Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět let potom, co strašlivá, nevídaná síla většinu lidí přiměla k sebevraždě, se jedna z přeživších se dvěma dětmi odhodlává k zoufalému pokusu o útěk do bezpečí. (Netflix)

Recenze (761)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Více prostoru dostává spíše komornější, na můj vkus až příliš televizní část, ve které se vlastně skoro nic neděje, a když už ano, tak jsou to předvídatelné události, viděné již tolikrát předtím v jiných filmech. Hororovější napětí a zábavné putování jsou prostě natolik upozaděny, že jsem tím víceméně jen tak v klidu proplul. Bez peřejí, v suchu, bez překvapení. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

V pasti se tu ocitá hlavně zmatený divák. Hrozně nesourodý a nefunkční film a Bullocková už má zjevně to nejlepší za sebou. Nějak se mi už ten rutinní Netflix začíná poslední dobou pěkně zajídat.40% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodina pripomínaca výpravnejšiu verziu Happeningu kríženej s komornejšou verziou Svetovej vojny Z je super. Postupne však upadá a s dobre rozdanými kartami dokáže uhrať maximálne remízu. Tematicky podobné Quiet Place je úplne iná liga 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock tyhle silné hrdiny(ky) umí dokonale. Prostě ženská co se hned ze všeho neposere a dokáže se vyhrabávat i ze zdánlivě neřešetilných šlamastyk. Malkovich zase umí skvěle zahrát tyhle hovada a Hollander zase narušené lidi. Casting tedy rozhodně na jedničku s hvězdičkou. Bird Box se bude pohybovat v mém osobním žebříčku velmi vysoko, protože tyhle tajemné a napínavé filmy já prostě můžu. Udělalo mi radost jak pro lidstvo významní můžou být malí ptáčci. Pro milovníky kina je to kacířská skutečnost, ale moc se mě líbí Netflixovská kamera. 80% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oni přicházejí! A kdo jsou oni? Těžko říci, jelikož každý, kdo je spatřil, si jejich podobu vzal do hrobu. Vlastně každý ne, navíc jistou podobu si v určité scéně lze udělat. Inspirace Lovecraftem? A to je fajn! Samozřejmě člověk je při sledování napínavého příběhu poněkud rozpolcený. Na jednu stranu by ony potvory rád viděl, na druhou se obává, že půjde o stokrát viděné. Bullocková hraje jako o život, Malkovich si střihl oblíbeného padoucha, byť se postupně ukáže, že měl v lecčems pravdu, a ostatní zdárně sekundují. Odmyslíme-li temnotu, pak jde o vcelku uvěřitelný snímek, kde i proplutí peřejemi odpovídá možné skutečnosti, pobíhání naslepo lesem už ale hůře. Působivá hudba, dobrá kamera a nepolevující napětí vyzvedají Bird Box nad námětově podobné Tiché místo, které naopak trpí neduhy současných průměrných hororů. Tohle by v kině za to stálo. Jsem rád, že jsem nedokončil postupné ukládání Bird Boxu k ledu a dal mu šanci. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vynikající záležitost, kterých není dosud dost. :) Mám rád horory, v nichž je nebezpečí očím skryto a děsivost tak přichází vždy jako blesk z čistého nebe. Bird Box je napínavý počin, dobře zpracovaný, dokáže diváka vtáhnout a nepustit až do závěrečných titulků, což je už samo o sobě důvodem k vysokému hodnocení. Potěší i herecké obsazení, včetně Sandry Bullock, kde si však neodpustím hnidopišskou poznámku - vážně musí více než padesátiletá herečka, byť stále skvěle vypadající, hrát těhotnou ženu a následně maminu malých dětí? To nemáme mladé atraktivní herečky? ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Asi jsem trochu vyměkl, protože toto není žádná pecka a dřív by si to možná takové hodnocení neodneslo, ale jednak námět filmu, několik opravdu povedených scén a solidní výkon dříve oblíbené Sandry mě přiměly dát nadprůměrné hodnocení, a to i přesto, že samotný děj není nic extra. Mám rád originální nápady, nicméně si myslím, že to šlo uchopit ještě o něco lépe. 70% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Netflix opět ukázal růžky a naservíroval nám hororové drama, kde oproti Tichému místu se tentokrát nesmíme dívat, jinak z toho zešílíme a spácháme okamžitou sebevraždu. To mi přišlo o něco drsnější, když nemůžete nic vidět, než být naprosto zticha. Sandra Bullock tu táhne celý film a společně s drsnou atmosférou přidává filmu to správné kouzlo. Prolínání dějových linek určitě také nebylo na škodu. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Takové filmy si zásadně pouštím, když jsem nemocný. Za prvé mám sníženou hladinu ostražitosti a vkusu, takže koukám na všechno, a za druhý slzy léčí, takže mě dojemné scény vlastně pomáhají. Tenhle účel splnil na 100% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisérka Bier svoj film rozpráva chytro nechronologicky s pravidelnými flashbackmi do minulosti, z ktorej sa dozvedáme viac o tom, čo jednotlivým udalostiam predchádzalo a prečo sa teraz deje to, čo sa deje. Film má po celé dve hodiny trvania slušný spád a tempo a tiež rad až hororových situácií, ktoré pripomínajú zombie kúsky typu Úsvit mŕtvych. Veľmi šikovný je tiež fakt, že sa tvorcovia nerozhodli ukázať nám, čo je ona mimozemská hrozba. Jej tušenie je tak ďaleko viac desivé, ako keby nám ukázali nejaké duchy alebo zombie. Bird Box je šikovný a napínavý thriller, ktorý sa dosť neočakávane stal udalosťou v trochu inom zmysle, než zamýšľal, hoci má aj veľké filmovej kvality. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tady se něco rozdává za to, když sem napíšeš "Tiché místo"? Jinak netuším, co je tohle za obsesi, zaklínat se vždycky jednou mantrou jak blázen furt dokola... Na Zuzku Bierovou si musím dát pozor, moji pozornost poslední dobou dostává do pasti celkem hravě. Nepotřebuju bubáka pokaždý vidět, konečně to taky někdo pochopil, ono to totiž častokrát končí průserem. Rozhodně je pro mě jako pro diváka lepší bát se něčeho, co nevidím, než to ´něco´ uvidět a sprásknout ruce zděšením... Kašlu na hovadiny, zábava je hravě strčila do kapsy. Bavila mě hlavně Sandra, která se tenkrát Gravitací jakoby odpoutala od svýho hereckýho stínu, no a Jan Malkovič je tady lepší než státní svátek kterej vyjde na pondělí. Tak a teď jsem zvědavej, co mně přijde odměnou za to "Tiché místo"... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A zase mně jednou tvůrci dostali. Né však kvalitou jak by se mohlo zdát. Ačkoliv mám postapo filmy ve velké oblibě, tady jsem chvilkami zíval a pokukoval po display přehrávače. Měl jsem totiž pocit, že sleduji něco co jsem už viděl. Bylo to v loňském roce a tehdy jsem byl nadšen. Film byl prakticky navlas stejný jen se jmenoval A Quiet Place. A jelikož Tiché místo i tento snímek vznikly v roce 2018, nevím kdo koho vlastně vykradl. Každopádně Tiché místo jsem viděl jako první, tak Bird Box je halt v nevýhodě. Navlas stejné vlastně snímky nejsou. V tichém místu jde spíše o sluch resp. o zvuky které vydáváte. Stačí sebemenší kravál a žlababa si vás nepěkně podá. Tady je to pro změnu zrak. Kravál si dělejte třeba mlácením do hrnců, ale žlababě se nemíte podívat do očí. Také si vás pak nepěkně podá způsobem velmi originálním. Takže teď už zbývá jen natočit na závěr emzácké trilogie sci-fi /drama/ horor kde se nebude smět čichat (nebo smrdět) - vyberte si. A pokud se někdo popere s tématem, že se nesmíte emzáků dotýkat, pak nás čeká možná i čtvrtý díl této ,,smyslové série''. Na jednu stranu musím uznat celkově genialitu scénáře, kdy si díky ní tvůrci vystačili s minimem prostředků... Nečekejte žádná na pécéčkách digitálně renderovaná hořící města, padající mrakodrapy, kolony vyrabovaných aut na dálnicích vedoucích z velkých metropolí... Tady stačilo pár baráků, les, tři kanáři a několik šátků na oči, jo a ještě balík starých novin. To je celé! Vysavač listí s přepínačem na ofuk měl rejža určitě doma v garáži, stejně tak člun. Zprvu mne film zaujal, ale pak to začala být nuda. A to zhruba od řeky až do konce... No konce... Divák si na konci říká a co to jako bylo??? Takže za mně je to za ty tři promoklý kanáry a to jim pár pírek tedy sakra chybělo ! * * * ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Výborný a hlavně myšlenkou originální survival, který mi nejednou v tom nejlepším smyslu připomněl staré Romerovky (hlavně Noc a Úsvit) a tíživou, ikdyž zároveň naděje plnou, atmosféru Last of Us, ale tentokrát chvályhodně bez čím dál více ohraných zombie. U zombíků si sem tam řeknu: "Tohle přijít, nemám nejlepší kondičku, ale třeba se nějakým štěstím alespoň z kraje ubráním." A tady? Tady bych byla v loji kondička nekondička už s první vlnou, protože já jsem hrozně zvědavá povaha a musím všecko vidět, šátek přes hlavu by to nezachránil. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Ač jsem striktně proti téměř jakémukoliv porovnávání filmů, zde udělám malou výjimku, jelikož nelze kouknout na Bird Box a neporovnávat ho (alespoň v duchu) s A Quiet Place. Abych nezačal negativama, tak při porovnání těchto dvou filmů, mělo A Quiet Place nezpochybnitelně lepší herecký výkony a... možná byl v některých scénách trochu napínavější, nicméně jinak to byl film děravej od paty až ke krku (zda má vůbec hlavu je spekulativní). Bird Box sice neoplývá nějakým fascinujícím scénářem, nicméně je to scénář ucelený a rozhodně (alespoň v mých očích) chytlavější než v Krasinskiho přehypovaným filmu. Se Sandrou jsem po dlouhé době konečně zase neměl problém a casting obecně byl vyvedený. Čím ale vítězí Bird Box v plné čáře je atmosféra. Strach z neznáma a Shyamalanovský feel je v mém případě tisíckrát působivější, než když nestvůru/y tvůrci odhalí už v prvních deseti minutách. Celkově hooodně silné čtyři hvězdy, přičemž pátou přihazuju za Lovecraftovskej hint a za to, že si to prostě a jednoduše zaslouží. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Lákavý námet celý čas ťahal ku dnu priemerný scenár plný nepotrebných dialógov. A moje nesympatie voči Sandre Bullock na príjemnom zážitku určite veľmi nepridali. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Vynikající záležitost - v pár místech podobně dobrá jako Darabontova Mlha. Skvělé je i střídání současnosti s minulostí, kdy "nákaza" začala. ()

Související novinky

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

V pasti dostane španělský spin-off

V pasti dostane španělský spin-off

15.03.2021

Thriller Bird Box neboli V pasti od streamovací služby Netflix zaznamenal v roce 2018 ohromný úspěch. Snímek se Sandrou Bullock tak okamžitě dostal objednávku na sequel, jenž bude adaptací knižního… (více)

Netflix nabídne obsah zdarma

Netflix nabídne obsah zdarma

01.09.2020

Dva papežové, V pasti, první epizoda Stranger Things nebo komedie Vražda na jachtě – tyto a dalších několik titulů budou čerstvě na Netflixu dostupné všem lidem bez ohledu na to, jestli platí… (více)

Reklama

Reklama