Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektivní tým od Nejsvětější Trojice vedený Marií Výrovou (Klára Melíšková) je přivolán k neobvyklému případu.
Ze zoologické zahrady v Olomouci totiž záhadně zmizeli tři medvědi. Během nočního přepadení ostrahy organizovanou skupinou maskovaných pachatelů navíc zemřel vrátný. Okamžitě se tak rozjede rozsáhlé pátrání po možných motivech bizarní loupeže velkých šelem. Stopy vedou k nelegálním obchodníkům se vzácnými zvířaty a černému trhu s produkty tradiční asijské medicíny. Prověřováni jsou zejména zaměstnanci zoologické zahrady, u kterých existuje podezření z napojení na další organizovaný zločin. Ve chvíli, kdy se začne kolem podezřelých stahovat smyčka, však dojde k další, tentokrát úkladné vraždě jednoho ze spolupachatelů. Spletitý příběh nelegálního kšeftování se zvířaty, jejich týrání, ale také vražedných útoků se velmi osobně dotkne jednoho člena týmu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (125)

mira007 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší ze série, víc akce, napětí a originální zápletka ( ukradení medvědi, motiv bojových psů ). Herecky tentokrát hodnotím pozitivně vedle Melíškové a Fingera i Voříškovou, které jsem tu snaživou pochůzkářku věřil víc něž vyšetřovatelku vražd. Naprosto excelentním výkonem mne pobavil Martin Havelka jako namachrovaný podnikatel, jehož výkon vyvrcholil na služebně, když ho zaktli pro podezření z vraždy: " A můžeš mi říct, proč se teda nebojím?" " Nevím, asi proto že jsi úplně blbej!" PS: Scéna se lvem hodně zajímavá, lituji, že nejsem hercem :-) ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Prozatím 4* byl jsem opravdu naštvaný, že už je konec... Asi stačily dva díly. Poslední je už místy nuda a v podstatě jen vyprávění v nemocnici. A samozřejmě geniální scéna se lvem. To spolu asi souvisí, protože třetí díl hodně často sklouzává a brnká na komediální notu. To je asi dobře, ale na druhou stranu jsou tu hodně vážné momenty, které jsou tím zlehčovány. Nakonec to nebudu měnit a nechám to s odřenýma ušima za čtyři. Hvězdy. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Série Detektivů od nejsvětější trojice i přes všechnu tu kvalitativní rozkolísanost řadím mezi ty lepší kriminálky, co české televize produkují. Jsou viditelně televizní a česky laciné, ale poměrně slušně napsané a vynikají takovým tím komorním aspektem, který do našeho prostředí sedí víc, než všechny ty vykonstruované US kriminálky. Třetí minisérii dostal opět do rukou Hřebejk, který se vykašlal na všechny ty wannabe umělecké záběry (z toho se akademici a rádoby umělci určitě poserou), vrátil do hry humor a zkrátil stopáž o hodinu, tedy na opět tři díly a je to na tempu velice znát. Třetí případ se rozjíždí tradičně pomalu a opět tak trochu selhává po stránce gradace. Nicméně "to mezitím" patří k tomu nejlepšímu v celé sérii - zejména druhá epizoda funguje jak po stránce detektivní, tak především po filmařské (u mě vítězí dvě scény - návštěva veterináře a scéna s Kristýnou Voříškovou v mlze). Takhle dobře budované napětí v české kinematografii rozhodně není standardem... bohužel. Vyústění dává smysl, vedlejší postavy jsou zahrány velice dobře (mafiánský boss nemá chybu) a co se hlavních postav týče, jejich prostor je konečně vyvážený. Pokud si Detektivové udrží takovouhle laťku, chci pokračování! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čo to je za nový smer z materiálu na hodinovú kriminálku urobiť sériu 3x70 minút? Mohlo by to byť seriózne krimi bez tých zbytočných scén, dialógov, odbočiek a situácií, keď sa policajt len tak u veterinára ide odvážiť, aby zistil, že má s topánkami 80 kíl. A možno by pomohlo aj keby policajné centrum nebolo v prostredí verejných záchodov a policajti nerobili vyložené kraviny. Ale aspoň tu oproti Modrým stínom nie je šialená blúdiaca kamera a zvuk skrytého mikrofónu, takže pridám jednu hviezdu naviac. No stále to budú len slabé tri. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak je už zvykem u serie Detektivové od Nejsvětější Trojice, opět mizerný zvuk. Huhňání Melíškové, Krobota a občas i jiných je hrozné. Extrémně je to znát v pasáži na konci třetího dílu na lůžku v nemocnici. Tu pasáž jsem pracovně nazval "návštěva kolegy u lůžka s knihou detektivky od Agathy Christie". Tady se opravdu Klára Melíšková dokonale vyznamenává. Super rychlé huhňání mě doslova vtlačilo do pohovky. Tak začínám přemýšlet, zda má paní Klára v pořádku chrup. :-) ..... (sledováno na TV Panasonic Full HD na kabelovém příjmu O2 TV). ()

Galerie (171)

Zajímavosti (13)

  • Někteří herci se ocitli v průběhu příběhu v kleci s živým lvem. Ten byl dle slov režiséra pod narkózou, nicméně i tak bylo natáčení scény náročné. (rakovnik)
  • Natáčelo se v Olomouci na dolním náměstí. Je zde vidět např. Arionova kašna nebo sloup nejsvětější trojice. (Winster)

Reklama

Reklama