jejich průsvitný trička, sou sexy. 

na příspěvěk reagoval mm13

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Tento film  se slovákům, kteri Hitletovi pomohli napadnout Polsko a potom jednotkam SS statecne asistovali ve vyhlazovani urkajincu, libit urcite nebude.

na příspěvěk reagoval mm13

 (hodnocení, recenze)

Castrator

Záleží o jaké nesmysly se jedná - tady se jedná o skutečně ohromující nesmysly. Jak je to popsáno ve filmu je proti skutečnosti opravdu velký pád!

na příspěvěk reagoval Castrator, narenta

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Rivalové (2013) **** 30.11.2014

Pozitivní hodnocení, Štůčku. A je tam tooooooooolik nesmyslů;-)

Někomu nesmysly ve filmech nevadí, někomu jo. Tak to je. Vždy bylo, vždy bude.

 (hodnocení, recenze)

Na film se rozhodně vydrbu, neboť tolik nesmyslů co tam je, je až k pláči. Lidi, kteří hodnotí pozitivně tento film, jsou zřejmě zaslepeni nebo vůbec nic o tommto tématu neví. Pojďme si tedy ujasnit a říci pár (spíš hodně) kiksů a nesmyslů. Se vůbec divím, že si tady s tím dávám takou práci (asi pro ujasnění pro uživatele) a možná jim film i vymluvím. Takže...jen namátkou: vůbec tu nesjou uvedeny milostné zálety manželů Heydrichových, byť v případě Liny šlo o významného Waltera Schellenberga (jeho postava ve filmu působí). Aťa Moravec nebyl desetiletý hoch, ale jednadvacetiletý student, skupina Tři králové sice byla rozprášena ještě před atentátem, ale způsob skonu Morávka byla docela jiný, navíc jeden z členů Josef Mašín byl popraven až po atentátu. Dojemná scéna v kryptě kostela svatých Cyrila a Metoděje je naprostým nesmyslem, protože v ní nezůstali pouze Gabčík a Kubiš. Druhý jmenovaný byl těžce raněn na kúru kostela a do krypty se vůbec nedostal, zemřel na následky výbuchu granátu.
Film se vyhýbá i možnosti, že byl ''pražský kat'' odstraněn právě na jeho pokyn. Proč si tvůrci tak moc vymýšlejí a lžou??

na příspěvěk reagoval Castrator

Uživatel Marpe smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Tobě to teda moc nesedlo. Mě až tak ti mladí herci představující hrdiny moc nenasrali, jen byli nevýrazní a ani za to nemohli, urychlený spád filmu jim to nedovolil. 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Yoshitsune

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Zítra večer na to zajdu nakonec. Uvidíme jestli to překoná ANTHROPOIDA, který mě nadchl. Pochybuji ale..

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama