Kamera:
Mikel NeiersHudba:
Michael SkloffHrají:
Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, Christine Taylor, Teri Garr, James Michael Tyler (více)Epizody(24)
Příběh medúzy (S04E01)
Případ zatoulané kočky (S04E02)
Upoutaný Chandler (S04E03)
Učitel tance (S04E04)
Jak si Joey přivedl novou slečnu (S04E05)
Nepořádnice (S04E06)
Chandler překročil čáru (S04E07)
Chandler v bedně (S04E08)
Na tahu (S04E09)
Když se dva hledají (S04E10)
Náhradní matka (S04E11)
Sázka do loterie (S04E12)
Rachel má nový objev (S04E13)
Joey není ve své kůži (S04E14)
Jak Ross hrál rugby (S04E15)
Falešný večírek (S04E16)
Bezplatné porno (S04E17)
Rachel a její večerní šaty (S04E18)
Rychle, rychle (S04E19)
Troje svatební šaty (S04E20)
Pozvání na svatbu (S04E21)
Kdo půjde za svědka (S04E22)
Rossova svatba 1. část (S04E23)
Rossova svatba 2. část (S04E24)
Čtvrtá serie je našláplá, stejně jako ta třetí, navíc výborně vypointovaná Rossovou svatbou s Emily. Ve výborné formě jsou obzvlášt Joey a Phoebe, u kterých jsou jejich extravagance a vzhled právě v té fázi, kdy už své postavy výborně charakterizují, a přitom jsou plné energie. Výtečné epizody: 1,4,7,15,19, 23,24 ()
Tohle pro mě tehdá bylo úplně první setkání s seriálem. A s každým opakovaným shlédnutím si jen potvrzuji, že právě tohle je ten naprostý vrchol! A je děsně jednoduché proč, neřeší se vztahová dramata uvnitř party, leda narážky mezi Rossem a Rachel, ale jinak každý má tu svoji pozornost zaměřenou na někoho z venku. Několik opravdu geniálních epizodních příběhů, které se navždy zapsali mezi to nejlepší, co jsem v seriálové tvorbě viděl! Ross se podruhé ožení. Rachel má v merku nový objekt. Phoebe čeká s bratrem trojčata. Chandler se ubytuje v bedně. Joey bude hnusnej. A Monica se žáhne o medúzu. 100%! ()
Uff, tahle série je hodně ve znamení otravného, dětinského chování mezi Rachel a Ross. Předtím jsem jim možná trochu i fandil, ale teď bych jim nejradši zařídil zákaz přibližování. Z delších dějových linek je tu hodně fajn, když se Chandler zamiluje do Joeyho holky, a příchod Emily je taky milý, v originálním znění má skvělý britský přízvuk. Vtípky jsou pořád slušné, ale někdy je chování některých postav (i Phoebe se občas chová jak husa) fakt otrava. Finální díl je opět nabitý a diváka čekají hned dva super zvraty. (7/10) ()
Jako bychom se neobešli bez Simpsonových, to stejné platí i u Přátel. Už mají jasně rozdané charaktery, už mají pořádně početné fankluby. V prvních sériích o louhovaný čaj zdaleka nešlo, takže se stačí uvelebit a nechat se tohle partou přesně vybraných herců dokonale bavit i dojímat. Každá epizoda je prostě napěchovaná výtečným komediálním timingem a tahem na bránu. Kultovní večerníček pro dospělé. A i český dabing se náramně povedl. Což byl důležitý klíč k úspěchu. ()
4. séria - 95% "Ty si s ňou spal ?" - "Nie !! Len sme sa bozkávali !" - "Čože ? To je ešte horšie !" - "Čo ? V čom ?" - "Neviem ! Není to to isté ?!" ()
- Chandler (Matthew Perry) při rozhovoru s Joeym (Matt LeBlanc) zmíní vloupačku. Odkazuje tím na epizodu Případ zatoulané kočky. (Duoscop)
- Na začátku epizody se Matthew Perry (Chandler) přeřekl a místo „blue blazer back“ z něj vypadlo „blue blazer black“. Reakce ostatních herců byly natolik vtipné, že v epizodě zůstaly. (Kulmon)
- Když Chandler (Matthew Perry) na začátku epizody mluví s Rachel (Jennifer Aniston), jsou za ním vidět zavřené dveře. Ke konci rozhovoru jsou ale otevřené. (Duoscop)