Reklama

Reklama

Epizody(9)

Obsahy(1)

John Dutton je už sedmou generací Duttonů – rodiny vlastnící a spravující největší dobytčí ranč ve Spojených státech, který se stále rozrůstá, a to i přes rozpory s obyvateli sousedních pozemků. Nemalý podíl na úspěchu ranče mají i Johnovy děti – nejstarší syn Lee se jednou má stát hlavou ranče, Beth je vysoce postavenou manažerkou v jedné z největších amerických bank a prostřední syn Jamie má v pozici generálního prokurátora našlápnuto na slibnou politickou kariéru. Pomyslnou černou ovcí rodiny je nejmladší syn Kayce, který se všemi silami brání návratu a vlivu rodného ranče a se svou manželkou Monicou a synem žije v místní indiánské rezervaci. Vše ale změní zběhlý dobytek, který se zatoulá právě na pozemky rezervace. Při snaze dostat ho zpět na ranč dojde k událostem, které budou mít fatální následky nejen pro Duttonovy… (Paramount Network)

(více)

Recenze (56)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taylor Sheridan to opět dokázal! První dvojdíl mě sice nechal v lehkém nezaujetí, po kterém jsem se k druhému dílu dostal až po déle než měsíci, ovšem pak už jsem plně našlápl na vlnu a sjížděl jeden díl za druhým. U nás bohužel nerozšířená Paramount Network mě velice překvapila, jakému projektu vlastně dala zelenou a už se nemůžu dočkat druhé série. Sheridan tyhle moderní kovbojky má pod palcem a tady samozřejmě půl práce dělá přímo fenomenální Kevin Costner, kterého posledních pár let v podobných rolích, nebo těch mentorských, vídám strašně rád. A nebál bych se jeho výkon srovnat s démonickým Kevinem Spaceym minimálně z první série House of Cards. Nyní je už bezpodmínečně potvrzené, že televize už dnes není ostuda a prchají sem nejen velká jména, ale hlavně skvělí herci, kteří tu dostanou mnohem více prostoru. Pro někoho to bude možná až moc pomalé, já jsem si užíval každý moment a každý díl a dokonce i hojně kritizované finále mě plně uspokojilo. Proč? Kvůli atmosféře, skvěle napsaným a zahraným postavám, výbornému soundtracku (nad tím intrem jsem slintal devět dílů a ještě je to málo, zatím není na youtubu :/ ) a samozřejmě režii, výpravě, takové to klasické, co člověk u výborně hodnocených seriálů očekává. PS : Loni se hodně chválil netflixový Godless, které má sice výborného Danielse, jinak je to ale proti Yellowstonu takřka poloviční. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„ŽIVOT MÁ JEN DVĚ CESTY. JEDNU ŠIROKOU JAK DÁLNICI, PLNOU PŘÍLEŽITOSTÍ, DRUHOU UZOUČKOU, S POUHÝMI DVĚMA SMĚRY. TY JSI NA TÉ ÚZKÉ… DÁVEJ SI POZOR KAM  NAŠLAPUJEŠ…“   Seriál o lidech s cejchem na kůži a na srdci, kterej dokáže vtáhnout do děje. Ten je plnej toho jejich kovbojskýho života, snahy o lásku a udržení majetku a moci. Pěkně pomalu, díl od dílu si na ně zvykáte a je to postupně lepší a lepší… Moderní Dallas. Velká rodina, která nejede vždycky podle zákona a která se s problémama nesere. Jo a taky jsou tak trochu „svině“. Proč ne… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Než se Kelly Reilly stala herečkou, pracovala v klubu, ve kterém cvičila a připravovala koně na soutěže. 2.) Taylor Sheridan seriál nejdříve nabídl síti HBO. Ti odmítli.... 3.) Po obviněních ze sexuálního zneužívání vůči producentovi Harveymu Weinsteinovi, bylo jeho jméno (stejně jako logo "The Weinstein Company") odstraněno z titulků seriálu. 4.) Thx za titule „????“ a „K4rm4d0n“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„To nie sú spomienky. To sú sny.“ Prvé epizódy ma nudili, ale veľmi rýchlo sa to rozbehlo. A to paradoxne tak, že to spomalilo a začalo sa to venovať postavám. Miestami je to až psychologická pitva, ale o to silnejšie potom na divákovo roztrasené rameno dopadne každý zvrat – pretože si postavy obľúbil, videl ich dušu a pochopil ich ťažké životné príbehy. Po scenáristickej stránke je to miestami jednak nepredvídateľná divočina (trochu na spôsob Tarantina: dlhá scéna, úsmevy, dialógy, bla, blba, bla a zrazu má niekto vystrelený mozog) a jednak scenáre obsahujú zopár kontroverznejších momentov, čo ale nevadí, aspoň je nad čím premýšľať. Padajú silné slová a ešte silnejšie činy. Proste, kovboji. Funkčný mix Skalpov, Krstného otcaDallasu. Costner to má absolútne pod kontrolou (a to samozrejme aj v momentoch, v ktorých to pod kontrolou nemá). Colea Hausera som vôbec nespoznal; stokilovými chlapmi tu pohadzuje na počkanie a láme ich cez koleno ako malých, neposlušných spratkov. Asi najlepšia je Kelly Reilly; kvôli tak výborne napísaným rolám sa z ľudí stávajú herci. Zjavne sa na ničom nešetrilo; už helikoptéra, v ktorej sa Costner vozí častejšie, ako v džípe, musela produkciu stáť pekný majlant. Ústredný hudobný motív je skvelý. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U Sheridana je vidět, že má pozitivní vztah k tomu o čem točí a vypráví. Yellowstonu dává specifický touch, hlídá si detaily, různé kovbojské trademarky a rituály, má úctu k tomuto specifickému stylu života, ale zároveň je filmařsky rozmáchlý a komplexní. Jednička měla jednoduchý úkol. Načrtnout hlavní zápletku a představit nám specifické postavy, které jsou natolik složité a vnitřně rozervané, že těch 9 dílů stačí horko těžko. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postav je hodně, práce s jejich představováním poměrně sterilní a utahaná. Tvůrci skáčou lehce zmateně od jednoho hrdiny k druhému. Vládne jim neústupný rančer John Dutton (charismatický Kevin Costner) s početnou rodinou, která odráží plány ambiciózního developera a stále drzejší původní indiánské obyvatele. Nicméně Taylor Sheridan, chlapík, který k nám opakovaně vysílá drsné chlapácké projekty, nezklame. Scénáristicky stojí za oběma díly Sicaria, může být pyšný na svou režijní prvotinu Wind River. Ovšem potenciál Yellowstoneu se mu daří naplňovat pozvolna. Udržet tuhle rodinu pohromadě je čím dál obtížnější, protože vztahy mezi Johnovou nekompromisní dcerou Beth a synem Jamiem, ukňouraným právníkem, jsou značně napjaté. A někde uprostřed stojí další syn Kayce, který žije mezi původními obyvateli území. Tahle sága se může pochlubit opravdu skvělou atmosférou. To platí takřka od začátku. A fajn herci. Costner vsadil na úsporná gesta, charisma z něj čiší, radost sledovat. Uťápnutý Wes Bentley je přesný (slizký i slabošský), k tomu smyslná a jízlivá mrcha Kelly Reilly či málomluvný bourák Cole Hauser, který po letech dostal pořádnou roli. Co se může rozpadnout, to se i rozpadne. Rodina, ideály, vztahy, zdraví. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První a poslední epizody jsou spíš jakousi nesheridanovskou telenovelou z Montany o žabomyších svárech několika rodin, jinak je ale co díl, to ryzí dramatická perla. Tahle "řada nešťastnejch příhod z Duttonovic statku a okolí" prostě umí držet diváka v napětí. Plus je to v podstatě celý nahláškovaný ulítlejma životníma moudrama a kýčovitýma metaforama, který prostě nejde nemilovat. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[78%] Yellowstone, seriálový počin do kterého jsem se náhodně pustil. Nevěděl jsem, co od toho očekávat. Ve výsledku jsem nesmírně spokojen, myslím tím zatím touto 1.sérií. Většinu postav jsem si dokázal oblíbit, takže zde nemá smysl je zde konkrétně popisovat a ani zde psát jakým žánrem mi to blíž připomíná a co vše se mi zde líbilo atd. Počkám si na další série, zatím mi to ale sedí, takže se těším, co bude dále. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Totální nuda, po 3. dílu konec. Pokus o krvavější a násilnější Dallas, ale je to nudné, trapné, postavy a jejich cíle nezajímavé a kdyby tam nehrál Kevin, nikdo o to nezakopne. Je smutné, že Kevin končí v takovýchhle věcech... ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Hodnoceni 3* je skoro az nefer vzhledem k mym hodnocenim jinych poradu z posledni doby, ale nemuzu si prozatim pomoct. Prvni rada je (pravdepodobne) predstavovacka - zasazeni, postavy a velmi komplikovany vztahy nejenom mezi cleny rodiny Duttonu. Ja naprosto chapu a respektuju dlouhe a komplexni (rozumej dejove nudne) budovani postav a dokazu jej ocenit (prikladem budiz treba prvni rady serialu Better Call Saul nebo Longmire), ale tady prvni rada skoncila, karty byly rozdany, a ja uprimne stale nechapu postoje nekolika hlavnich postav; neco se clovek dozvi v naznacich, ale o necem tam nepadne vubec rec. Pokud se to ma nadale rozvijet v dalsi rade, tak je to ale vuci divakovi skoro az podraz, protoze nevime, co si o dotycny postave vubec myslet. Prikladem budiz treba Jamie Dutton - od uvodu jde starymu Costnerovi na ruku, dela pro nej prvni a posledni, a on na nej presto se zbytkem rodiny (no, rozumej Beth) sere. Kdyz Jamie chce pomoct, John mu rekne "postarej se sam" a pak proti nemu posle alkoholicku Beth, kterou John ma v lasce, prestoze z flashbacku zabila starou Duttonovou prave ona.. chapu, ze John Dutton neni zrovna Mirek Dusin, ale ve finale je to on a jeho rodina brani, co jim pravem patri. Ale tezko mu fandit, kdyz se misty chova jako mental. Druhym podobnym prikladem je ten Kayce, kterej zase nesnasi svyho fotra, ale neni tam nikde vysvetleno proc (i kdyz jsou tam alespon nuance, ze se to tyka jeho manzelstvi). A Beth je kapitolou sama o sobe, vubec mi neni sympaticka a jelikoz je to jedna z kritiky nejopevovanejsich postav, tak si jejiho sebeznicujiciho zpusobu zivota asi jeste hodne uziju... zkratka serial neni spatny, je z toho citit napeti a urcita nervozita, ale Sheridan nedokazal zalepit vsechny diry. Doufam, ze druha rada se trochu pohne a ze z ni nebudu mit takovy rozporuplny pocity. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

na Yellowstone sem se těšil poměrně dlouho a zároveň na něj strašně dlouho nebyl čas. Teď mám za sebou konečně první řadu a i když to není Sheridanova topka, zklamaný rozhodně nejsem. Postav je hodně a většina je nějakým způsobem zajímavá a i dějově tenhle neowestern funguje bez větších problémů.Je tu vlastně všechno co by tu mělo být.Politikaření, spory o půdu, spousta kovbojského testosteronu, koně, vlci, medvědi a samozřejmě přestřelky a násilí.Toho násilí je tady možná až moc a v určitých momentech mi to přišlo až absurdně komicky přehnané a říkal sem si, že ani v takovém kraji nemůže mít nikdo takhle extrémní smůlu. Z herců jasně nejlepší Costner, který budí respekt i ve chvílích kdy se mu všechno hroutí pod rukama a hned za ním Kelly Reilly, která si svojí polopsychpatickou alkoholičku dává s velkou chutí. Na plnou palbu to není, ale na druhou řadu se těším dost...75% ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taylor Sheridan je nejen výborný scénárista, ale i režisér. Režisér se svým vlastním stylem, pomalým dějem ale velice hustou atmosférou, kterou buduje po celou dobu stopáže. Jeho postavy jsou propracované do detailů. Každá minuta, byť zdlouhavá má svůj vlastní význam pro pochopení postav, světa v němž se děj odehrává nebo pro celý příběh. Yellowstone je taková současná kovbojka říznutá Kmotrem. Pokud jste oceňovali minulý režijní projekt tohoto tvůrce: Wind River, oceníte i tento seriálový počin. Je to takové nahlédnutí do života jedné vlivné rodiny skrze koňský ohradník. Nahlédnete, uvidíte a jdete dál. Já teď doufám, že za rok tento ohradník opět navštívím ve druhé řadě. Odvyprávět je tu evidentně stále co a postavy znám tak dobře, že by to mohli být moji příbuzní. Prostě bravo Sheridane, ale ta pátá hvězda ti o procento unikla. Proč se dočtete v mých příspěvcích k jednotlivým epizodám seriálu. 84% ()

Matyeos 

všechny recenze uživatele

V každém dílu je tolik zásadních zvratů, až to působí nepřirozeně a účelově. Díky tomu je zakončení série nevýrazné, což je škoda, protože vše ostatní funguje skvěle. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Westernový kouzlo tu čpí jako pižmo. To, co ale má Sheridan v atmosféře, to mu schází na postavách. Chybí jim větší hrot. Víc vrstev, víc pravdivosti, víc Costnerovskýho tajemna v očích. Ke Kmotrovi, k němuž to celý tak ňák okatě směřuje, totiž Yellowstonu chybí alespoň jedna postava, s níž bych se byl rád ztotožnil. A přebývá v ní přesně jeden celý Wes Bentley. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Ak si pamätáte Dallas, tak toto je iná "telenovela" - ženské intrigy nahrádzajú tie drsňácke chlapské. A diel od dielu sa hlbšie ponárate do rodinných vzťahov, pri ktorých si nevyhnutne musíte predstaviť, ako to na Duttonovej farme funguje. A tie životné múdrosti, čo si v každom dieli vypočujete! Opäť seriál, keď držíte palce "darebákom". ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnou nejočekávanější seriál posledních několika let konečně doklusal do našich luhů a hájů a přestože to prozatím není na vymodlenou plnou palbu, už teď jsem ponořený v navazující sérii a mít víc času, tak jedu mnohem zběsilejším tempem. Tahle rodina a hlavně tohle prostředí je totiž něco, co chcete sledovat každý den. Sheridan je fakticky bůh současné televize! [viděno na SkyShowtime] ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vtahující rozehra (rodinného) dramatu perfektně představuje výsadní, ovšem již dlouho a hluboce "poničenou" velkorančerskou famílii, které pevnou, zákony v případě nouze více než ohýbající rukou vládne nesmlouvavý Kevin Costner (opravdu "snová" role nejen pro něj, nýbrž i pro ostatní: Kelly Reilly, Wes Bentley, Cole Hauser, …), přesto se mu z vícero příčin drolí pod rukama. Nicméně 1. série nepřekračuje mantinely poznávacího úvodu, jenž po 9 epizod tvrdé, nekončící (kovbojské) práce + politikaření na hranici indiánské rezervace bobtná a nabaluje další a další linky a podzápletky. (Mistrně filmově zprostředkovaný) prolog tedy máme za sebou a já se nemůžu dočkat dalšího vývoje událostí. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sheridan se ukázal mnoha způsoby. Známe ho jako člověka, který dokázal svou kariéru nastartovat nešpatným akčním dramatem z prostředí kartelu. Poté v celku velmi dobrou honičku po odpadlících a zakončil to geniální atmosférickou kriminálkou z hor. Tam se skoro nedalo moc co vytknout. Ale poté přišel Yellowstone. Seriál, který začal velmi slibně a dokázal zajímavě rozehrát hru cowboyů v 21. století. Jenže... stejně takhle to zůstane. Celý ten koncept. Prostě slibně, ale vlastně nijak. Žijeme si ve světě, kde je asi nějaký problém s investory, který se řeší až moc, indiány, které neřeší nikdo a mezilidské vztahy se mění jak názory Donalda Trumpa. O stupiditě některých postav ani nemluvě. To vše je zakomponováno v seriálu, kde mne skoro žádné postavy nezaujali a za celou jeho délku se toho vlastně ani nic moc nestane. Zase mne opět mrzí jenom nevyužitý potenciál. Který ještě ke všemu udělal tvůrce, kterého jsem považoval za naději budoucí kinematografie, což byl i důvod, proč jsem po tomto díle sáhl. A druhá série mě mine. A nad návštěvou kina dalšího jeho filmu ještě popřemýšlím. Je asi vidět, že komplexnější záležitosti ještě nejsou v jeho portfoliu úspěchu. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moderní western, teritoriální válka, indiánská otázka, boj o moc. Proč ne? Ale to by to nesmělo být přitažené za vlasy. Každou chvíli zde někdo někoho zabije jen za špatný pohled, ale je to vlastně v pořádku a nemá s tím problém ani zákon, protože " takhle to tady v Yellowstonu řešíme" Nicméně Costner je zda opravdu démonický a přirovnání od Spiker01 ke Spaceymu z House of Cards vlastně naprosto skvěle sedí a celé to drží nad vodou. Normálně bych asi dál nepokračoval, ale manželka je jiného názoru :-). ()

Reklama

Reklama