Reklama

Reklama

Banda - Série 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 8 h 14 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Jim Beaver, Aya Cash, Jessica Hecht, Claudia Doumit, Chris Mark, Jennifer Esposito, Colby Minifie, Laz Alonso (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V intenzivnější a vypjatější druhé sezóně se Butcher, Hughie a ostatní snaží vypořádat se ztrátami z předchozí řady. Na útěku před zákonem stále bojují proti superhrdinům. Vought, společnost, která se stará o superhrdiny, mezitím profituje z paniky, kterou vyvolá hrozba super-padouchů. Objevuje se nová hrdinka, která způsobí ve společnosti rozruch a provokuje už tak labilního Homelandera. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série - (8/10). The Boys jsou bezesporu seriálovým superhrdinským fenoménem, který okupuje streamovací službu Amazon Prime Video. Přijde mi, že až v druhé sérii mohli tvůrci pořádně roztáhnout křídla. V první sérii to bylo spíš takové oťukávaní, ale v té druhé se až tvůrci mohli pořádně odvázat. Jde to vypozorovat na několika aspektech, ze kterých mi ne všechny úplně sedly. V první řadě se dostáváme všem postavám ještě hlouběji pod kůži a divák k nim nachází cestu. Tím pádem seriál kolikrát sundá výrazně nohu z plynu a jedná se o hru především dialogů. V tomto ohledu mě mrzí, že jsme v druhé sérii dostali daleko méně černohumorných scének než v první sérii. Humor je zde pořád cítit, ale vaše bránice u toho trpět rozhodně nebude. Na straně druhé se tady otvírají daleko zajímavější témata než v sérii první, které komentují dění ve Spojených státech. Jsme tedy svědky děsivých politických kampaní, stále převládající nenávist k opačných rasám a nebo třeba homosexuálové. The Boys s dokonalou přesností uhodili hřebíček na hlavičku a nastavují celé nejen americké společnosti zrcadlo. Po herecké stránce stále exceluje Karl Urban, jako Billy Butcher. Ovšem začínám také přicházet na chuť taky Homelanderovi, který zde dostane zase několik nových vrstev a v první sérii mi postava Anthonyho Starra přišla nevýrazná. Kdo mi však přišel podobně jako v první sérii naprosto zbytečný, tak to byl The Deep, který se zapletl s církevní sektou. Jeho dějová linie patřila k těm, které mě většinu času téměř nezajímaly. V konečném důsledku druhá série mírně zaostává za tou první a to hlavně kvůli absentující humorné stránce. Ovšem po závěrečné epizodě druhé sezóny jsem pociťoval daleko větší hlad po další sérii než u té první. Jinak se pořád jedná o nefalšovanou zábavu, která momentálně zachraňuje superhrdinský žánr na seriálovém poli. "This is a fucking mess son. But don’t you worry - Daddy's Home !" Nejlepší epizoda: What I Know(S02E08) ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to pro mě tak záživný jako první série, prakticky se objevily nový postavy, umřely nový postavy, děj se posunul příběhově skokem, ale mně přišlo, že se jen slepě pochodovalo na místě. Vedlejší příběhy o ničem (Deep, A-train, Kimiko etc), slabší gore a krom jednoho fakt cool dílu to nebylo nic světobornýho. Ale pořád je to nejlepší věc o superhrdinech co může být, vedle tohodle se může Marvel plnej kund jít vysrat. 4* a.k.a 80% ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvypjatější emocionální scény tu člověk najde vždycky uprostřed útoku či útěku, svět se zastaví, nepřátelé si dají voraz a v klídku počkají, než si to všichni vyříkají, tak o tom jsou The Boys nejvíc. Jako jo, The Boys jsou svým způsobem zábavní, myšlenku o manipulaci s davem je třeba lidem opakovat jakýmkoli způsobem, ale jinak je to pořád seriál, který si moc nepodává ruce s logikou, a tak diváka uráží třeba to, že superhrdinové a superorganizace nedokáží ani vystopovat mobilní telefon nebo že superhrdinku, která je denně v televizi, na výletě NIKDO nepozná, aniž by se jakkoli maskovala. To je jako myslet si, že se projdu po městě s Bradem Pittem a nikdo, ale vážně nikdo, se za ním neohlédne. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K mému překvapení pro mě začátek druhé řady nebyl takový nářez jako loni, ovšem celkově se jedná o takový ten top notch seriál dané platformy, v tomhle případě Amazonu. Trošku mě zamrzelo, že se tentokrát neobjevil Simon Pegg, nicméně obsazení je pořád parádní, k psychopatickému Anthonymu Starovi a démonickému Karlu Urbanovi (neuvěřitelnej démon!) přibyly postavy Giancarla Esposita (který je teď snad všude a vždy perfektní) a Stormfront, jež přeoperovali na ženu (a později jsme pochopili proč a udělali to skvěle) a zprvu jsem ji nenáviděl, ale vyprofilovala se ve skvělý přínos seriálu. Osobně jsem si taky v téhle sérii nejvíce oblíbil postavu M&M (tahle scéna nejvíc!). A to má do trojky ještě přifařit Jeffrey Dean Morgan, což by byla obrovská bomba a doufám, že to vyjde. Co vám budu povídat, je to stejně šílené jako minule, rozhodně jděte do toho...9/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti druhej sérii sa poriadne rozbehli zápletky a dokonca aj hrdinovia, ktorí mi prišli nevýrazní, sa tentokrát ukázali v lepšom svetle. Pri všetkých pozitívach tvorcovia naďalej nešetrili množstvom bizarných a humorných scén, ktorými ma neraz vedeli (ne)príjemne prekvapiť. Posledné tri časti sú skutočne napínavé, akčné a perfektne som si ich užil. Eat my shit, you nazi bitch! ()

Galerie (158)

Zajímavosti (23)

  • Obytný komplex v Sýrii ve scéně, ve které Black Noir (Nathan Mitchell) likviduje superteroristu Naqiba (Samer Salem) byl vytvořen přesně podle popisu pákistánského úkrytu Usámy bin Ládina. (NiWi)
  • Během natáčení této epizody se před kamerou opět se sešli dva herci z trilogie Pán Prstenů (od r. 2001) – Karl Urban (Billy Butcher) a John Noble (Sam Butcher). První jmenovaný hrál v Pánovi prstenů velitele Rohirů Éoméra, druhý jmenovaný gondorského správce Dénethora. (NiWi)

Reklama

Reklama