Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (462)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Mě to bavilo, ale prostě méně, než bych chtěl, Obi Wan by si zasloužil lepší scénáristickou i režisérskou práci, ale jako celek to na mě prostě fungovalo a po týdnu od posledního dílu jsem si uvědomil, že nemám problém s tím, co se na obrazovce děje, ale s tím, JAK se to děje,  je  tu hrozně moc blbě natočených věcí (nebudu se tu vypisovat, neb nechci páchat spoilerové ohavnosti), ale naštěstí to má gradující konec, kdy samotné finále v mých bulvách veškeré nedokonalosti upozaďuje a doufám, že za pár let někdo v donutí CEO lucasfilmu nahrát tomu novou, zajímavější hudbu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Jako člověk, který miluje Pomstu Sithů, jsem zklamaný, že seriálový Obi-Wan nedostal výrazně lepší péči. A jako člověk, který cítil fyzickou bolest, když sledoval poslední hrané seriály z SW univerza, jsem šťastný, že aspoň ten Obi-Wan nestál za úplný... no. Druhá polovina série dokonce velmi povedená, zejména čtvrtá a poslední epizoda. Bavilo mě rozšíření hranýho lore, bavily mě herecký výkony, dramatický momenty, i kamera se místy blýskla. Škoda, že si nepozvali Lucase no. 7/10 a buďme rádi... ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Za mě spíše průměrné rozšíření zasazené do mezery mezi třetí a čtvrtou epizodu Star Wars. Povedl se začátek, vydařil se i konec, ale vše mezi tím je postaveno na podobné ověřené šabloně, která ničím neohromí, jelikož nápadně připomíná tu z mandaloriana. Postavy za mě docela v pohodě, jen bych měl pár výhrad, ale nechci spoilerovat, prim samozřejmě hraje Ewan. V celku jde tedy o mini seriál, který sice vyloženě nezklame, ale taky Vás neposadí na zadek a to říkám jakožto velký fanda Star Wars univerza. Další řadu bych za mě spíše nedělal...6/10. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný Star Wars seriál je tu. Něco mu ale chybí a fanoušci zřejmě tohle nečekali. Sledujeme Obi-Wana 10 let po událostech Epizody III. Většina jediů je mrtvá a po tom zbytku jsou inkvizitoři. Kenobi se skrývá na Tatooineu a hlídá malého Lukea. Po únosu Lei je ale povolán jejím nevlastním otcem, aby ji zachránil. Kenobi se brání, ale nakonec svolí. Začíná tedy záchranná mise, která se neobejde bez komplikací. Akce je tam dost a vidíme spoustu známých postav. Celé to dost stojí na vztahu Bena a Anakina a ti dva se nejednou potkají. Bohužel je tam spousta děr a nelogičností. Závěrečný souboj ale stojí za to. Další série už zřejmě nebude potřeba. A co bude dál? "Ty nejsi jedi!" ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Typický bezpohlavný produkt od Disneyho. Očakávania boli rozhodne oveľa vyššie, predsa len je to Obi-Wan, ktorého vidíme v Star Wars univerzu po XY rokoch. Finálny seriál je však skrz naskrz priemerným, nijakým produktom podobne ako Boba Fett. Nie vyslovene zlý, ale len úplne obyčajný, kde v epizódach sa po väčšinu času nič zásadné nedeje a keď som si predtým hovoril, že seriál o Obi-Wanovi nemôžem rozhodne vynechať, tak po zhliadnutí si rozhodne hovorím, že ak by som vynechal, nič zásadné by sa nestalo. Čo pre seriál s Obi-Wanom rozhodnie nie je dobrá vizitka. Celé to pôsobí ako také seriálové Béčko, ktoré natočili bez toho, aby sa ktokoľvek snažil, pretože vedeli, že to sa to volá Obi-Wan a tak na to fanúšikovia budú čumieť tak či onak, bez ohľadu na kvalitu. Škoda. CELKOVO: 5/10 ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Scéna, kdy se Owen (Joel Edgerton) dohaduje s Obi-Wanem (Ewan McGregor) o svém nevlastním bratrovi a Obi-Wanovém synovci, vychází z komiksové předlohy z roku 2016 „Star Wars Vol. 2“, číslo 15. I zde viní za smrt svého nevlastního bratra Obi-Wana. (Veskoslav)
  • Klonový veterán, který žebrá, patří k 501. legii, tzv. Vader's Fist. Jedná se o elitní jednotku pod vedením Anakina Skywalkera i Ahsoky Tano v poslední sérii Klonových válek (od r. 2008). Je to taktéž legie, která vyvraždila Chrám Rytířů Jedi a připsala si jeho zničení. Tato elitní jednotka existovala ještě spoustu let po pádu Republiky a jako jedna z mála nedodržela tzv. War-mantle, tedy nahrazení klonových vojáků lidskými rekruty napříč Impériem. Dále také doprovázela Darth Vadera na jeho cestách i loveckých výpravách a je tedy zvláštní vidět příslušníka této legie žebrat. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama