Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (464)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Obi je zpočátku za sračkaře, ale v posledním díle je to zase ten starý dobrý Wan Kenobi jak jsme ho měli rádi. Psaní je dost mizerné a Chow režíruje unyle, akce je na pár výjimek hodně slabá, některé scény nedávají vůbec smysl nebo jsou konstruovány pouze pro efekt. Znovu i dostáváme mentorskou variaci, kdy náhradní otec pečuje o dítě, zachraňuje ho, znovu ztrácí, znovu zachraňuje.  Samozřejmě že je super, že se díky tomu o Leiy dovídáme více, ale je to pouhý fanservis i díky tomu, že hlavním postavám nic nehrozí, když přežijí minimálně do Nové naděje. Postava třetí sestry je sice zajímavá, ale Moses Ingram herecky nijak nezaujme. Maska Ruperta Frienda je spíš k smíchu než že by budila respekt. Trestuhodně je nevyužitá původní hudba Johna Williamse. Ve chvíli kdy si ale Christensen s McGregorem v poslední části vyměňují názory jde všechno špatné stranou a je to tam. Obávám se, že jsme měli raději dostat film než nedopečenou minisérii. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Druhý Mandalorian se bohužel nekoná.  Obi-Wan Kenobi je ve výsledku spíše jen takový nemastný neslaný interquel, jehož celý děj by se v poho dal nacpat do jedné 90ti minutové epizody. Jako jo, návrat starých známých postav potěší, ale celou dobu na nostalgii ten seriál prostě hrát nemůže. Inkvizitoři nevýrazní a nezajímaví (i když možná ten šéf mě docela bavil), Revu sice hraje dobrá herečka, ale postavě samotné se dává až příliš prostoru. Mnohem raději bych místo toho sledoval skromnější a komornější příběh, který se především bude zaměřovat na vztah mezi Obim a Vaderem. Tempo to má celkově ale docela dobré, plus finále z poslední epizody bylo poměrně uspokojivé. Většinu času jsem ale měl pocit, že koukám jen na nějakou fillerovou sérii, což bych zrovna u seriálu o Obi-Wanovi fakt nečekal. Nemluvě také o řadě naprosto nelogických momentů, za které by si tvůrci zasloužili jednu fláknout. (SPOILER ALERT!) Fakt se musel celý jeden Star Destroyer vydat za Obi-Wanem a nechat loď s rebelskými sympatizanty uprchnout? To se za ním nemohl Vader vydat ve stíhačce sám, zatímco Destroyer by dorazil rebely?  Ach jo... a to ten první trailer vypadal tak suprově a nadupaně...  Průměrné 3* ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdejší hodnocení fakt nechápu. Průměr hodnocení všech episod, dává dohromady 68.1%, ale my tu máme 63%. Velice zajímavé. Nevadí. No a rovněž si myslím, že spousta lidí by měla, na místo sledování seriálů universa, kterým vlastně nejsou ani oddaní fanoušci, raději chodit ven na vzduch a do přírody, vyvětrat své zakrnělé mozečky. A po návratu domů, navštívit doktora a nechat si předepsat nějaké tabletky na uklidnění. Nebo po přečtení některých komentářů zdejších moudrých kritiků, mám pocit, že jim musela bezprostředně rupnout cévka v mozku. Jinak k tomu seriálu. Není to Mandalorian, jak to každý už opět srovnává. Ale je to hezká tečka za Episodou III. To, co se ve filmu nestihlo, tak tady je. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jsem s tím v míru. Je to režijně totálně nevyrovnané (srovnání úvodní scény z Jedi chrámu a naprosto parodické honičky lupičů a Leiy je neúprosné), scenáristicky je to bordel, postavy se potkávají a odcházejí jakoby uprostřed něčeho podstatného. Trpí to Disney syndromem SW - má to strašně omezené mantinely, protože víme, kam to směřuje a ještě si je to zužuje tím, že to do hry vtahuje úplně zbytečně známé postavy v ústřední roli. Jenže jako kolekce hezkých set pieces, temné atmosféry inkviziční periody a zachmuřeného Ewana, který by vytáhl emoce i z hromady sušeného trusu, to prostě tak nějak funguje. Pokud si odmyslíme, že i nejlepší nová postava, posedlá Třetí sestra, nakonec moc dramaticky nedává smysl a očekávaný duel Bena a "vy víte koho" skončí předčasným odchodem jednoho týmu do šaten, je to vlastně přiměřeně zábavná a atmosferická jednohubka ze světa, který začíná připomínat mosteckou hnědouhelnou pánev. Akorát producenti už by se mohli smířit tím, že Leia, která se ledva přestala pomočovat a digitálně vyhlazený boomer Anakin možná nejsou to, co fans SW chtějí. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hořké zklamání. Tak tato dvě slova se po zhlédnutí tohoto seriálu vybaví drtivé většině fanoušků Star Wars. Dlouhé roky se čekalo na seriál o osudech Obi-Wana Kenobiho a když jsme se ho konečně dočkali, dostali jsme scénaristicky děravou podívanou s neuvěřitelně fádním příběhem, kde si nuda a nelogičnost navzájem podávají ruce jako staří známí. Tento fakt jde ruku v ruce i s nezajímavou antagonistkou, jejíž motivace jsou zkrátka a jednoduše k smíchu. Tuto smutnou situaci už bohužel nezachrání ani výtečný Ewan McGregor či všudypřítomný fan service (Darth Vader!), jež je nejvíce citelný ve výtečné finální epizodě, která ale bohužel pošramocenou reputaci seriálu nedokáže zvrátit ve svůj prospěch. Tohle se vážně moc nepovedlo, pročež opravdu z celého srdce doufám, že v další sérii (pokud vůbec nějaká bude) se tvůrci ze svých chyb poučí a naservírují nám delikátní seriálový zážitek se vším všudy. (Disney+) „Hello there!” ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Reference zničené helmy Dartha Vadera (Hayden Christensen) je přímá narážka na souboj Dartha Vadera a Ashoky Tano ve 2. sérii seriálu Povstalci (od r. 2014). (Veskoslav)
  • Obiwanův světelný meč je jeho 3. světelným mečem. Sestavil si ho během klonových válek. (Veskoslav)
  • Když Disney seriál oficiálně oznámilo, herec Ewan McGregor prozradil, že o připravovaném projektu věděl už dlouho a poznamenal: „Je to obrovská úleva, protože už čtyři roky o tom musím lidem lhát.“ (KGBelik)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama