Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 1
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Videa (17)

TV spot 1

Recenze (207)

Medinka 

všechny recenze uživatele

Když si vezmu českou seriálovou polistopadovou produkci, pak si Ranč ty tři rozhodně zaslouží. První dvě série by si možná říkaly i o čtvrtou hvězdičku. Dneska musíme být šťastní, když nám u českého seriálu není trapně, takže si tu babču, sourozenecké půtky a farmaření můžeme vlastně v pohodě užít. Ale co, já tu čtvrtou přihodím (v noci mě straší Ulice, Ordinace, Hotel Herbich a kol.:-D) ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Seriál se tváří jako kvalitnější. Většina postav sice je zahraná dobře a hudba zde vyniká, kamera také odvádí svou práci docela obstojně. Scénář je ale napěchován až zbytečnými podrobnostmi, co a jak, a proto má tendenci nudit a kostyméři se tu zrovna dvakrát nepřetrhly, což je trochu škoda, vzhledem na to, kde se natáčí. Za mě 3 hvězdičky. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Televízny seriál o rodine Kudrnovcov, ktorá sa rozhodla, že opustí mestský život a bude hospodáriť na statku, ktorý získali ako dedičstvo. Mne táto rodinka veru moc sympatická nikdy nebola. Ale nosatý Miro Noga, neatraktívna Milena Steinmasslová, či trapne uštipačná Jana Štěpánková to aspoň ako tak dokázali zahrať. Však to čo tam predvádzajú ich seriálové deti je naozaj herecká úbohosť. S prihliadnutím na to, že sa jedná o čiste televízny produkt, dávam "Ranču U zelené sedmy" dve hviezdičky. ** ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč museli do ústřední role obsadit Slováka (nic proti Nogovi) a předabovat ho Petrem Rychlým. Mně by třeba nevadilo, kdyby mluvil normálně slovensky (předělat scénář by trvalo asi tak hodinu). To je jako když šel Vladimír Vůjtek trénovat slovenský hokejový nároďák. To snad nemají vlastní trenéry? Celkově byl seriál dost bídný, i když v dnešní době Vinařů a dalších mrdek je to pořád extratřída. 30% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilý komediální seriál s mimořádně vtipným scénářem (Ivo Pelant) a sympatickým obsazením. Milena Steinmasslová a Miro Noga sice přece jen občas trochu ujedou a (zejména v první sérii) s dobrými úmysly mírně přehrávají,. zato Lubomír Kostelka je jako děda Jeřábek, vyjukaný z bláznivé městské rodiny, velmi dobrý a Jana Štěpánková jako trhlá babička naprosto geniální!!! Letos by se měla točit třetí řada. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Hájovna se nachází v Ostrovci. Další natáčecí místa byla v Hořovicích, Cechovicích, Zbirohu, skiareálu Zadov. "Dům na prodej" v díle "Černý pátek na ranči" je Kouřimecká rybárna nedaleko Týřovic na Rakovnicku. Ta si "zahrála" taktéž ve filmu Smrt krásných srnců (1986). Statek z 1. série je statek za obcí Vysoké pole (tzv. Na Ryliskách) u cesty směrem k památníku Ploština. (M.B)
  • Závod mezi koněm a motorkou se z velké části musel natáčet v okolí Řevnic, protože křivoklátské lesy, ve kterých se seriál natáčel, jsou chráněným územím. (Likan7)
  • V druhém díle, když si jde babička Kudrnová sednout k počítači jí rodinka zapne notebook, ale vedle toho je vidět i normální monitor od stolního PC. (Elisebah)

Reklama

Reklama