Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Recenze (313)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Perfektní výprava do Ameriky třicátých let se skvělým obsazením, která nabízí náhled na romantický příběh Bonnie a Clydea ze strany zákona. A podařilo se na výbornou. Costner a Harrelson jsou povedenou dvojkou a i všechno ostatní klape podle očekávání. Já jsem spokojený, letos Netflix zatím dobře. Po hudebním Dirt další skvělý kousek do sbírky. ()

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Ó děkuji Ti filmový Bože, po dlouhých měsících, spíše letech, zase klasický film, fajnová kamera, exteriery, práce se světlem, výprava, děj i herci, vše jak mám rád, zejména, když jde ještě o zpracování autentického příběhu. Však Bože víš, že já na ty Batmany, Spidermany, Ironmany a podobné srágory, co omílá bedna a co "neplní" kina, nejsem. Já rád klasický film, který má svou vytříbenou chuť, všechny ingredience jsou vyvážené, tak jak pro ní je třeba. Věřím, že se snímek, protože nebude podléhat času a módním vlivům, zařadí do zlatého fondu, je výborným doplněním Bonnie & Clyde a báječně zapadá do společnosti jako Road to Perdition, Millerova křižovatka nebo Veřejní nepřátelé a Costner se prakticky vrátil k žánru po skvělých a nezapomenutelných Neúplatných, které do té společnosti samozřejmě také jednoznačně patří. Nabízí se otázka, zda by si podobně, kvalitně zpracovat jako remake původních, poněkud béčkových titulů, podobně, jak se podařilo právě u Veřejných nepřátel, kteří např. Dillingera (TV film z r. 1991) zvedli ještě výš, nezasloužlo zpracovat i např. Kelly zvaný Samopal, nebo Boxcar Bertha. Domnívám se, že ano a že i to je, jak i v tomto snímku je z rekonstrukce skutečných událostí patrné a jde o součást historie USA - kdy často v minulosti i nyní, veřejnost prokazuje tak nekritický obdiv k zločincům a zločinům, má být připomínáno. Tehdy to byli bankovní lupiči a dnes jsou to roznašeči válečných utrpení takřka po celém světě. Dovolím si konstatovat, že i u nás jsme měli podobné - bratry Mašíny a jejich druhy, to opravdu nebyl žádný protikomunistický odboj, ale jen podobně nesmyslné vraždění, jako u dvojky B&C. Hrdina byl jejich táta + Morávek, Balabán a další, adorovat je, je stejně zrůdné, jako dělá současný fašistický ukrajinský režim s Banderou a Banderovci, kdy naši přisírači opět souhlasí nebo mlčí. Ale to jsou příběhy zase jiné ... Film jsem si užil a kdo jste podobného ražení, doporučuji. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Cokoliv už bylo o tomto filmu řečeno, bude nejspíše velmi blízko pravdy. Za mě už jen dodám, že to bylo moc fajn domácí promítání. Update 2024: Skvělý pomalý film. Kevin Costner v jedné z životních rolí. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Jedno staré texaské přísloví praví, že tak dlouho se chodí s mašinkvérem do banky, až tě ranger přetrhne. A koho by bylo vhodnější vypustit rozstřílet jeden celebřitní zabijácký pár na krvavou mlhu, než dva ještě horší hrdlořezy a nejdrsnější Texaské rangery vůbec (resp. samozřejmě nejdrsnější až po Tom, který jako jediný dokáže uškrtit bezdrátovou myší), i když už mají problémy udržet moč a bez brýlí netrefí ani vrata od hangáru. Kostěj si tedy na stará kolena téměř zopakoval svůj part z Krajiny střelců (holt jednou Wyatt Earp, navždy Wyatt Earp), pouze DuValla nahradil rovněž výtečný pan Woody a irského dobytkářského magnáta dva mladí dobytkové. A jelikož takto kvalitních a stylových westernů s výborným obsazením je dnes již vskutku pomálu, zaokrouhlují nahoru. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

herectvi..herectvi..pekna kamera,hudba,krajina..super film, vtahlo me to do deje a do pronasledovani jaxvin! 🙂 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film vystavěný na chemii Costnera s Harrelsonem, nic jiného vlastně není podstatné. Jako pátrání to selhává a tak je to především svědectví o konci Velké hospodářské krize, vztahu dvou starých kamarádů, bilancování zisků a ztrát, vítězství a porážek. A to oba hlavní představitelé fakt zahrát umí. Sledování těch dvou je tak vlastně jediné co na filmu stojí za to. Protože všecko ostatní jsme viděli už jinde a lépe. Chemie mezi těmi dvěmi byla a chlapi si to určitě užili. Za mne pěkných 80%, i když je tam znát už ten "televizní" přístup k látce. ()

Lamprea 

všechny recenze uživatele

Wow, oldschool jak má bejt. Výborná režie se skvělou ústřední dvojicí to táhne nebezpečně nahoru. Má to svoje tempo, který pokud Vám sedne, tak není co řešit. EDIT_______________________Po 2. shlédnutí snad ještě větší nadšení. Naprosto pevná režie Lee Hancocka, který evidentě přesně věděl co chce natočit, a tak předkládá řemeslně naprosto bezchybnou podívanou s atmosférou která by se dala krájet. O Harrelsonovy a Costnerovy jsem se zmiňoval již prvně, chemie mezi nima funguje jednoduše skvěle. Pomalou westernovou atmosféru podporuje skvělá výprava a obzvláště povedené vyobrazení 30. let. Velmi zajímavě zpracovaný konec, kdy se všechno uděje v pár vteřinách, a tak to zprvu - po dvou hodinách nahánění - působí lehce neuspokojivě, ale je to tak vlastně alright a nakonec to mnohem více umocňuje celkový zážitek. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý sa kedysi stal... Nebyť Kevina Costnera a Woodyho Harrelsona, dostali by odo mňa o hviezdičku menej. Ako sa to stalo z pohľadu pátračov po kriminálnikoch. Celkom ma to zaujalo, aj keď príbeh bol trochu rozťahaný a momentov, ktoré by ma prekvapili, bolo málo. Taký dokumentárny zážitok. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Bez tenze. Ale naprosto. Produkční hodnoty jsou nesporný, ústřední dvojice vzhledem k námětu skvěle vybraná. To všechno ale dusí pod vodou scénář, kterej je jednoduše, ehm, bez tenze. Oceňuju tlustý kravaty, i to, že se zdejší Bonnie a Clyde tak chladně vyhejbaj výsluní. The Highwaymen ale není ničím víc než jen čekáním na konec. Úhlavních záporáků. I filmu. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Částečně mi to atmosférou připomnělo Zodiaca či podobné based-on-true-story pozvolné vyšetřovačky. Fajně zahraná lekce modernío krimi-dějepisu. Neurazí-nenadchne, ale pozornost udrží. 7/10 ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Pri myšlienke preniesť legendárny príbeh Bonnie a Clyda si jeden predstaví skôr svižný príbeh plný dramatických momentov. Poňať tento námet ako trpezlivú kriminálku s nádychom westernu, ktorá okrem očakávaného záverečného masakru zvýši otáčky len pri jednej neprehľadnej naháňačke, tak vyznieva trochu neobvykle. Vo výsledku tak fungovanie podobného spracovania závisí najmä od rozpoloženia samotného diváka. Osobne mi pomalé tempo sprevádzajúce počiatočné zoznamovanie sa s ústrednou dvojicou v podaní Costnera a Harrelsona (herecky vyniká predovšetkým druhý menovaný) vyhovovalo, ich zdanlivo bezvýsledné blúdenie vyprahnutou krajinou ma ale bavilo už o niečo menej. Našťastie však film má oporné body, vďaka ktorým nemôžem tvrdiť, že by ma v niektorom okamihu prepadla skutočná nuda, pri ktorej by mi bolo milšie sledovať i pohyb sekundovej ručičky na hodinkách. Napriek tomu by som však asi uprednostnil dynamickejšie spracovanie; možno mi v tomto smere ulahodí polstoročie stará snímka Arthura Penna. (65%) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Skvělý pohled z "druhé strany". Oslava padouchů se tu nekoná a hrdinové jsou rangeři penzisti. Místy je film zábavný, jindy zajímavý a na svou délku i krásně plyne. A ač se padouchům nedává žádný prostor, stačí na závěr pohled do mladistvých očí a už diváka lehce hryže svědomí, že ač svině, bylo dost kruté je rozstřílet na sračky. Teda některé diváky možná. Mě nic nehryže. Já si jen užil skvělé herce ve výborných rolích. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Už to bylo až moc dlouhé, neudrželo si to napětí a uvítal bych více akce, zvlášť když každý druhý chodí s winchestrovkou pod kabátem, tak se mělo víc střílet. Hodně mi to připomnělo Public Enemies s J. Deppem, což se mi ale líbilo o dost víc. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Americké, skutečné, poutavé, čisté x natahované, zbytečně dlouhé. Námět vzatý od skutečných postav, zfilmovaný hon na tehdejší miláčky Ameriky - Bonnie a Clyde. Příjemně plynoucí vyprávění dvou texaských veteránů, kteří nahání tuto dvojici. Herecky dobré, kamera čistá. Co mi vadilo bylo americké natahování děje. Dobrý film, který ale zapadne v zapomnění. ..jsem po fesťáku asi moc rozmlsaná.. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Poctivá detektivka, která nehraje na rychlou akci, ale pomalu si jde za svým cílem. Více než o Bonnie a Clydea jde ve filmu o pomalu měnící dobu, kdy se v Texasu naháněli banditi na koních a bezhlavě se stříleli, nyní nastupují kultivovanější a sofistikovanější postupy. Ústřední dvojka přestárlých policajtů Kevina Costnera a Woodyho Harrelsona není vůbec špatná, ta správná chemie zde funguje. Pro všechny, kdo mají rádi pomalejší tempo na plátnech a užívají si atmosféru 30. let. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Film o dvou vysloužilých Rangeřích, kteří dostali za úkol dopadnout Bonnie a Clada. Chemie mezi Costnerem a Harrelsonem moc nebyla. Fungovalo to trochu jako otec a syn, i když oba byly cca stejně staří. Doba, ve které se film odehrává je mou oblíbenou. Hlavně díky hře "Mafia". Mohlo by to být více dobovější, ale na 2-hodinovou stopáž to vůbec nenudilo. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Nikdy mě nijak nebralo téma Bonnie a Clydea, ale koukat na příběh z druhé strany a v takhle dobrém zpracování byl úžasný zážitek. Kevin Costner a zejména Woody Harrelson byli dokonalý a jejich ztvárnění starých policajtů bylo skvělé a zároveň moc vtipné. A přesto, že závěr filmu je od začátku známý, tak film udržuje diváka v napětí. Ano pár chybek Dálniční hlídka má a je tam pár vleklejších míst, ale pořád se jedná o velmi dobrý film, který je poctou filmového umění. ()

Reklama

Reklama