Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Basil Fawlty vede malý hotýlek, ovšem kolem sebe má lidi, kteří ho neskutečně vytáčí. Tak za prvé je tu jeho manželka, která mu neustále přikazuje, co má dělat. Pak tu máme oddaného španělského sluhu, jenž ovšem nerozumí ani slovo anglicky, takže všechny rozkazy absolutně překroutí. Jediný člověk, se kterým by se snad dalo vydržet je číšnice Poly, jen kdyby nekreslila ty příšerné obrázky. Postavu Basila údajně inspiroval jeden vlastník anglického hotýlku, kde strávil John Cleese několik dní s dalšími Monty Pythony. (Tery16)

(více)

Recenze uživatele honajz2 k tomuto seriálu (10)

Série 1 (1975) (S01) 

Rozhodně to není špatné, u něčeho se bavím celkem slušně, ale v porovnání s britcomy, které už mám za sebou, je to prostě jeden z těch slabších. Přitom mít to vypointovanější vtipy, tak by to bylo hned lepší, protože tím mnoho jiných britcomů vyniká, ale Hotýlek tohle v sobě bohužel nemá a když už se o to pokusí, je to pořád dost málo. Jestli se vrhnu hned na druhou sérii si budu muset pořádně rozmyslet. Tu první vidím na silné 3* ()

Lepší lidé (1975) (S01E01) 

Tak všeobecně, ve srovnání se všemi existujícími sitcomy, to rozhodně není špatný pilot a i když ne všechny scény tu fungují tak jak by měly, těch vtipných tu taky není zrovna málo a nad těmi nepovedenými určitě převažují. Ale ve srovnání se všemi britcomy, které jsem měl tu čest vidět, je Hotýlek určitě mezi těmi slabšími. Taky je pravda, že u Peep Show, jednoho z mých nejoblíbenějších britcomů, byl pilot druhou nejslabší epizodou z celého seriálu a až pak se to celé rozjelo, tak se to tak možná stane i tady, ale uvidím. Není to špatné, ale zatím to vypadá, že z toho moje srdcovka nebude - ale přesně to samé jsem si po pilotu Peep Show říkal taky... Slabé 4* ()

Stavitelé (1975) (S01E02) 

Něco mě pobavilo, něco naopak vůbec, něco zase bylo strašně trapné... A hlavně mi to celé přijde přehnaně uječené. Z pilotu mám celkem rozporuplné dojmy, z druhého už jsem spíš zklamaný, protože jsem opravdu nečekal, že poměr "líbí-nelíbí" budu mít tak vyrovnaný... 3* ()

Svatba (1975) (S01E03) 

Určitě o dost lepší než minule, ale moje rozporuplné dojmy stále přetrvávají - něco mě pobavilo, něco mi naopak přijde trapné a zbytečně uječené a vše je v dost vyrovnaném poměru. Aspoň už jsem pochopil to zdejší přirovnání k Black Books, ale oba ty seriály jsou někde úplně jinde. Zatímco tohle chce mít co nejšíleněji se chovající postavy, které ale nejsou sympatické a ani moc nezaujmou, v Black Books je každá úplně jiná a každá něčím nezapomenutelná. A humor je někde jinde u obojího samozřejmě taky. Pořád čekám, kdy se to rozjede, ale uvidím, jak dlouho mě bude bavit čekat... Silné 3* ()

Inspekce (1975) (S01E04) 

Zatím nejlepší a nejvtipnější epizoda. Sice ne dokonalá, nevtipného se zde taky najde dost, ale je toho určitě míň než v předešlých dílech. Jen si stále nejsem schopný zvyknout na to, že tu často ani není pořádná zápletka - prostě se něco děje, vedení hotelu nějak reaguje na hosty a mezitím se něco stane, ale ta gradace je téměř nulová. Teď by to ale mohlo být konečně na dobré cestě, tak uvidím, co mě čeká dál. Minimálně tu první sérii do konce dám. 4* ()

Banket (1975) (S01E05) 

Kdyby to nestálo jen na jednotlivých scénkách, ale mělo to propojenější a využitější děj, hned by to bylo lepší. Je to jedna z těch lepších epizod Hotýlku, ale opět jí ty čtyři hvězdy dávám jen tak tak, protože mnoho britcomů funguje prostě líp a hlavně mají vypointované gagy. A to tady zoufale chybí. Slabé 4* ()

Němci (1975) (S01E06) 

Tolik slibných námětů a opět skoro bez vypointovaných gagů. Tady mě to mrzí ještě víc než u té "lepší poloviny", takže si to u mě ani tu čtvrtou hvězdu neobhájili, protože prostě ta nemocnice, ten los a ti Němci... to prostě mělo větší potenciál než na to, co to nakonec předvedlo. Bohužel, bohužel... Silné 3* ()

Paní Richardsová (1979) (S02E01) 

Tak jsem se vrátil k Hotýlku a obávám se, že to nebude mít dlouhého trvání. Defacto je tohle nejvypointovanější epizoda ze všech, ale i s ohledem na to a na pár povedených scén mě to prostě moc nebavilo. Stopáž dílu mi přišla příliš dlouhá, s gagy jsem to měl jak kdy, ale většina mi přišla průměrná a spíš jsem si jen připomněl, proč mě to před půl rokem moc nechytlo. Snad jediná další zajímavá věc tu byla ta, že tu tentokrát za agresivního a nepříjemného nebyl Basil, ale host v hotelu, ale to je asi tak všechno, co tu pro mě stojí za zmínku. Silné 3* ()

Sex (1979) (S02E02) 

Tahle "vztahová" epizoda mě moc nebavila, nudila a tak ji na vyšší hodnocení opravdu nedivím. Za těch necelých 40 minut mě tam pobavilo jen málo gagů. Lepší 2* ()

Smrt (1979) (S02E04) 

Po minulé dobré epizodě přišla zase další, která sice sem tam nějaký vtipný gag určitě má a dobrý nápad taky, ale celkově mě prostě neoslovila, docela nudila a jen utvrdila v tom, že mě tenhle seriál moc nebere. A asi ani ty zbývající dvě epizody nedám... Slabé 3* ()

Reklama

Reklama