Reklama

Reklama

Nejsilnější hlas

(seriál)
  • USA The Loudest Voice (více)
Trailer 1
USA, 2019, 5 h 51 min (Minutáž: 46–54 min)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Tato sedmidílná minisérie je inspirovaná bestsellerem o Rogeru Ailesovi (Russell Crowe), zakladateli Fox News. Abychom porozuměli událostem, které vedly k vzestupu současné republikánské strany, je třeba nejprve pochopit Ailese. Seriál se soustředí primárně na minulé desetiletí, v němž se Ailes stal de facto vůdcem strany. Dotýká se také klíčových okamžiků v Ailesově životě včetně jeho zkušeností se světovými leadery, kteří stáli u zrodu jeho politické kariéry, a obvinění ze sexuálního obtěžování, jež vládci Fox News nakonec zlomilo vaz. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (58)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Excelentný Russel Crowe, ale kde on nebol. Dostávame príbeh FOX News ako na podnose, nechuťák v čele, zneužívanie žien v okolí, manipulovanie správ – ktoré však robil naozaj geniálne. Maximálna ukážka toho, ako dnes fungujú mainstreamové médiá a že ich niekto považuje za objektívne alebo dokonca mienkotvorné je zrkadlom našej spoločnosti. Pretože ak niekomu mienku tvoria správy, tak dopadajú aj demokratické voľby. Jediné, čo by som seriálu vytkol, je to vlastné bitie do konzervatívneho krídla politiky a vlastne všetko je zakončené tým, že Trump sa stal prezidentom, pretože FOX robil manipulácie. Netreba však zabúdať na to, že ani ľavicovo orientované televízie na tom nie sú o nič lepšie a aj v súvislosti s masívnou podporou takzvaných celebrít a menšín všetkého druhu to ľavicový (demokratický) kandidát má oveľa ľahšie. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál mapující vznik a pozadí legendární americké televizní zpravodajské konzervativní bašty. Metamorfoza Russella Crowea je neuvěřitelná! Postava Rogera Ailese je zjevně zásadní nejen v televizi Fox News, ale i v pozadí Republikánské strany, je ovšem faktem, že tvůrci udělali z Ailese až monstrum a nemohu se zbavit dojmu, že na ose výkonný ředitel Roger Ailes - investor a majitel Rupert Murdoch dost vychýlili kyvadlo ve směru k Ailesovi, přičemž vliv Murdocha dost upozadili, jakoby v jiných zemích ve svém mediálním imperiu neprovozoval podobně kontroverzní média rezignující na žurnalistickou etiku a jdoucí jen po ratingu a zisku, kupříkladu bulvární The Sun ve Velké Británii a řadu dalších, přičemž je všeobecně známa Murdochova náklonnost k republikánům i konkrétně k Donaldu Trumpovi, je tedy trochu s otazníkem, že by ve směřování Fox News neměl svůj zásadní podíl, když jsou navíc všeobecně známy neetické praktiky zaměstnanců jeho médií, které se opakovaně dostaly až před soudní dvory (viz aféra Maxe Mosleyho atd.). PS: Ještě že u nás zaujal pozici Fox News Barrandov TV a místní Roger Ailes se jmenuje Jaromír Soukup, osoba spíše komická, než vlivná... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Tohle je osobní věc, Rogere. Gretchen žaluje vás, nikoliv Fox News.“ – „Já jsem Fox News!“ Každý díl představuje nějaký z vrcholů kariéry hřmotného ostrostřelce Rogera Ailese a klíčových momentů moderních amerických dějin. A každým dílem se linuly střípky neohleduplného chování k podřízeným ženám, což zpravidla vyvrcholilo sexuálními útoky a obtěžováním. Začínáme nicméně v roce 1995, kdy se ujímá vedení zpravodajské televizní stanice, respektive sledujeme pozadí vzniku budoucí zpravodajské konzervativní bašty. Právě stanice se totiž stala za dob vládnutí ambiciózního egomana Rogera jakýmsi propagandistickým kanálem Republikánské strany. Hladová po ratingu a zisku, dravě nakládající s realitou, rezignující na žurnalistickou etiku, protože „hrany jsou pro sraby“. Ač s mnohými porážkami, Ailes stále doufal v tu pravou bělošskou Ameriku, v níž Bůh a rodina pevně stojí na prvním místě. Nekompromisní stratég Russell Crowe, který zbožňuje házení třaskavých zpráv mezi veřejnost, herecky exceluje. Ačkoliv ho tvůrci obklopili slušnými herci, on si scény umného rozdělování americké společnosti stejně krade pro sebe. Navíc přesto, o jaké téma se jedná, jde o svižný a atraktivně uchopený projekt. „Tady v rohu jsme měli patrovou postel. Spal jsem nahoře. Strašně rád jsem si tam hrál, protože jsem na všechny koukal shora!“ ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Showtime servíruje další majstrštyk,který na relativně malém prostoru mapuje ty nejdůležitější momenty týkající se Fox News a poslední cca 1/3 života Rogera Ailese.Velkým plusem je,že seriál osloví i ty,kteří netuší kdo jsou Ailes,Murdoch,co je vlastně zač Fox News atd.Já si užil každou minutu na maximum a klidně bych vydržel ještě déle.Zlatým hřebem je pak výkon Russella Crowa,který je prostě vynikající a korunu mu nasazuje v posledním díle,kdy je král svržen z trůnu...90% ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Po všetkých stránkach je to štandardne obyčajne natočená životopisná dráma, v ktorej sa najlepšie sleduje výkon hercov. A práve v nich je čaro Nejsilnejšího hlasu. Paranoia, charizma, božský komlex a tona iných vlastností robia z Rogera Ailesa v podaní Russella Crowea najodpornejšiu seriálovú postavu tejto sezóny. Sorry Antoly Djatlov, rovnako skutočný Roger bol o to výraznejšiou faktom, že bol oslavovaná i pranierovaná osoba, ktorá ovplyvnila myslenie miliónom ľudí. Miniséria balancuje dva dôležité aspekty jeho podstaty- jeho prácu: dôležité míľniky jeho úspechov, jeho odvahy miešanej s aroganciou, vďaka ktorým robil, pre spravodajskú stanicu, odvážne rozhodnutia a vďaka nim spravil z Foxu číslo jedna a z neho mocného človeka; a jeho vzťah k ľuďom: od jeho profesných vzťahov (kontrast medzi lojálnými, ktorí mu vďačia za kariéru (asistentka), manipulovanými (Joe Lindsley) a obeťami (Gretchen)) k osobným (rodina). Prvý aspekt je pre životopisné diela samozrejmosťou a Ailes ako lovec sledovanosti pochopiteľne vždy chmatol po veciach, ktoré zasahovali amerických obyvateľov najviac a schopnosťou manipulácie ovplyvňoval mienku. Zaujímavejšie je však sledovať osudy ľudí okolo neho a ako ich dlhodobá interakcia s ním ovplyvnila. Vďaka tomu táto konverzačka úspešne vykresľuje postavu, ktorá nemusí byť zbytočne umelo démonizovaná, pretože drvivá väčšina odporných výrokov, tabuizovaných prešľapov a životných rozhodnutí naozaj spravil. Príbeh postavy, bez ktorej by Trump pravdepodobne nesedel v bielom dome, sa totižto písal sám. ()

Galerie (80)

Související novinky

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama