Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 126)

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Jakožto hráč FPS online her musím dát 5*. Můj počet headshotů je jen okolo 13%. Ale tady John má 100% Je to hacker :O ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování jedničky, samozřejmě nabušenější a rychlejší a.... vlastně je to jen prostředek šestihodinového nářezu👍 ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Jsem nepoučitelnej. Jednička mě varovala a já neposlechl a zkusil i nášup Johna "všechno zastřelím, protože mi to vběhne před hlaveň" Ficka. Prostě nedokážu pochopit, co se na celém Wickově vesmíru komu líbí. Vždyť celá ta mytologie se staví za běhu, tak jak se to hodí, vymýšlí se nová a nová dementní pravidla, zabijáci vyskakují i z automatu na použitý kalhotky a kdo peče rohlíky a roznáší noviny, co? Keanu Reeves cedí "hlášky" jak kdyby se týden nevysral, všechno střílí do hlavy, jak by taky ne, když mu dementi, ještě větší než v jedničce, skáčou do dráhy kulek, porušuje neporušitelná pravidla, protože on je Baba Yaga, motherfucker. Pomoc Morfea, zpívajícího ptákům a holubům, stojí jeden zlatý tolar, stejně jako bourbon a gin. Vlastně všechno stojí tolar, něco dva, protože proč ne, vždyť to je John Wick svět a já můžu všechno, jakože se Derek (ne007) Kolstad jmenuju. A choreografie, která občas v jedničce člověku spravila chuť, šla taky na špacír. Tak tomu dám dvě, protože jsem to dokoukal a protože existuje spoustu ještě víc dementních a nudnějších akčních filmů. A další důkaz toho, že Cival je hlupák. ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Uhhhh, to byla pecka... co pecka pořádná mrda ! Najděte mi někdo lepší akčňák, nezastavitelnou řežbu, přestřelku, bojovku prostě all in ve 120minutách !! Krev lítá kde může, pomsta je obyvklé dění v dnešní době, ale prozatím jsem teda neviděl takhle brutální. Možná Zátah 2 byla podobná fight magořina. Keanu Reeves si prošel postupným vývojem přes matrix až po Johna Wicka. Choreografie působili dost dobře, scénář napsaný na výbornou... najdete zde 5minut nudy ? Pokud ano, tak jste lháři. Pro rok 2017 máme asi vybráno, co se týká akčních bijáků. Pokud Chad udělá ještě 3 kapitolu, tak to už bude sado maso, vlastně všichni proti Johnovi, ale dal bych si to po tomto dílu s velkou radostí. ()

Janko_Vlyrd 

všechny recenze uživatele

Poctivý akčný film, ktorý sa nemá za čo hanbiť a ktorý sa na nič nehrá. Taký je John Wick 2. Štýlová, dynamická, svižná, parádne zostrihaná akcia, podfarbená naviac soundtrackom roku. Bude ho v pokračovaní ťažké prekonať... ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele

Jízda, jízda Á aaa jízd... Á. Promiňte, trochu jsem si zívnul. Ta scéna v římském podzemí byla tak dlouhá, že mě unavila a skoro uspala. Ono se hodně opakuje z první kapitoly, ale zase ne vše, takže po šlofíku jsem čile dopozeral tyto preteky v ultrahypercoolovosti. No jo, je to zábavné. A to stačí... ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Je to tu zase .Jonathan Wick jak Willy Wonka rozhazuje zlatem a olovem taky nešetří. Kdyby nebylo všech těch headshotů, tak na to nemá smysl ani koukat. U jedničky jsem měl stejný pocity a to tam bylo těch mrtvých o něco méně. Respekt pro Keanu, že si jako vždy dělal poctivě vše sám, nicméně ty bitky vypadají trochu jako tréning v tělocvičně, pak to vypadá jako takovej menší wrestlingová show. Já tě jako uhodim a ty jako spadneš. Vlastně stejný jak u jedničky. Bitky trapas. ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Řekněme, že někdo vzal první díl, naklonoval ho a zasadil do maličko jiného prostředí. A funguje to bezvadně. Příběh je zase nenaročný, ale akce je špičková, uvěřitelná a hlavně při jejím natáčení nikdo nezaměstnal kameramana s parkinsonem. A když už, tak jen s mírnou formou. Nejspíš je to dané tím, že Keanu Reeves opravdu něco málo bojových sportů pochytil a proto se nemusí schovávat za rozmazané záběry. Jednoznačně super akční zážitek, kterému k dokonalosti chybí nějaký hlubší příběhový kontext. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Nemám vôbec Čo vytknúť.Keď chcete akčný nárez, tým myslím strieľanie , bitky , naháňačky a celkovo akciu ktorá nikdy nekončí je to presne ono.Akcia je tam totiž naozaj nepretržite.Ja som si film užil , hudba skvelá a na 3 som zvedavý. Hrozne by sa zaujímalo koľko ľudí zabil.Jednotka mi však prišla lepšia. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Keanu je legenda a popravdě jsem rád, že pořád hraje na takové akční úrovni. Vždyť i střet s Morpheem byl značně nostalgický. To jenom dokresluje fakt, že hodnocení nikdy nemohou být úplně neutrální a mnohdy se odvíjejí pouze z propletenců vzpomínek a emocí. Matrix je v tomto ohledu doslova atomová bomba! / Keanu je i napůl režisér filmu. Stačí ho obléct a vyzbrojit. / Zápletka a děj, úplně o ničem. Styl filmu je však "na efekt", takže to je šumák. Film má šmrnc. Akční scény jsou propracované a utkvěly mi v paměti. Common jako záporák, klobouk dolů. Tužka v hlavě super. Brutalita časem začala lézt na nervy. Hudební doprovod takřka nebyl a to je škoda. Chybí další dimenze vnímání... 7/10 ()

poet 

všechny recenze uživatele

Oproti predošlému dielu je toto ozaj nonstop jazda pri ktorej môže blednúť aj Ethan Hunt a Bondom. úprimne na mňa je tam toho strieľania akosi moc aj keď nepopieram že natočené je to fakt luxusne. Tá dejová linia odplaty z prvého dielu mi predsa len prišla o čosi zaujímavejšia.  To že sa Neo stretne opäť s Morpheusom zrejme starú generáciu odchovanú na prvom Matrixe poteší :)))). Nech mi nikto netvrdí že dať týchto dvoch do jedného filmu bola len náhoda....... Že si to John  Wick dokáže rozdať s celou mafou a na konci ma par škrabancov asi pri tomto type filmu treba brať s rezervou. Musím ale oceniť že na dobrú akciu treba najmä kvalitne sako :) ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první díl jsem napoprvé nedocenil ani druhý díl. Na podruhé jsem si však podstatně zlepšil mínění o druhém dílu. Pořád platí, co jsem napsal o akčních scénách jedničky. Excelentní řemeslo a vizuálně ohromující. Avšak, narozdíl od prvního dílu, kde mi všechny akční scény splývají v jednu a na Johna zde nečeká žádná výzva, zde se přepnulo na vyšší obtížnost. Už první akční scéna filmu, kde se John vydá pro své auto je viditelně odlišná od akce v předchozím filmu. John si už nevystačí s pistolí, ale musí se ohánět i za volantem. Druhá akční scéna v Benátkách je sice návrat k stylu prvního dílu, ale John zde konečně potkává důstojného protivníka a hned je to znát.  Závěrečná akce ve zrcadlovém bludišti je vizuálně i řemeslně bezchybná. Zasloužených 90%. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

HODNĚ silné 3*. V podstatě 4*, kdybych 4* už nedal prvnímu dílu. Všechno je dobře: supercool a přitom přehledné akční scény, herci co si odmakaj i odehrajou svoje, suchej humor... problém je, že se autoři moc neodvážili jít někam víc dál. Jistě, Wickův svět dostane hlubší prokreslení (je to vůbec dobře? Ta neurčitost s prostor ponechaný fantazii diváka v jednočce tím zmizí), ale dějová linka je v podstatě dost obdobná, vedlejší postavy (jinak suprové) zase moc nepoznáme, John se nikam moc neposune (spíš naopak se vrací, kde dřív byl) a ten závěr je na můj vkus příliš otevřený (může být odpuštěno, pokud bude následovat fakt stylová trojka). Celkově velmi solidní a dobře udělaný druhý díl, který ale ten první nepřekonává. Sice ani nezaostává, ale ten dojem něčeho nového a svěžího co provázel jedničku už tam prostě není. ()

Wardan 

všechny recenze uživatele

Opět výborný Reeves a jeho mlčenlivý hrdina, opět zábavně trhlý komiksový svět zabijáků, opět akce jako když z Johna Woo vyškrtnete všechnu ornamentálnost, opět vymazlená choreografie a rámování a opět radost z pohybu převažuje nad radostí z vyprávění. Chybí tomu to překvapení, že je v kině zase jednou přímočarý akční biják bez frenetického střihu a shaky-cam (ale vzrušující je to stále) a pořád jsou tam některé neduhy prvního dílu (dlouhé sekvence s minimem dějového progresu; když John neví jak dál, tak navštíví kámoše, který mu to řekne …). Na trojku se těším, leč nesmím tak doufat, že dostanu geniální dílo. ()

Cermbo 

všechny recenze uživatele

Další kapitola Johna Wicka, která nemusela vzniknout, ovšem její příchod určitě nedělá prvnímu dílu ostudu! Příběh malinko slabší než v jedničce, ale akční scény na jedničku, krásný vizuál, výborná hudba a otevřený konec naprostý luxus! O zklamání se určitě nedá mluvit. ()

gulista 

všechny recenze uživatele

The man. The myth. The legend. Pokračovanie mi príde o troška slabšie než skvelá prvá časť. Po fajn úvode príde pomalšia tretina (v porovnaní so zbesilým zvyškom), po nej prestrelka v Ríme podobná ako v jednotke, no a scéna s ceruzkou, kontrastné metro, súboj Jonathan vs Cassian, krvavá galéria alebo zrkadlové finále patria k tomu najlepšiemu vrámci akčného žánru. Štýlový vizuál, elegancia, prepracované interiéry, choreografia, perfektná kamera a prehľadnosť pridávajú na celkovom dojme. You wanted me back... I'm back! 75% ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Není to úplně nabitý akcí, jak se tu někdo dušuje, ale akce je tam požehnaně. Každopádně to Reevesovi sekne, ten ohoz, to charisma, prostě drsňák nesmrtelnej největší. Akční scény překonávají sami sebe a s brutalitou si fakt hlavu nikdo neláme, kamera výborná a to scénáristické finále taky nemá chybu.84% ()

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama