Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

187 je v americkem policejnim slangu kod pro vrazdu. Hlavni hrdina proziva striktni fullkontakt s realitou americkeho skolstvi, a to bez hollywoodskeho prikraslovani. Ze sve pozice ucitele i pres osobni traumata opet riskuje obet nejvyssi. Fantasticky zahrane a ne zrovna optimisticke drama ze skolniho prostredi. Nepravem trochu zapomenuty snimek s trpkym poselstvim o stavu americke spolecnosti / skolstvi. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Komorní drama One Eight Seven začíná velmi slušivě. A stejně jako řadu jeho předchůdců ho napsal sám život. Středoškolský učitel Trevor Garfield si prošel svým, ale na svou profesi nezanevřel. A to i přesto, že se po brutálním pobodání 15 měsíců stala jeho přechodným domovem nemocnice. Nyní se vrací, s čistým štítem, ale i když se pro něj jeho noví svěřenci stanou výzvou, tak nedokáže bez emocí sledovat stoupající agresivitu studentů a lhostejnost vedení školy. Jeho kroky jsou sice chvályhodné, ale zaručeně si s nimi zadělává na pořádný malér (pro mě docela podivný závěr á la Lovec jelenů). Krocení neposlušných žáčků se veze prakticky na stejné vlně a každý z průseru bruslí po svém – snímků o dětech ulice tu už bylo mnoho, teenageři vychovaní v pouličních přestřelkách, rasistických poměrech a chudobě mě tak v druhé polovině dvouhodinového snímku přestali i díky kostrbaté režii z ničeho nic zajímat. Emoce pozvolna vychladnou a zůstanou otázky, co tenhle místy matný film může kromě výtečného Samuela L. Jacksona (a vesměs většiny dospělých herců) nabídnout.. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +určitě poutavej námět, reálné zpracování, dobrý hudební motiv, celkem dobrá technická stránka (kamera, střih) -bohužel tmavší obraz, pomalé tempo, málo akce a v konečném důsledku reálné zpracování/// Zhruba první polovinu jsem byl k filmu připoután, s očekáváním kdy už se něco pořádného stane. Jenže když dojde na věc, tak scény působí dost chaoticky a nevím kdo koho oddělal (i když předpokládám). Prostě to není pořádně znázorněno. Některé scény jsou solidní (pes, rozmlácená třída, první útok, scény s žačkou), přesto je jich málo a film postupně začíná nudit. Závěr filmu je asi zajímavej, to ale musíte posoudit sami./// Celkem 52%/// ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät tu mame ucitela, ktory sa dostal medzi bandu kriminalnikov, ale tentokrat to nebude o tom, ze na konci roka ho budu ziaci prosit, aby na skole zostal, tak ako to poznam z NEBEZPECNYCH MYSLIENOK (1995) s Michelle Peiffer, aj ked je pravda, ze ten film bol podla skutocnosti alebo spomeniem PANU UCITELI Z LASKY 2 (1996). 187 je drsny a nechutne realny film, pri ktorom sa nam obycajnym smrtelnikom ani nechce verit, ze v USA naozaj taketo skoly existuju a skolske vedenia ani nemaju zaujem pozriet sa osobne do pavilonov tried, v akom stave vyzeraju a ktore tieto ziaci navstevuju a mozeme len dufat, ze az do takychto rozmerov to nepride az k nam, aj ked urcite nasilie na niektorych skolach stupa. O ucitelovi, ktory sa dostal do drsnej skoly plneho gangu bola natocena aj parodia s Johnom Lovitzom BLAZNIVA SKOLA (1996), ktora zrejme parodovala uz spominane NEBEZPECNE MYSLIENKY. Je zvlastne a urcite pozitivne, kam vstupil reziser prostrednictvom tohto filmu v porovnani z dobrodruznymi filmami z jeho filmografie, ked si spomeniem na ROBINA HOODA: KRALA ZBOJNIKU (1991), RAPA NUI - STRED SVETA (1994), VODNY SVET (1995), HRABE MONTE CHRISTA (2002) alebo TRISTANA A ISOLDU (2005)... 25.03.2010 ______ Samuel L. Jackson - (Trevor Garfield) +++ John Heard - (Dave Childress) +++ Kelly Rowan - (Ellen Henry) +++ Clifton Collins Jr. - (Cesar Sanchez) +++ Tony Plana - (Principal Garcia) +++ Karina Arroyave - (Rita Martinez) +++ Lobo Sebastian - (Benny Chacon) +++ Demetrius Navarro - (Paco) +++ Hudba: David Darling a Michael Stearns +++ ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Dráma ako bič!!! Samuel L. Jackson (učiteľ Garfield), obklopený, grázlami strednej školy. Jackson pod taktovkou Reynoldsa stvárňuje postavu, ktorú absolútne neviete odhadnúť. Príbeh nemá happyend, nekončí ponaučením, ale zobrazuje dekadenciu systému a snahu vs. nezáujem! Keď vo vás niekto zabije vlastné ja, o smrť svojho tela nemáte strach hazardovať. Záver filmu mi mierne vyrazil dych. Scénar 187 (btw kód americkej poície pre vraždu), napísal učiteľ. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Při natáčení konzultoval štáb některé scény i s teenagery, kteří hráli kompars. (don corleone)
  • Když na začátku filmu zkouší Garfield efekt s kolem, tak má na sobě mikinu školy Morehouse College, což je škola, na kterou chodil Samuel L. Jackson. (don corleone)

Reklama

Reklama