Reklama

Reklama

Tři mušketýři

  • Španělsko Los tres mosqueteros (Los diamantes de la reina) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden za všechny, všichni za jednoho! Adaptace slavného románu Alexandra Dumase natočená v rozsáhlé koprodukci. Oč by bylo chudší dětství každého z nás, kdyby nepoznal věrné přátele na život a na smrt Athose, Porthose, Aramise a d'Artagnana. Neustále bude Alexander Dumas udílet lekci všem, kdo chtějí psát dobrodružnou literaturu či bavit celou rodinu. Tři mušketýři vyprávějí příběh o odvaze, cti, přátelství, věrné lásce, ale zároveň o zradě, intrikách a podlosti. A tak se nám vždy znovu a znovu zatají dech, když mladý gaskoňský šlechtic d'Artagnan, vybaven několika tolary, mečem, matčiným balzámem na rány a otcovým dopisem pro pana de Tréville, starého přítele rodiny, potká na jedné ze svých zastávek Rocheforta a v okénku zahlédne krásnou tvář Milady de Winter. Příběh začíná a my víme, že se máme nač těšit! Filmová verze z roku 1973 v režii Richarda Lestera nazírá příběh Tří mušketýrů s lehkým odstupem, který mnohé pobavil a některé pobouřil. (Česká televize)

(více)

Diskuze

reich

reich (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Tak víš co, podle mě jediný kdo dokázal nadabovat Christophera Leeho byl Bohumil Švarc, jeho hlas se k němu hodil nejvíce hodil, jinak originál je originál . :) Jinak mě nevadí ani jedno, ani dabing, ani originál. :) 

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

reich

Jo a k tomu dabingu. Ten je tak vedle v čele s Přeučilem, že se na to ani moc koukat nedalo. A přeložení věty "I am afraid i cannot read" jako "Myslím, že to nesmím číst", to byl taky vrchol. :)

na příspěvěk reagoval reich

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Takže všichni nadávají na Železnou masku s Leonardem, ale tahle srajda má 82%? To jako fakt?

Král co neumí do pěti počítat, nesmrtelní mušketýři po 20ti sekundovém pádu do studny, královna, co je slepice, Constance co má nohy v prázdným kastrolu, Rochefort, který vidí i ve tmě a shodou okolností Dartagnan, který je povýšen na mušketýra úplně za nic poté, co zmasakrujou půlku paláce.

A jako třešnička na dortu Constance sražená hadrovým panákem.

 

Tohle mi vážně přišlo spíše jako veselohra na prkna divadel a ne to obdivované "nejlepší zpracování". Až do konce jsem si myslel, že jsem si spletl film, ale bohužel ne.... :(

reich

reich (hodnocení, recenze)

Právě jsem shlédnul v originále s anglickým znění.  Mistrovský český dabing se nezapře, ale originál je originál. Miluji tyto mušketýři. 

na příspěvěk reagoval Badmaniak

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

reich

Já viděl francouzskou a byl jsem z ní tak nadšený, že když jsem si pustil tuhle, tak mi skoro žádnej herec do svý role neseděl. Ale názor ti samozřejmě taky neberu.

reich

reich (hodnocení, recenze)

higuain

Je to tvůj názor a neberu ti ho. Když jsem vyděl poprvé francouzskou verzi, tak jsem si říkal. Škoda že není jiná. Pak jsem o pár let viděl na jedničce tuhle verzi a líbila se mi mnohem víc. Popravdě na tamtu jsem se koukl kvůli Gérardovi Barrayovi.

na příspěvěk reagoval higuain

reich

reich (hodnocení, recenze)

Vůbec nejlepší mušketýři ze všech. Další pokusy natočit filmy o mušketýrech jsou marné a je to akorát vyhazování peněz do luftu. Mimo jiné dominuje tomuto skvělé herecké obsazení Christopher Lee (Rochefort), Charlton Heston (Cardinal Richelieu), Michael York (D'Artagnan), Raquel Welsh (Constance de Bonacieux), Richard Chamberlain (Aramis) Oliver Reed (Athos) atd. Navíc tahle verze je mnohem lepší než francouzská verze z roku 1961.

na příspěvěk reagoval higuain

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Když vidím, jak tu každý vychvaluje herecké obsazení, tak se usmívám nad tím, že až na Constance a Buckinghama mi nikdo do své role vůbec nesedí. Asi mám Borderierovu verzi až moc rád.

PaRi

PaRi (hodnocení, recenze)

Ne, ne a ne a je mi lhostejné, že mezi 1120 hodnoceními jsem jediný, kdo dává tak nízkou známku! Prostě bytostně nesnáším postup při převedení klasiky na filmové plátno, když si režisér a scénárista zpupně myslí, že jsou lepší, než autor románové předlohy, že původní román již vyčichl a že je tedy nutné jej jaksi trochu předělat! Nejhorší na tom je, že klasik se už nemůže bránit. Doufám, že alespoň chodí Richarda Lestera strašit!!! Udělat z mušketýrů komedii nebo parodii, proč ne?! Ale pak je třeba se držet žánru, jako jsme to viděli u němé adaptace. Ta se šikovně vyhnula smrti Constancie. Zde parodie a komedie moc nefunguje. To cítil i Lester a tak mu komediální nápřah prvního dílu sklouzl do něčeho beztvarého v dílu druhém. Však se kritici také do Lestera pustili za zmatení žánru. Proč týpci typu Lestera s absolutně neromantickou povahou lezou do tohoto žánru a przní ho? A Raquel Welch, že je skvělá herečka? Spíš sexsymbol 70 a 80. let minulého století. To že byla oceněna za dokonalé zprznění Dumasovy románové předlohy a to tak, že se tento klasik musí otáčet v hrobě, je pro mě nepochopitelné! Že by za velmi vroucné poděkování předsedovi poroty? Pro mě jsou stále nepřekonatelní Tři mušketýři od mistra romantických filmů Bernarda Borderie, který absolutně ctil předlohu velikého Dumase. Kdyby to bylo možné, měl by existovat paragraf za prznění klasiky v jakémkoliv uměleckém oboru! Sazbou za toto provinění by bylo, třeba právě u literatury, denně stát přivázaný na náměstí u kůlu, po dobu jednoho měsíce, a pod dozorem, a v předpažených rukou držet výtisk zprzněného díla nepřetržitě 2 hodiny. Při upadnutí díla - šleh rákoskou a prodloužení trestu o další den! Vsaďte se, že by takováto exekuce byla vykonána jen jednou. Pak by se už nikdo nikdy neodvážil.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Já myslím že nee, ale možná bude v těch nových od Andersona ;-) Uvidíme... Každopádně absence vousů mi u D'artagnana v těchto mušketýrech nijak nevadila - ostatně působil tak mezo ostatníma neuvěřitelně mladě a v rámci vousů byl stejně nej Arthos jako Oliver Reed, tak proč by je měl mít taky? :-D

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

No, to já neim, kdo by tam seděl líp. Já mluvil ve smyslu, když sem D'artagnana porovna s jinejma z jiných filmů, ale i tak je na tom York snad nejlíp - mě se zdá hodně moc vyhublej, ale jinak OK, né že by mě tam moc vadil...

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

Jakkob  Kdo by tam, třeba, seděl líp? Je to proto, že nemá fousy jako v knížce?

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Tak zrovna York mi jako D'artagnan sedí ze všech mušketýrů nejméně, ale né že by mi to nějak vadilo - pasuje tam dobře, hraje ještě líp ;-)

robeto

robeto (hodnocení, recenze)

Souhlasím s názory o nejlepší adaptaci knížky a dodávám, že snad jediné, na které se dá podívat několikrát. York je nejlepší D'artagnan, který zatím byl...

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Skutečně báječná a ta nejlepší verze mušketýrů - skvělý Reed (jeden z mých nej herců) a i zbytek herců plus výprava, humor atd. Vše již bylo řečeno - navíc pro mě jako pro šermíře je to pomalu modla :-)

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

Kteroupak polohu měl jenom chlapec na mysli? Mě při většině bolí záda a z filmu nic nemám (natož ze slečny, křičí tak že si musím brát sluchátka ... dělám ji pak jako medvídek).

Candida

Candida (hodnocení, recenze)

Souhlasím s golfistou, rozhodně je to nejlepší remake, a dost možná i lepší než francouzská verze...Humorná poloha výrazně pomohla k svěžímu pocitu při shlédnutí filmu.

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama