Reklama

Reklama

Banda - Série 2

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 8 h 14 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Jim Beaver, Aya Cash, Jessica Hecht, Claudia Doumit, Chris Mark, Jennifer Esposito, Colby Minifie, Laz Alonso (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V intenzivnější a vypjatější druhé sezóně se Butcher, Hughie a ostatní snaží vypořádat se ztrátami z předchozí řady. Na útěku před zákonem stále bojují proti superhrdinům. Vought, společnost, která se stará o superhrdiny, mezitím profituje z paniky, kterou vyvolá hrozba super-padouchů. Objevuje se nová hrdinka, která způsobí ve společnosti rozruch a provokuje už tak labilního Homelandera. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (96)

decouble 

všechny recenze uživatele

Seriál zaměřenej na posilování seriality. Je to trochu jako sledovat kreslený Želvy Ninja, vždycky, když už to vypadá, že dostanou Trhače, tak jim uteče a hrozí, že příště už jim to nandá. A tak nějak fungujou epizody v druhý sérii The Boys. Navíc to začíná být čím dál víc naředěný takovejma ucintanejma dialogama, kde někdo pronáší různý morální poselství (hlavně Hughie a Starlight) atp. Přitom to má obrovskej potenciál podvratnosti a když to občas vystrčí růžky, tak se ukáže, jak dobrá (a krvavá) satira na korporátní kapitalismus to umí být. Jenže právě to, z čeho si The Boys dělají srandu je v naší realitě nakonec poráží, vlajkovou loď streamovacího kanálu nejbohatšího člověka na zemi je potřeba pořádně natáhnout na 4 série. Předloha je tak maximálně vycpaná vatou natolik, jak jen to budou dnešní diváci schopni vydržet. Korporátní výdělky hrajou prim, takže se nakonec (SPOILER ALERT) naštvanej underground spojí s korporací a nakopou (GIRL POWER) nejsnadnější cíl (protože nikdo nemá rád slovo nácek), aby dočasně uzavřeli příměří. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konec první řady nastínil potenciál a jsem rád, že to nebyl jen výstřel do tmy, tohle mě totiž fakt bavilo. Totální zvrácenosti, násilí, hlášky, hnus, zvraty. Karl Urban naprosto démonickej. Antony Starr a jeho Homelander zase neskutečně slizkej a luxusně zvrácenej. Má spadená brada a vyvalené bulvy zde byly na denním pořádku. Závěrečná scéna mluví za vše. :) 90% ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je v celku oříšek. Především protože se trochu táhne. Odnikud nikam. První série nabízela skvělou ujetost, která udávala tón celého seriálu spolu s velmi dobrou dynamikou, kdy se v každém dílu něco dělo. Bylo to navíc napínavé a vyhrocené. Nějaké zásadnější a zajímavější body obratu zde byly pomálu. Je jasné, že to nemůže běžet pořád, ale člověk se pak nemůže divit, že po první sérii přijde druhá, která oproti té první vypadá jako kdyby se sesbírali ty méně zajímavé příběhy. Jinak nemohu jinak mluvit negativně. Onen tón je stále stejný, i když někdy upozadění, ale chybí dynamika. Přeci jen, to opět zachraňuje ujetost, kdy samozřejmě tam musí být nacistická konspirace a self love honitba na konci. Stále to kope. Trochu méně, ale kope. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Vyjma rozdrolení příběhu na vedlejší dějové linky, z nichž ne všechny si svůj prostor zaslouží, jsou dalším neduhem má nepřiměřená očekávání. Na druhou sezónu jsem se těšil jako na málokterý jiný letošní seriál. I přesto, že se mi líbí, kam tvůrci příběh směřují a co udělali se stále širší skupinou důležitých vedlejších postav, tak mi druhá řada přišla až příliš roztahaná. Hodinový formát je na těch pár akčních výjevů v každé epizodě nepřiměřený. Ukecanost a roztěkanost sráží jinak nadprůměrný seriálový zážitek. Pokud se vám líbila první řada, tak věřím že se budete bavit i u druhé sezóny. Jen doporučuji držet očekávání na uzdě, abyste nečekali něco, co je nakonec na poli seriálové tvorby neuskutečnitelné. 7/10 Více v mé recenzi na Fandíme Seriálům. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Připadalo to jenom mně, nebo 2. série plnohodnotně začala až třetím dílem? 2. série střídala výplňové epizody s těmi nabušenými a divácky atraktivnějšími. Oproti 1. sérii si toho prostě všimnete, ale žádný pokles kvality nečekejte. Jen už to prostě všude nebude 5/5. Problém který se 2. sérií mám je ten, že obsahuje až moc WTF momentů. Třeba záchrana jedné postavy z jedné z nejhlídanějších budov Voughtu působila opravdu komicky a jednodušeji než nákup v Kauflandu. Naopak už dlouho se mi u žádného seriálu nestalo, abych ho sledoval a přál si, aby v něm většina postav umřela krutou a bolestivou smrtí. To se tady náramně povedlo. Stormfront a Homefront jsou sv*ně prvního stupně a pocta hercům že je dokázali tak skvěle vystihnout. Nesmím zapomenout ani na skvělé hudební videa, která bylo stvořena přímo k jednotlivým epizodám a můžete si je plně užít buď v bonusové sekci na Amazonu nebo na YouTube. Tuhle písničku od Starlight k uctění památky jednoho "hrdiny" nebo tento Cyberpunkový skvost od A-Traina si musíte vychutnat ještě jednou. Lahoda pro mé uši a úžasná satira. Seriál druhou sérií neztrácí dech ani kouzlo. ()

Galerie (158)

Zajímavosti (23)

  • V 18. minutě hraje píseň „Show Star“ od dua Ashot Philipp & Galina N. Ajvazjan. Na konci epizody hraje „Dream On“ od Aerosmith. (Duoscop)
  • Natáčení scény protestu proti Homelanderovi (Antony Starr) bylo z časových důvodů odloženo na listopad 2019. Den před natáčením sněžilo a samotné natáčení proběhlo v mrazu. Herci tedy mimo své role museli i zahrát, že jim není zima. Jejich dech byl následně digitálně vymazán a zasněžené okolí bylo v postprodukci nahrazeno jiným pozadím. (tomini)

Reklama

Reklama