Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dottie Hinsonová odjíždí na setkání baseballového týmu, jehož byla kdysi členkou a vzpomíná na rok 1943. Tehdy hráči baseballu narukovali do války a této hry se ujaly ženy. Dottie byla v týmu se svou sestrou Kit. Jednou za Dottie přijel lovec talentů Ernie Capadino a nabídl jí, jestli by nechtěla hrát v profesionální ženské lize. Dottie nechtěla, její sestra by hrála ráda, ale o ni Ernie zájem neměl. Domluvil se s ní však, že jestli Kit Dottie přesvědčí, aby nabídku přijala, vezme ji do týmu také. Nakonec obě odjíždějí a cestou přijmou ještě další hráčku, Marlu. Po absolvování přípravného kempu musí všechny dívky absolvovat ještě školu slušného chování, tance a chůze. Jako trenér je angažován Jimmy Dugan. Na první zápas přijde úplně opilý a tak se vedení ujme Dottie a zápas vyhrají. Jimmy není spokojený s tím, že má trénovat ženský tým a tka je opilý v jedom kuse. Po pár zápasech se však vzchopí, omezí pití a ujme se trénování. Broskve, jak si tým říká, jsou stále úspěšnější a zakladatel ženské ligy pan harvey je spokojený i se zisky z vyprodaných stadionů. Protože se ale blíží konec války, je rozhodnut ženský tým rozpustit. To ovšem dívky nehodlají připustit… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

samuelsson 

všechny recenze uživatele

Nádherne vykreslený film, kde sa obrovský skepticizmus premení na optimizmus. Neuveriteľné! Až som mal chvíľu chuť naštudovať si pravidlá baseballu, aby mi „docvakli“ všetky súvislosti. Perfektný scenár, ktorý nie je moc vážny, ani moc alibistický, zato je však vtipný a úprimný. Na môj vkus trochu moc precitlivený. Toto všetko je doplnené geniálnym Tomom Hanksom, kde sa prejavil jeho herecký talent v plnom rozsahu (proste neopakovateľný), len mu mohli dať trocha viac priestoru pred plátnom... A League of Their Own je určite niečo viac než film o ženskom baseballe v USA, je to film o viere a odvahe vytvoriť niečo, čo ešte nikdy predtým nebolo, aj napriek zosmiešňovaniu a nedôvere. Až na ten zdĺhavý "geriatrický" koniec nemám čo vyčítať. Odporúčam vidieť, hlavne pre fanúšikov Toma Hanksa. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film byl pro mě unikát, jelikož s tímto tématem jsem se ještě nesetkala. Bavil mě - jak po herecké stránce - Davis - Hanks - Madonna (na nervy mi lezl ten rozmazlený fakan, který tam pořád fňukal) , ale také z toho důvodu, že si to pohrává s tématem ženské emancipace a touhou dělat něco jiného, než být domáci puťka, jelikož manžel tam není - manžel je ve válce. Nejistota ohledně bojů ve válce a zdali jsou všichni muži v pořádku byla hezky znázorněna ve chvíli, kdy přišel z bojů telegram. A v tu chvíli se jen čeká, která žena zjistí, že jejich manžel padl. Celý film mi přišel jako hezká ukázka toho, že i ženy dokážou hrát sport jako muži a zároveň se aspoň částečně "bavila" společnost, která trnula myšlenkou, jak jsou na tom jejich blízcí ve válce. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Sportovní film na téma ženský baseball o jednom týmu, který trénuje Tom Hanks v roce 1943, kdy jsou muži ve válce a ženský sporty expandujou. Příjemná zábava se zajímavým obsazením, přičemž tady má asi nejsmysluplnější roli ve své kariéře  herečky Madonna. Stylem klasická mainstreamová dobovka ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie ze sportovního prostředí, která má bohužel i dost hluchých míst, hlavně co se vztahu dvou hlavních hrdinek týče.... Tato hluchá místa ovšem poctivě vyvažují všechny scény Toma Hankse přinejmenším v první půlce filmu (Víte že vypadáte jako penis s čepičkou?)... Prostě Tom Hanks tady hláškuje jako málokde a to tomuto filmu hodně pomáhá... Ale některé scény jsou dobré i bez něj... Nicméně je pravda že bez nich by to byl nejspíš příšerný film... I tak musím za své záchvaty smíchu dát 4*... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

,,Vite co? Vypadate jako penis z cepici!" - a podobnych humornych hlasok tu bolo viac, nez dost. Aj napriek obdobiu pocas druhej svetovej vojny, kde priatelia alebo manzelia baseballovych hracok riskovali v Europe svoje zivoty nestracal film na humore a to predovsetkym vdaka skvelemu scenaru a perfektnym dialogom. Hudba Hansa Zimmera bola ako vzdy krasna a k tomu som si oblubil este smutny soundtrack od Madonny - This Used To Be My Playground pri zaverecnych titulkoch. Pre Toma Hanksa sa pomaly koncila era zaskatulkovanych komedialnych hrdinov a o rok neskor si ho Jonathan Demme pozval do Philadelphie a hned ziskal aj svojho prveho Oscara. Film je podla skutocnosti a vzdy si ho rad znovu pozriem... 06.10.2009 _____ Tom Hanks - (Jimmy Dugan) +++ Geena Davis - (Dottie Hinson) +++ Lori Petty - (Kit Keller) +++ Madonna - (Mae Mordabito) +++ Jon Lovitz - (Ernie Capadino) +++ Bill Pullman - (Bob Hinson) +++ David Strathairn - (Ira Lowenstein) +++ Garry Marshall - (Walter Harvey) +++ Rosie O´Donnell - (Doris Murphy) +++ Ann Cusack - (Shirley Baker) +++ Tea Leoni +++ Produkcia: Penny Marshall +++ Hudba: Hans Zimmer +++ ()

Galerie (83)

Zajímavosti (15)

  • Herečky, ktoré sa zúčastnili konkurzu pre postavu Dottie Hinson museli ukázať, že vedia hrať bejzbal. (Original.M)
  • Produkce filmu byla překvapena disciplínou Madonny. Když pro ni poprvé přijeli, aby ji dovezli na natáčení, očekávali, že budou tahat rozmazlenou hvězdu z postele. K jejich překvapení zpěvačka právě dokončovala svůj ranní jogging a vždy byla jednou z prvních na place. (kenny.h)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Reklama

Reklama