Reklama

Reklama

TY

(seriál)
  • USA You
Trailer 1
USA, (2018–2024), 39 h 24 min (Minutáž: 42–58 min)

Předloha:

Caroline Kepnes (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Penn Badgley, Elizabeth Lail, Victoria Pedretti, James Scully, Shay Mitchell, Luca Padovan, Ambyr Childers, Nicole Kang, Jenna Ortega, Carmela Zumbado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Nebezpečně okouzlující a nesmírně posedlý mladík je ochotný udělat naprosto cokoliv, aby se vetřel do života osob, které ho fascinují. (Netflix)

Recenze uživatele UhLee k tomuto seriálu (3)

Série 2 (2019) (S02) 

Druhá série - (8/10). Osobně si myslím, že tento seriál není pro každého.. Někomu se to může zdát až moc zvrácené a nereálné. Že nikdo na ty vraždy nepřijde. Ano, je to buď genialitou hlavního (hrdiny), nebo to tak tvůrci prostě chtějí.. Co se, ale tomuhle seriálu nedá upřít je: 1. Skvělé vykreslení postav - Těch je v každé sérii poskromnu, ale za to se jim čím dál víc dostáváte pod kůži a zjistíte, co vedlo k jednotlivým událostem. Potenciály jednotlivých postav jsou skvěle využity. 2. Herecký výkony + casting - Tahounem celého seriálu je bezesporu Joe. Ten se pro tuto roli snad narodil. Má charismatický hlas, který se skvělé hodí pro jeho vnitřní monology. I ten jeho chladný a nevinný výraz, který si zachová v situacích, kdy vy by jste zvraceli. Představitelka Candace mi pila krev a nevěděl jsem jestli fandím jí nebo Joeovi. To jen nasvědčuje o skvělém hereckém výkonu Ambyr Childers. I ostatní výkony byly na vysoké úrovni. Shrnutí: Celá 2. série se mi moc líbila, počet dílů byl akorát.. Nebylo to natahované, ale chyběl tady ten šok z toho, když jste zjistili, čeho všeho je Joe schopný. Ale i tak si tento seriál udržuje kvalitu a patří mezi ty lepší seriály, které NETFLIX nabízí. Určitě se podívám na sérii třetí. A dovoluji si tvrdit, že se mi 2. série líbila o chlup víc něz ta první. Hlavně zásluhou posledních dvou dílů. Nelepší epizoda: P. I. Joe (S02E09). ()

Série 3 (2021) (S03) 

Třetí série - (7,5/10). Seriál You nemusí sednout každému. Je to dost přetažené za vlasy a někomu nemusí dělat dobře pohled na psychopatického stalkera Joea. Já jsem ovšem jeho velkým fanouškem. Hlas Penna Badgleyho tomu dodává úplně jiný rozměr. Jeho odhodlání, obhajoba jeho činů a vnitřní pochody myšlenek jsou prostě geniální. Proto mě na třetí sérii trochu mrzelo, že Joe už tady nebyl v té pozici vrchního psychopata, ale tomhle hrál druhé housle. Jeho roli převzala Victoria Pedretti, která to hrála naprosto famózně. Chápu, že některé lidi pěkně vysírala (mě samozřejmě taky), ale to je důkaz jejího precizního herectví a zvládnutí celkového psychopatizmu. Vedlejší postavy byly taky fajn. Každá sehrála v seriálu svou roli a zahrála to s grácií. Jenom to na mě místy působilo trochu repetitivně a dalo se dost odhadnout co se stane. Až teda na ten konec, který slibuje seriálu další sérii a otevření úplně jiných obzorů. Nejlepší epizoda: Madre Lidna pátrá (S03E04) ()

Série 4 (2023) (S04) 

Čtvrtá série - (6,5/10). Nalijme si čistého vína. Čtvrtá série seriálu YOU nebyla z mého pohledu extra očekávanou záležitostí. Proto jsem neodpočítával sekundy, když vyšla její první polovina na NEFLIXU, ale otálel jsem. Slovo dalo slovu a než jsem se k tomu dokopal, tak byla na světě i druhá polovina. Upřímně ani nevím, jak dlouho by mi pak trvalo se dokopat k té druhé polovině. Jsem docela rád, že jsem nemusel čekat na druhou polovinu a měl jsem to všechno hezky pokupě. Má tedy nová série YOU vůbec co nabídnout? - Rozhodně. Nové prostředí, postavy a mnoho dalšího. Jenomže v jádru je to pořád to samé a už i méně bystrý divák začne pociťovat, že se to celé točí v kruhu. Zpočátku to bylo svěžím větrem, který našel mezeru v seriálové tvorbě. Jenomže s přibývajícími sezóna mi divák už na vraždy a psychopatické jednaní hlavního představitele zvykne. Dokázal bych tomu odpustit i to, že se Joe v každé sérii zamiluje, protože to je vlastně hlavní motivace. Ovšem s jeho "osudovými láskami" to jde taky od desíti k pěti. Představitelka Kate - Charlotte Ritchie se mi do role jeho múzy vůbec nehodila.  Kvalita dílů, které přinesla čtvrtá série je jako na horské dráze. Některé twisty se mi velice líbily. Ovšem většina z nich byla hrozně nezasloužených a bylo hrozně cítit, jak se nás tvůrci snaží za každou cenu šokovat. Raději bych se podíval více hluboko do mysli psychopata. Přidal bych k tomu ASMR voice - over hlavního představitele, který i v této sérii funguje na výbornou. Po skončení seriálu mi zůstala v ústech nepříjemná pachuť a já už mám YOU asi dost. Na poslední sérii se s největší pravděpodobností podívám, ale bude to spíš z principu, než nějakého očekávání. Jsem rád, že to bude poslední série, protože už je ve vzduchu cítit nastavovaná kaše, která už se pomalu připaluje.  PS: Penn Badgley vypadá s vousy asi 100x lépe než bez nich. Change my mind! 🔝Nejlepší epizoda: The Fox and the Hound (S04E05)🔝 ()

Související novinky

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama