Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film režiséra Johna McTiernana, natočený podle bestselleru Toma Clancyho, je příběhem mužů, v jejichž rukou leží odpovědnost za soudný den. Zbrusu nová, supermoderní jaderná sovětská ponorka míří k pobřeží USA. Jejím velitelem je kapitán Marko Ramius (Sean Connery). Americká vláda se obává, že ponorka "Rudý říjen" zaútočí. Analytik CIA (Alec Baldwin) je jiného názoru. Myslí si, že kapitán Ramius chce emigrovat. Má však jen několik hodin, aby ho našel a svůj názor dokázal. Sovětské námořní a vzdušné síly po ponorce totiž pátrají také. Hon na ponorku začíná. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (396)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem u tohohle filmu nadšením neomdléval, ale nesporné kvality rozhodně má. Kdysi dáááávno mě vadila velmi zanedbaná akční stránka, ale jako divák samozřejmě vyspívám a tak chápu o co tvůrcům doopravdy šlo. Studená válka byla nesporně po tématice druhé světové války další na řadě. A příběh o Rudém říjnu, jehož posádka (vynikající Sean Connery a Sam Neill) se pokouší dezertovat se povedl. Hudba: Basil Poledouris. Znám, ale určitě napínavější ponorkové filmy. 75% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Parádní podmořská taktická podívaná (můj nejoblíbenější ponorkový film) v podání brilantního Conneryho coby kapitána ruské ponorky, který chce dezertovat. Napínavý thriller od začátku až do konce. Zápletka filmu super, zbytek posádky odvádí to co se od nich očekává, výborné herecké výkony. Můj oblíbený úsek, jak se Ramius otočí do dráhy torpéda a ohromí kapitána ponorky US Dallas, ten ho pak ohromí zase jeho manévrem a zničením ruské ponorky. Ještě bych rád vzpomenul parádní úvodní píseň jak z filmu tak i z OST. Basil Poledouris - Hymn To Red October (je jen málo písní při kterých mě běhá mráz po zádech, tato je jedna z nich.) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to napínavé, je to akčné, je to klaustrofobické, je to dobre napísané a výborne zahrané mnohými veľkými a menšími filmovými hviezdami. Je to ale tiež "iba" čistý mainstream bez presahu, ktorý by dnes už v takejto scenáristickej podobe neprešiel, keďže má film aj politické pozadie. Nám, pamätníkom, to ale vôbec neprekáža a vzhľadom na to, akým smerom sa začala uberať McTiernanova kariéra, považujeme obdobie, v ktorom vznikla Ponorka, za jeho zlaté časy. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Opakované sledovanie tohto podvodného filmu mi neprinieslo žiadne prekvapenie. Bol to primerane napínavý, primerane nepravdepodobný a primerane americký, v závere až kovbojsky americký film. Na začiatku ma pobavilo, že politruk ponorky sa volal Putin. To mi pripomenulo český film Dobří holubi se vracejí, kde Kňažkova postava sa volala Lexa. Čaro nechceného. Honba ostáva na troch hviezdičkách, pretože som nenašiel dôvod, pre ktorý by to malo byť inak. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Akční válečný film tak, jak ho mám rád. Analytik Ryan pomáhá ruskému kapitánovi emigrovat do USA i s nejnovější jadernou ponorkou Rudý říjen. A mohou si Sověti dovolit nechat utéci zrovna Rudý říjen?... Některé scény jsou geniální, např. prudký výskok Rudého října nad hladinu moře, nebo torpédo dohánějící ponorku v otočce u útesu. Trailer: http://www.csfd.cz/film/6644-hon-na-ponorku/videa/ ()

Galerie (119)

Zajímavosti (39)

  • Krátko potom, čo obdržal faxom scenár, zvažoval Sean Connery (Marko Ramius), že od role odstúpi, pretože mu príbeh prišiel absurdný na obdobie Studenej vojny, kedy sa odohrával. Akonáhle sa ale dozvedel, že ide o príbeh na motívy udalostí, ktoré sa naozaj udiali, rozhodol sa zostať. (ČSFD)
  • Niekoľko hercov obsadených do rolí členov posádky podstúpilo plavbu na skutočnej ponorke amerického námorníctva. Scottovi Glennovi (Bart Mancuso) bolo dokonca (v rámci prípravy na rolu kapitána Dallasu) umožnené, aby si vyskúšal rolu kapitána a ten tak počas plavby plnil úlohy, ktoré inak príslušia výhradne veliteľovi. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Sean Connery

Zemřel Sean Connery

31.10.2020

Letošní Halloween se pro filmové fanoušky ponese spíše ve velmi smutném duchu, z Velké Británie totiž dorazila zpráva o úmrtí legendárního skotského herce a prvního představitele agenta 007, Sira… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Zemřel Tom Clancy, autor Jacka Ryana

Zemřel Tom Clancy, autor Jacka Ryana

02.10.2013

Smutná zpráva pro milovníky špionážních thrillerů. Jeden z nejuznávanějších a nejúspěšnějších představitelů žánru zemřel včera ve věku pouhých 66 let. Clancy se proslavil romány z období tzv. studené… (více)

Reklama

Reklama