Reklama

Reklama

Terapie

(seriál)
  • angličtina In Treatment (festivalový název)
Trailer 3
Drama / Psychologický
Česko, (2011–2019), 48 h 6 min (Minutáž: 21–29 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(116)

Obsahy(1)

Terapie je český seriál věnující se terapii lidem s psychickými problémy. Psycholog Marek Pošta (Karel Roden) se každý týden setkává s pěti klienty – pacienty, kterým se věnuje od pondělí do pátku. Formát seriálu je převzatý z izraelského seriálu BeTipul, ze kterého vycházel i americký seriál V odborné péči. (sator)

Recenze uživatele SimcaJB k tomuto seriálu (6)

Epizoda 1 (2019) (S03E01) 

První díl je českým přínosem do HBO, a tak se můžeme v dobré míře dívat na to, jak dobrý režisér umí vést dobré herce, které sice nemusíme tolik znát (Studénková, Dyk… jsou vyjímkou), ale svojí postavou dobře znají a hrají svůj příběh reálně, jak by se asi mohl stát.První epizoda: 90 % ()

Epizoda 2 (2019) (S03E02) 

hodně zajímavý tím, že je trochu tajemný a že je postavou hodně skryto a sám o sobě nechce nic říct Markovi, který důležité informace musí z leteckého stevarda lámat. Druhý díl třetí série je hodně zajímavý, příběh stevarda je hodně zajímavý a rád se dozvím, co všechno vlastně tají a jak se dostaneme k poslední epizodám pro režisérskou stoličkou Matěje Chlupáčka.  95 % ()

Epizoda 3 (2019) (S03E03) 

Od Karla Rodena už samozřejmě víme, co každý díl bude dělat, koukat co všechno k němu přišlo za pacienty. Popová zpěvačka v krizi, stevard, co si neví s nadřízeným teploušem a teď manželka, co má za manžela psychickou trosku, která možná i hraje své poškození, aby měla klid od všech lidí kolem. 90 % ()

Epizoda 4 (2019) (S03E04) 

Po prvním týdnu musím říct, že se třetí série povedla. Vše je jasné ihned z prvních epizod, a tak mne příští týden čekají další díly, kde se dozvíme co všechno pacienty Marka Pošty trápí. 100 % ()

Epizoda 6 (2019) (S03E06) 

Terapie pokračuje a postupně se dozvídáme podrobnosti ze života pilota, který prostě není vůbec v pohodě. Marek Pošta si už neví rady, co Šimon se svým životem dělá. Jsem zvědavý, jestli je život stevardů tak záživný a na drogách, trocha proniknutí do života, který je jen pro „zvané“, neuškodí. Jak jsem psal minulý týden, tak znovu režíruje Matěj Chlupáček, který dokáže zaujmout vztahem mezi Poštou a Šimonem. Při podrobném sledování dílu, jak v předchozím, jsem si všiml, že byl natáčen dlouhou dobu a že některé střihy jsou moc výrazné a pocity a výraz v následujícím záběru nenavazují. Přesto je to ale dobrý díl, který navazuje dobře na epizodu z minulého dílu přestože je to zas o jiném tématu, než bylo v předchozím díle obtěžování nadřízeného. ()

Epizoda 7 (2019) (S03E07) 

Další díl, no prostě je to čím dál zajímavější a určitě třetí sezóna, která se sice natáčela už před 3 lety, bude vyvrcholením, které bude to nejlepším, co nám česká seriálová tvorba (HBO) přinese. ()

Reklama

Reklama