Reklama

Reklama

Ledová archa - Série 1

(série)
Trailer 3
USA, 2020, 7 h 52 min (Minutáž: 44–53 min)

Předloha:

Jacques Lob (kniha), Jean-Marc Rochette (kniha) (více)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Mickey Sumner, Susan Park, Katie McGuinness, Annalise Basso, Sheila Vand, Sam Otto, Iddo Goldberg, Lena Hall, Jaylin Fletcher (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (20)

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemné zpracování původního filmu, který vychází z knižní předlohy. Ač jsem se u prvních dílů bál, nakonec jsem byl o to pozitivněji překvapen, že tvůrci pochopili jakými cesty mají ohledně vývoje charakteru a děje jít a jaká překvapení přichystat. Natěšenost na druhou řadu je maximální a spokojenost z první též značná. Tak si to v budoucnu nepokazte. 75% ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Snowpiercer si za svoju predlohu zobral unikátny nápad a v seriálovej verzii mu to aj celkom sluší. Je pravda, že seriál je totálne neokresaný, ale má svoje kúzlo. Svojským štýlom sa podobá sériam ako Maze Runner, Hunger Games či Divergent series. Od týchto sérii je, ale na míle ďaleko vďaka svojej farbitosti a vyspelosti. Bude to asi moje osobné guilty pleasure. Nie je to také výborné ako tu opisujem, ale je to ozaj prdel (zväčša vážna prdel). Postavy sú väčšinu času dobré napísané, ale i tu sa dajú nájsť scenáristické fauly, keď sa vám scenáristi snažia vopchať emotívnu scénu, i keď k nej nemáte žiadne puto a tak...Jennifer Connely má svojou rolou záporáčky, klaďasa, opäť záporáčky a nakoniec neutrálnej postavy naozaj chytila a často som jej fandil ešte viac ako Laytonovi. Čo k tomu viac dodať. Podarená jednohubka (pre tých náročných). ktorá okúzli aj niečim iným než len vizuálom. Posledná epizóda dojala. Ak by som to mal ale hodnotiť asi by som tomu zatiaľ dal rozporuplnú Známku: B+ ...Teraz si počkať na druhú sezónu... ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadpriemerny sci-fi serialik o tom, ako by mohli fungovat zbytky ludstva, keby ste tychto "vyvolenych" narvali do 1001 voznoveho, takmer sebestacneho vlaku a brazdili nim svet v dobe ladovej. Pacil sa mi uz starsi rovnomenny film. Toto prevedenie mu nerobi hanbu. Je to napadite, da sa zabavit, hoci su tu i slabsie pasaze. Charaktery a ich pohnutky su zaujimavo podane a nie plytke. Niekomu sadne, iny si bude klepat na celo. Mne sa to pacilo. 60% Odporucam. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fyzikální a přírodní zákony ponechme úplně stranou, pokaždé, když se něco semele, bychom tu mohli být hodiny. "Spravedlivá" revoluce taktak přežívajících černých pasažérů ze zadní části vlaku má také svoje logické, morální i ideologické mouchy (a že demokracie tady fungovat vážně nemůže), jenže mě prostě ta základní postapo premisa věčné lokomotivy a striktně třídně děleného vlaku, dlouhého 1001 vagónů, vyloženě fascinuje. Přestože interiérů uvidíme jen pár, trikových ledových plání ještě méně a postavy zaujmou spíš výjimečně. ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Škoda, takový potenciál. Film je rozhodně lepší. Postavy na kterých mi nezáleží, dobrá je v podstatě jen Jennifer Connelly a docela ujde ta bohatá znuděná zrzka. Určitě by se našlo dost dalších výhrad. Naštěstí se najdou i dobré pasáže a i když to ne vždy vyloženě graduje, aspoň si to kolísavě udržuje nějaký standart. Ke konci série jsem zase přemýšlel o vyšším hodnocení. Zatím 3,5 a doufám v lepší pokračování. ()

Galerie (290)

Zajímavosti (8)

  • Když vyleze Melanie (Jennifer Connelly) na vlak, tak nechá otevřený poklop. V dalším záběru už je ale zavřený. (Duoscop)
  • U boxů s lidmi hraje „Je Fais Le Mort“ od Juniore. Na konci epizody hraje „Life's Railway To Heaven“ od Patsy Cline. (Duoscop)
  • V epizodě zazní píseň „She's Got You“ od Patsy Cline. (Duoscop)

Reklama

Reklama