Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Beky 

všechny recenze uživatele

...tak abyste si zase nemysleli, že se jedná o něco megózního...příběh je jasnej jak facka, jediné co možná překvapí je konec filmu, který je hódně odvážný!! Film doporučim především těm, co maji rádi Jacksona, který film táhne silou medvědí, ostatní přihravači taky odvedli svoji práci a vděčné prostředí problémových žáků dáva opravdový pocit nebezpečí, k tomu si připočti dobrou réžii a na světě je lehce nadprůměrný film, který neurazí!! Jednou větou: ...být učitelem to je peklo, z mnohýma to pěkně seklo...!! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Dante Alighieri náš současník a psal svou Božskou komedii dnes, možná by se k popisu některého z kruhů pekla nechal inspirovat na amerických školách pro barevné a sociálně vyloučené. Aspoň tak soudím po zkouknutí tohohle filmu. Pokud se nejednalo o filmovou stylizaci, ale o aspoň částečně reálné zobrazení skutečného stavu tamního státního školství, pak nechápu, že někteří lidé na takovém místě pracují jako učitelé. To bych šel radši třeba mýt nádobí do mekáče. A naopak některým mým "oblíbeným" kantorům z gymplu bych z celého srdce přál aspoň na pár týdnů dostat na supl třídu tak beznadějně tupých, bezostyšně drzých, primitivně agresivních, zkrátka nezvladatelných a nevzdělatelných "dětí", jako byli ti pokérovaní španěláci v pavilonu 86, nebo negři v NYC. Mister G (Samuel L. Jackson v jedné ze svých životních rolí!) ovšem poté, co mu přeteče jeho kýbl nervů, praktikuje chvályhodný způsob, jak se s problémovými fracky vypořádat. Na můj vkus byl ovšem příliš zdrženlivý a umírněný, škoda že nepostupoval ještě radikálněji a ve velkém, když už tak už. No nic... Já osobně si myslím, že scénárista (prý sám učitel) příliš popustil své fantazii uzdu a že americká školní realita tak extrémně vyhrocená být nemůže. Každopádně hodně zajímavý a hustoatmosférický film, který se myslím už po první projekci každému zapíše nadlouho do paměti (nebo i natrvalo, jako mně). ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi drsná dráma z hnusnej školy Los Angeles, kde v každej triede je polovica žiakov kriminálnikov. Samuel to každým dňom silno pociťuje a to hlavne na vlastnej koži. Clifton perfektne zahral jedného z grázlov. Samuel ako učiteľ pri ňom veľa šancí nemá. Super dráma so výborným dejom a skvelými hercami. Bol som z toho nadmieru prekvapený a spokojný. Keby bolo viac takýchto filmov. 85%. ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

"Proč ještě učíš? Asi ze stejného důvodu jako ty..kvůli vejplatě!" Pro mě asi nejsilnější moment filmu..Současný totalitní vzdělávací systém totiž zahnal drtivou většinu učitelů právě do tohoto mindsetu..Nic jiného jim nezbývá. Rodiče potom mají povinnost posílat své děti do nesvobodných systémů, které jim ve jménu vzdělání vycpávají mozky..Za porušení povinné školní docházky se trestá! Novodobá totalita..Ale nikdo neposlouchá. #exittheschool ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prekvápko. Jeden z filmov, ktorý ameriku neukazuje zrovna ako miesto, kde by sa dal žiť šťastný život. Obsahovo, zvukovo aj obrazovo veľmi pochmúrna a surová dráma rozprávajúca o tom, že nenávisťou vzniká len ďalšia nenávisť a pomsta neponúka žiadne uspokojenie, ale len bolesť. Ako ďaleko však človek musí zájsť, aby to zistil...? Dokonalá rola pre S.L Jacksona. (8.5/10) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Když na začátku filmu zkouší Garfield efekt s kolem, tak má na sobě mikinu školy Morehouse College, což je škola, na kterou chodil Samuel L. Jackson. (don corleone)
  • Při natáčení konzultoval štáb některé scény i s teenagery, kteří hráli kompars. (don corleone)
  • Oba rodiče Samuela L. Jacksona jsou učitelé, proto ho role tak zaujala, že ji vzal. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno