Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 3

(série)
USA, (1974–1975), 10 h (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

Larry Gelbart

Předloha:

Richard Hooker (kniha)

Hudba:

Benny Golson

Hrají:

Alan Alda, Wayne Rogers, McLean Stevenson, Loretta Swit, Larry Linville, Gary Burghoff, Harry Morgan, Jamie Farr, William Christopher, Lynnette Mettey (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(24)

Recenze (5)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy dřív mě nenapadlo, že třetí série byla tak důležitá z hlediska dalšího vývoje v seriálu. Nemyslím tím změny postav, ale nastolením témat, které se později začali opakovat. Jako jsou třeba Radarovy zvířátka. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (91)

  • Velitel (McLean Stevenson) se před nástupem lékařů na dovolenou ptá, kde v Tokiu budou ubytováni. Je to běžný postup proto, že kdyby nestíhali ošetřovat v MASH raněné, aby věděli, kde je najdou a zrušili jim dovolenou a povolali zpět. Vzdušnou čarou je to však z místa, kde jsou (u vesnice Uidžongbu), 1 200 kilometrů. Nejspíše by uplynulo mnoho hodin, než by se to podařilo. Vojáci také jezdili na dovolenou do Soulu – to je od jejich tábora jen 30 kilometrů. (sator)
  • Epizoda zobrazuje zraněného etiopského vojáka. Etiopské prapory Kagnew byly tři po sobě jdoucí prapory sestavené z 1. divize Imperial Bodyguard vyslané císařem Haile Selassiem I. mezi červnem 1951 a dubnem 1954 jako součást sil OSN v korejské válce. (sator)
  • Frank (Larry Linville) v tomto díle dělá také anesteziologa, což byla běžná praxe chirurgů ve 20. století. (Winster)

Reklama

Reklama