Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z prvních spin-of ke Hvězdným válkám. Han Solo (Harrison Ford) je na návštěvě rodné planety svého přítele Chewbaccy (Peter Mayhew). Chtějí zde oslavit svátky zvané Wookiee (něco jako Vánoce), ale vše se jim snaží překazit agenti galaktické říše, kteří jim jsou v patách. Han Solo se zde také seznámí s příbuznými kapitána Chewbaccy, s otcem Itchyem (Paul Gale), manželkou Mallou (Mickey Morton) a synem Lumpym (Patty Maloney). Ukáží se zde i R2-D2 a C-3PO. (Terva)

(více)

Recenze (63)

Ramnit2402 odpad!

všechny recenze uživatele

huuguughghg uughghhhgh uggguh wrrhw aarrragghuuhw uuh awwgggghhh uughghhhgh hnnnhrrhhh aarrragghuuhw aaaaahnr uughguughhhghghghhhgh aaaaahnr huurh huurh huurh huuguughghg raaaaaahhgh uughghhhgh uugggh huurh raaaaaahhgh uughguughhhghghghhhgh huuguughghg huurh aarrragghuuhw uughghhhgh aarrragghuuhw aaahnruh huuguughghg wrrhwrwwhw huuguughghg raaaaaahhgh raaaaaahhgh uughguughhhghghghhhgh aaaaahnr wuuh aguhwwgggghhh. ()

D.Paulus 

všechny recenze uživatele

Jednu věc je třeba přijmout, ještě než se na film půjdete podívat: Ano, JE to bezesporu příšerné a laciné a sedmdesátými lety skrz naskrz prosáklé dílko, které se v televizi vysílalo pouze jednou. :-) Nicméně za tu dobu, která od jeho vzniku uběhla, se z něj stal jakýsi "maskot" a "miláček publika" pro všechny neradikální fanoušky STAR WARS. Tento televizní film představil spoustu prvků, které nyní tvoří právoplatnou součást Star Wars universa (nájemný lovec Boba Fett, wookieeská planeta Kashyyyk, Chewbaccova rodina, wookieeský Den života, šéfkuchařka Gormaanda, noční barmanka Ackmena). Navíc jsou některé scény opravdu vtipné nebo jinak povedené (holonetový pořad o vaření v podání vynikajícího Harveyho Kormana, scény s obchodníkem Saunem Dannem v podání Arta Carneyho, nebo výborná píseň od skutečné kapely Jefferson Starship) . Naproti tomu je televizní film v některých scénách hodně naivní až trapný. Některé z těchto scén už stačily "zlidovět" (např. zpěv princezny Leiy, mystická oslava Dne života) a staly se legendami v negativním slova smyslu a některé už asi "nezlidoví" nikdy. ()

Reklama

Visáč 

všechny recenze uživatele

Jeden z vrcholov 70s nevkusu. Pri sledovaní takýchto ujetostí sa mi vždy zasteskne. Mám totiž podozrenie, že ak by som v tej dobe TV producentom pitchol ideu na farebný remake Občana Kanea s Travoltom v hlavnej roli a disko soundtrackom, nielenže by to schválili, ale ešte by ma vybavili lajnou koksu na cestu. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda, za to, že měli koule na to tohle vydat, a taky za to, že film vždy dokázal překvapit, když jsem si myslel, že horší už to nebude. Katastrofa, naprosto chápu Lucasova slova, že by nejradši dohledal každou kopii tohoto filmu a zničil ji kladivem. Ovšem doufám, že Lumpy někdy dostane svůj sólový film, rozhodně nejlepší postava z celých Star Wars. ()

Czexx odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle si pouštějte pouze v případě, že je to jeden z posledních vašich nehodnocených filmů na ČSFD, nebo jste náhodou odborníci na "wookieštinu". Že je toto povinnost pro fanouška SW? Ne, není a uřpímně nechápu těch 35 %. Odpad - bez debat. Ke komentáři M.a.t.t.a: S alkoholem a ve skupině je to skutečně chvíli sledovatelné a dá se i zasmát, ale otrava alkoholem za to vážně nestojí, takže až vás to začne štvát, prostě to vypněte. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (15)

  • Na premiére filmu Star Wars: Sila sa prebúdza (2015), dostal Harrison Ford otázku, ako by sa cítil, ak by mal hrať Hana Sola v ďalšom vianočnom špeciáli. Herec odpovedal: „Zabil by som sa.“ (ČSFD)
  • Neprirodzená tvár Marka Hamilla (Luke Skywalker) bola upravená, pretože herec sa vtedy zotavoval z operácie po vážnej nehode. (ČSFD)

Reklama

Reklama