Reklama

Reklama

Jeremiah Johnson

Trailer

Obsahy(1)

Jeremiáše Johnsona civilizace neláká. Zahořklý civilizačními neduhy a válkami se v polovině 19. století rozhodne pro zálesácký život, stane se horalem, vyhledávajícím samotu v nedotčené divočině, jejíž neposkvrněnost nikdy nezpochybňoval. První zima prožitá ve Skalistých horách však Jeremiáše málem sklátí. Vyhladovělý a napůl zmrzlý nachází útočiště u starého prohnaného trapera, který jej učí nejrůznějším způsobům přežití, včetně přímého souboje s grizzlym. Jeremiáš je dobrým žákem, a tak když se opět vydává za svým cílem, lze říci, že z někdejšího zelenáče je ošlehaný muž, kterého drsností může předčit jenom velkolepá a hrůzu nahánějící příroda. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

genetique 

všechny recenze uživatele

One westernman show v podaní Redforda sa mi pozdáva oveľa viac, než niektoré top200-hodnotené produkty zobrazujúce divoký západ. A môžem povedať, že určite je to aj vďaka dobrodružnému ladeniu, ktoré je spojené s naturálnym nádychom prežívania, krásnu prírodu, či vedľajšie citové odbočenie, ktoré filmu viditeľne prospelo. Možno by som trošku viac zhutnil a zcelil záver, ktorý mohol byť viac efetknejší (na city). 95%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Relativně starý film s relativně mladým Redfordem aneb příčurka pro přežití v divočině plné divé zvěře, víceméně krvelačných indiánů a prapodivných bělošských existencí, o jejichž příčetnosti lze silně pochybovat. Nebo to naopak oni jediní mají v hlavě dokonale srovnané? Dobrodružný film s veškerými potřebnými ingrediencemi: sympatický hlavní hrdina (pravda, to ocení hlavně ženy;-)), vedlejší postavy, co diváka osloví (ikdyž třeba za celý film vůbec nepromluví), okamžiky vtipné i dramatické, akce i něco k zamyšlení. Možná, že kdyby J. Johnson nezvolil kariéru náruživého lovce, který je schopný vyhubit vše ve svém okolí, co má kožich ke stažení, byla bych ochotná filmu dupnout i pátou hvězdičku:-). 85% ()

Reklama

Lanark 

všechny recenze uživatele

Cesta, kterou jdeš, je ta, kterou sis zvolil. Čekáním na další den, jen ztrácíš ten dnešní. Nečekal jsem nic, dostal jsem vše. Příběh tak jasný a čistý, jak horský potok. Psaním nějakého delšího komentáře bych jen tento potok zašpinil. Podívejte se sami! Jsou příběhy, které se vypráví mlčením. Útěk do divočiny pro dospělé. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jedno z mnohých výborných stretnutí Pollacka s Redfordom. Svojský western (ak to teda vôbec je western...), ktorý prekvapí asi každého, kto nejaký western už videl. Dej je zasadený do atmosféricky tichých hôr (rôznych ročných období), kde len občasný rev medveďa alebo padajúca lavína prehluší chladné, všadeprítomné a azda i strašidelné ticho. Jednoduchému, no pritom pôsobivému, príbehu dominuje Redford a jedinečná výprava. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Filmy s indiány nemusím. Roberta Redforda nemusím. Ale tenhle Pollackův film má zvláštní kouzlo, které mi nějakým záhadným způsobem drželo na obrazovce oči po celé dvě hodiny. Krásná, nespoutaná příroda Skalistých hor a vskutku dokonalý výkon Redfordův a naprosto profesionálně zvládnutá práce s kamerou = jeden z nejlepších (ne-li nejlepší) dobrodružných filmů, co jsem kdy viděl. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Když se Johnston mstil za smrt svojí ženy, verboval ve skutečnosti i další zálesáky, stejně jako indiány (konkrétně Čikasawy). Nešlo tedy o pouhé individuální akce. (džanik)
  • Johnstonovo tělo bylo pohřbeno na hřbitově Veteran's Cemetery v Los Angeles. Po uvedení filmu byly ostatky přesunuty do Old Trail Town v Cody (Wyoming) a ceremonie se účastnil mj. i Robert Redford. (džanik)
  • Plešatý zálesák měl při společné cestě s Johnsonem (Robert Redford) na koženém obleku ozdobné pásky (od ramen k hrudi) ve světlých barvách - bílá, modrá, červená. V další scéně byly pásky celé v tmavě modré a za chvíli opět ve světlých barvách. Vše se odehrálo během jedné jízdy v horizontu zhruba dvou hodin. (bearmeedek)

Reklama

Reklama