Reklama

Reklama

Sever

(seriál)
Česko, 2019, 5 h 39 min (Minutáž: 55–58 min)

Scénář:

Václav Hašek

Kamera:

Jan Šuster

Hudba:

Michal Rataj

Hrají:

Jiří Mádl, Eliška Křenková, Robert Řasa, Štěpán Benoni, Aleš Bílík, Martin Havelka, Jan Novotný, Martin Pechlát, Jacob Erftemeijer, Jan Komínek (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný seriál bude příběhem nadějného kriminalisty, který věří ve spravedlnost a čest, tudíž nezůstane lhostejný ke korupci svých nadřízených. Za to je ale následně potrestán a z vyšetřovatele se tak stává vyšetřovaný. Dramatická série vychází z atraktivního prostředí policie, s několika liniemi a překvapivými zvraty, které umožňují poznat způsob fungování nejsilnější státní mocenské organizace ve všech jejích složkách, jejich propojení i soupeření. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele marhoul k tomuto seriálu (4)

Sever (2019) 

Uondané. Nevadilo, že jsem nějaký ten díl neviděla, nemělo to šmrncu, co by se za nehet vešlo, nezaujalo mě téma a bylo mi fuk, jak to dopadne. A dopadlo to předvídatelně- nijak. Co víc k tomu dodávat? ()

Pomáhat a chránit (2019) (E01) 

Jednak máme seriálově přeseverováno (Pustina, Rapl, Most, Svět pod hlavou..) , atraktivita místního prostředí pro televizního diváka poněkud vyvanula. Dále otravný, jeden jediný, stále stejný, nasraný, unylý výraz Křenkové je také něco, čeho už mám plné kecky. Kdyby byla nafukovací, nakreslená, nebo vystřižená z Elle, ani bychom si nevšimli. Scénář je fušeřina. Drobné scénky jsou sice lepší než celek, však netuším, co má být v tomto počinu primární linií (i když samozřejmě tuším). Soukromí vyšetřovatelů? Konkrétní případy? Vraždy nebo spíš jedna kauza prohnilého zkorumpovaného systému? Ano, vypadá to tak. Zatím je to tedy slaboučký galimatyáš, hrající si na Pustinu, nad kterou ale nevyhraje. Neoriginální, rozpačité pojetí hodnotím dvěma z milosti a čas ukáže. Jo a Mádla pokládám za výborného režiséra a scénáristu, herecky jak kdy, však tady je tím posledním, který by mi vadil. ()

Střet zájmů (2019) (E02) 

Severu tady pšenka nepokvete. Škoda času, škoda slov. viz. 1.ep. ()

Nepřátelé státu (2019) (E03) 

Sedět na několika dějových židlích, tak aby z toho vzešlo cosi šmrncovního, si může dovolit jen velmi šikovný scénárista a režisér. Často méně znamená více. Sever je slátanina, divně obsazená, zoufale špatně zahraná. Herci neartikujují, všichni mají kožené ksichty, je to otravné. ()

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Reklama

Reklama