Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na kterého ženy letí, je šéfredaktorem časopisu Playboy. Jednoho dne jeho nezávazný způsob života utrží hned několik ran. Dostane výpověď kvůli průšvihům a poklesu prodejnosti časopisu, bývalá manželka a dcera (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opět naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je dosazena pohledná mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyřeší problémy po chlapsku – společně s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek) se opije a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože „ženský to mají v životě mnohem jednodušší a on je na tom kvůli nim bídně.“  Ráno Karel zjistí, že následkem noční alkoholické „jízdy“ a zásahem vědmy Zoltany (Pavla Tomicová) se stal ženou (Anna Polívková). Ovšem pouze fyzicky. Karel se jako Karla musí vyrovnat nejen s novým vzhledem, ale hlavně se naučit fungovat v ženském těle a zjistit, zda to mají ženy opravdu snazší? (CinemArt)

(více)

Recenze (501)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hele, to, že tenhle film je o něco málo lepší než většina českých komedií roku 2018 neznamená, že bych tomu měl hodit z nouze 5* nebo 4*. Ok, tonoucí se stébla chytá, ale sakra, vždyť je to jenom o něco málo trapnější než Chata na prodej. Ok, tonoucí se stébla chytá, proto jsem taky dal Miss Hanoi 3*, ale tohle... Tak dvakrát jsem se pousmál, ale jinak je tohle podle mě moc přehypované. Začíná to jako Chceš mě, chci tě. Dost hlášek je tu trapných nebo se opakují pořád dokola (to lezení z auta tam je snad pětkrát a kafe asi taky), někteří herci stojí za prd, třeba Hádek tady strašně přehrává, ani Langmajer za moc nestojí, Polívková celkem ujde, ale jinak to je docela bída. Co tady mám hodnotit ještě kladně? Moc jsem se nebavil, spíš jsem se nudil a to, že je to lepší než ty srač*y typu Zoufalé ženy nebo Věčně tvá nevěrná, ale i tak, to je nejlepší důvod pro to, že dávám 2*. Ok, ten příběh není špatný, ale vždyť je to jenom kopírka té slavnější americké verze (nevzpomínám si na název). Ne, tohle fakt tolerovat nebudu, protě český filmy jsou někde v háji a tak to je. 2* ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Snad to bylo způsobeno náladou v téměř plném kině, kde jsme po dlouhé době byli, spíše ale tím, že se scénář jeho realizace povedly. Prostě jsem se bavil. Některým vtipům a gagům jsem se dokonce smál nahlas, byť opakování nebylo v tomto případě matkou moudrosti - či zárukou úspěchu. Jiří Langmajer byl výborný, ale Anička Polívková prostě dokonalá. Bohužel product placement byl nadmíru otravný svou doslovností a tvůrcům trochu ulítlo vnímání ročních období, závěr byl skoro pohádkový, ale na první dojem mě tato novinka opravdu potěšila. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na českou bídu poměrně slušná a hlavně občas i vtipná záležitost. Jasně, nechybí tu potřebný product placement a hodně věcí tu buď vůbec nedává smysl (ačkoliv co čekat od filmu kde se z chlapa stane díky zaklínadlu ženská) a nebo by v reálném světě neměla možnost takto fungovat ani minutu. Tvůrci tady měli to štěstí, že hlavní roli svěřili Anně Polívkové ,která většinu filmu táhne směrem vzhůru i přes jasně daný a očekávaný vývoj. Nevím jestli to je tím, že je fakt vtipná ,nebo tím, že tady víc než kdykoliv předtím svým hereckým (a i fyzickým) projevem připomíná svého otce...60% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, Cesky rymejk US filmu Po cem zeny Touzi - no ale s pridanim domaceho - obavam sa ze az kamenakovskeho humoru....scenar je podpriemerny, matej hadek zbytocny ........ utopene zas v nevyraznom sedivom priemere : 50 % ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Vobec to nebolo zle :) a aj som sa z chuti zasmiala a to viackrat :)) a slusne herecke vykony...jedna z tych lepsich novych ceskych komedii...a Pauhofova potesila. Mozno kazdy chlap by mal byt aspon mesiac zenou! Davam take lepsie 3* !!! 70%. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námet, aký tu už bol viacero krát a v rôznych obmenách, takže o nejakej originalite nemôže byť reč. Takže zostávalo dúfať aspoň v nejaké kvalitné prevedenie s dobrým humorom, zápletkou a pointou. Žiaľ, zostalo len pri dúfaní, keďže film bola čistá šablóna, sem tam nejaký závan dôvtipu, no a absolútne očakávaná pointa. Samozrejme, nečakal som nič prevratné, ale aspoň niečo o kus výraznejšie a menej prvoplánové. Napriek tomuto recyklovanému námetu tam určite potenciál na to bol. Takže tak.. nanajvýš 2*! ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Pro mě překvapení jako prase.Podobný americký filmy i filmy z jinejch zemí sleduju hodně,ale většinou podruhý už vidět nechci,neni to žánr kterej bych tak vyhledával.U tohodle českýho ale udělám vyjímku.Zaprvé skvělej Langmajer,jeho výraz a neustálý píčování je výborný,ale hlavně Polívková,která mě teda uzemnila úplně.Je to fakt svěží,a neuvěřitelně mě to sedlo.Spokojenost.80%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Naštěstí se tato česká komedie řadí mezi ty povedenější a to hlavně díky hereckému výkonu Anny Polívkové, ta jako muž v ženském těle je naprosto dokonalá a neuvěřitelná. Její scény byly nejvtipnější a Langmajer, i když ho nemám zrovna v lásce tak mi překvapivě nevadil (možná trošku jen na začátku). Zápletka není nijak originální pro světovou kinematografii, ale pro tu českou to ujde. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Po několika letech jsem byl na český film v kině a musím říct, že na to jak to má tu nejprozíravější zápletku a jednoduchou myšlenku, to byla hodně příjemná oddechovka na nedělní deštivé odpoledne. Navíc Anička Polívková je má favoritka, takže to hodnocení dost podtrhuje i ona. Lehčí nadprůměr, který se u nás dost často nevyprodukuje. Chci bejt ženskou na jeden den ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Světe div se, ale čehůni to zase dokázali - natočili kvalitní komedii. Bohužel je ale smutné, jak málo často se tohle stane. Určitě to stojí na kvalitních hercích, ale děj není úplně ohraný a srší to kvalitním vtipem. Za mě dobrý. ... GA Cinema ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

253 míst kina Svratka, téměř nestačilo a já tak poprvé seděl v kinosále, kde byla obsazena všechna místa, včetně první řady. České komedie (zvlášť na malých městech) prostě táhnou. My Češi, si umíme udělat srandu z kdečeho a kdekoho. Rádi se smějeme, jsme trochu škodolibí a poťouchlí, občas cyničtí a nezřídka sarkastičtí. Stačí nám málo a celý sál hýká nadšením při pohledu na Polívkovou, která šmajdá v podpatcích, imitující tak muže, lempla, který se přece tak složitou věc nenaučí ani po několika dnech. A o chvílku dál, pak tvůrci ženám ukazují, jak chytří my muži jsme. To když tento problém Karel vyřeší...amputací podpatku bot, které si dobrovolně koupil. To je názorná ilustrace toho, jak schématicky a primitivně tvůrci naložili s tématem, který šlo vytěžit mnohem víc. Jedinou ambicí bylo pobavit plytkou groteskou. A ano, všechny ženy v sále se tetelily blahem a chechtaly se...konečně zábava pro ně. Poté, co s partnery přetrpěly třeba Predátora(poď Jiřka, bude to prča, točil ho Black, no ten co dělal Posledního skauta s Willisem), se jim ani nedivím. Já se bavil sice líp, než u toho Predátora, ale jen a pouze díky Polívkové, za což se trochu stydím, protože její výstupy většinou obnášely asi tolik vtipu, jako scéna z Harryho Pottera, kde nafasoval obrovský pavouk kolečkové brusle. Česká komedie skomírá už několik let a tento film je jen dalším důkazem, že to vlastně nikoho netrápí, protože my Češi, se umíme bavit i u těch mizerných komedií. Přesto si tento počin tvrdou kritiku nezaslouží, protože primárním účelem komedie je pobavit a to se minimálně v případě žen podařilo. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Čekal sem, že to bude trochu „drsnější“. Za mě tam tý limonády a romantiky bylo až moc. Jinak celkem v pohodě a Polívková to zahrála dobře. Langmajer, to je už jistota na podobný role a nezklamal. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nechapu lidi, co za kazdou cenu musi plivat na cesky film a zasypavat jej odpadem. Po cem muzi touzi je prijemne prekvapeni a komedie, u ktere jsem se opravdu zasmal. Tu ctvrtou hvezdicku davam Polivkove, ktera byla vyborna a sve role se chopila neskutecne, vcetne muzskych gest. O to vice me mrzi, ze nebyla ani nominovana na Lva. Jasne, ze by ji bez smlouvy nezamestnali, vyhodili by ji hned prvni den atd., ale kdo hleda logiku v blaznive komedii je blazen sam o sobe. Za me super. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat. Je to neskutečně hloupé a je to naprostá kopírka všeho, co jste už někde viděli. Jenom je to trošku víc absurdně české. Na druhou stranu jsem se chvilkami opravdu smál a tím se nemůže pochlubit většina českých výplachovek. Herecké obsazení je skvělé a když pominete za začátku hodně dementní proměnu Langmajera na Polívkovou, tak si myslím, že film si jde rozhodně užít. Mě osobně to Po čem muži touží docela příjemně překvapilo. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak marný, především díky Anče a Jirkovi. Naštěstí závěr filmu neupad do patosu...fakt jsem se bál, jak se Langmajer začne ženskejm omlouvat a přesvědčovat, jak vše pochopil. Horší už je, že ten samozřejmě lže. Pravdu má Langmajer hned na začátku...ženský to maj v životě mnohem jednodušší. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Polívková byla fakt dobrá. Je vidět, že ksicht zdědila po starym Polívkovi a ty grimasy, které tam často dělala, to byl uplnej Bolek. Zahrála to fakt skvěle, teda dokud to bylo vtipny. A to bylo jen tak v druhé třetině, docela i jo - ale začátek a konec spíš takové čekání na humor a čekání na konec. Jakmile se tam namotalo něco s Pauhofovou, točil jsem oči nahoru. Nevim, ale já tu herečku prostě nemusim. Jinak to ale bylo takové odlehčení a docela jsem se aji bavil... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Film se dá rozdělit do třech částí, kde první část baví hlavně to publikum, které má rádo hovadského Langmajera, jehož vztah k ženám či hodnotám je nulový, ale dokáže to podat velmi zábavně. Druhá, nejdelší část filmu, je úžasnou komedií se skvělou Polívkovou, která se postupem času srovnává s přeměnou chlapa v ženskou. Poslední nejkratší část filmu bohužel vyzní zcela do prázdna, kdy si scénárista jakoby nevěděl rady s proměnou Polívkové zpět v ženy chápajícího Langmajera. A tento konec úplně zabil v podstatě velmi zábavný film. Námětů tu bylo spousty, z nápadu se dalo vydolovat daleko víc, asi ne komedie, ale především toho vyvrcholení. Ale nevadí, i tak jsem si film velmi užil. ()

Související novinky

Reklama

Reklama