Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Pro malé sledovatele jsou kratší délky Disneyho animáků zajisté adekvátní, mně jako dospělému, náročnějšímu divákovi takhle krátké odvyprávění už ale moc nestačí a leccos k dokonalosti postrádám. Strašně rád si odškrtávám další klasiku, jež mě v dětství, stráveném zejména po boku animovaných disneyovek, z jakýchsi důvodů úplně minula, ale dokázal bych si představit film delší a poutavější. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Animáky já hodně rád, ale nemůžu si pomoct, Tarzan mě fakt moc nezaujal. Slabý příběh, nevtipný humor, přehršel nudných písniček, strašně pomalá gradace děje... Všechno se tu sází jen na prostředí a skákání po liánech, ale to je dost  málo na to, aby mě to zaujalo. I kvůli tomu všemu jsem se u toho dost nudil a taky kvůli tomu z toho žádné další dojmy nemám. Animace je hezká, pár zajímavých scén to je, ale jinak to šlo dost mimo mě. 2* ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Disney rád převádí vážnější příběhy do své kreslené podoby a v tomto případě se zaměřil na známého "syna džungle", kterého vychovaly opice. Jako každá disneyovka je i tato skvěle animovaná, zábavná, sentimentální a plná písniček. Rozhodně doporučuji vidět film v originále, protože Collinsovi písničky přezpívané do češtiny rvou neskutečně uši a výsledný dojem dost kazí. ()

kamil0606 

všechny recenze uživatele

Fantasticky vtipná Disneyovka s veľmi vydarenou animáciou, geniálnou hudbou a brilantnou réžiou ... Animácia sa nesnažila byť dokonalá ale bola výborná a vtipná. Hudba a piesne(v slovenskom dabingu) boli nádherné a síce scénar sa od originálu veľmi oddiaľuje ale to vôbec nie je problém. Naopak, bolo to pozitívom a tvorilo to výborný príbeh. Tento animák som videl asi 80-krát(a to nepreháňam!!!) a stále ma pobaví ... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Prostě ten typ filmu, který milujete v šesti letech... ale taky v patnácti nebo ve dvaadvaceti. Objektivně by to asi bylo za 4*, ale z každé Collinsovy písně v soundtracku mám husí kůži (a neuměla bych vybrat jenom tu jednu, která si zaslouží Oscara). Další důkaz pro tvrzení, že studio Disney bylo v devadesátých letech na vrcholu, kterého už asi nikdy nedosáhne. P. S. A po kdovíkolikáté repríze musím pochválit i ten český dabing včetně zpěvu Petra Muka. Tady se prostě povedlo úplně všechno. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Disneyho kreslíři najali profesora anatomie, aby jim pomohl načrtnout muskulaturu muže na absolutním vrcholu sil. (D3VIL)
  • Minnie Driver (hlas Jane Porter) z velké části improvizovala svůj dechberoucí monolog, ve kterém oznamuje Claytonovi a svému otci, že zahlédla Tarzana. (D3VIL)
  • Aby animátoři přesně zachytili pohyb Tarzanova těla při sjíždění kmene, inspirovali se pohyby skatera Tony Hawka. (D3VIL)

Reklama

Reklama