Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 4

(série)
USA, (1975–1976), 10 h 25 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

Larry Gelbart

Předloha:

Richard Hooker (kniha)

Hudba:

Pete Rugolo

Hrají:

Alan Alda, Mike Farrell, Harry Morgan, Loretta Swit, Larry Linville, Gary Burghoff, Jamie Farr, William Christopher, Robert Karnes, Reid Cruickshanks (více)
(další profese)

Epizody(25)

Recenze (7)

mcvpn 

všechny recenze uživatele

Trapper a Henry boli jedny z mojich obľúbených postáv a dosť dlho som si zvykal na dve nové postavy, no nikdy to nebolo ono... ()

Reklama

Galerie (7)

Zajímavosti (80)

  • V epizodě Hawkeye (Alan Alda) hraje šachy. Hawkeye zmiňuje: „Zuckertort Attack.“ Johannes Zuckertort byl německý šachový mistr, jeden z nejlepších světových šachistů 70. a 80. let 19. století. (sator)
  • Burns (Larry Linville) při hlídání Korejce (Soon-Tek Oh) drží samopal MP40, užívaný a vyráběný nacistickým Německem během 2. světové války. Samopaly MP40 se po válce dostaly do různých koutů světa například do Jižní Koreje, Vietnamu (kde byl užíván např. Vietkongem), Bulharska, Číny, Litvy nebo i Malajsie. (Maulincio)
  • Řidič, který přijede s generálovým vozem, má na rukávu nášivku bílého kříže na červeném pozadí. Jedná se o označení Americké osmé armády (Eighth United States Army). Osmá armáda je americká polní armáda, která je velitelskou sestavou všech armádních sil Spojených států v Jižní Koreji. Velí americkým a jihokorejským jednotkám a sídlí v Camp Humphreys v Pchjongtcheku v Jižní Koreji. Je to jediná polní armáda v americké armádě. (sator)

Reklama

Reklama