Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Spacecore k tomuto seriálu (15)

Městečko South Park (1997) 

Pro mě nejlepší animovaný seriál. Matt Stone a Trey Parker dokáží vytvořit kultovní hlášky z jednoho slova, epické ságy z naprosto absurdních a banálních příhod a vtipy, překypující satirou, černým humorem a drzostí. Timmy!!! ()

Mrtvé děti (2018) (S22E01) 

Nečekaně, překvapivě výborný díl jak za starých časů. Bavil jsem se, smál jsem se, satira na výbornou. ()

Chlapec a kněz (2018) (S22E02) 

Satira, gradace, pointa, humor, hlášky, poselství ... Mělo to všechno, co South Park mít má. ()

Koloběžky (2018) (S22E05) 

Předešlé dva díly byly slabší, ale tenhle je zase prvotřídní. Halloweenský díl, strašidelné satirické pojetí. Nemám výtky. Dávám 4* jenom kvůli srovnání se staršíma klasickýma dílama. Jinak po pěti řadách musím konstatovat, že i kdyby další díly byly na hovno, tak se tvůrcům povedla po dlouhé době (od season 18) kvalitní řada. ()

Banda v Číně (2019) (S23E02) 

geniální satira, Tegridy farm linka se perfektně vyvíjí a u scénky Stanovy kapely jsem chcal smíchy ()

Zloději hoven (2019) (S23E08) 

4,5* .. Tahle řada je výborná, po asi třech nebo čtyřech, který mě vyloženě mrzely. Máme tu záchodový humor, satiru, kapánek osvěty o mikrobiomech a fekální transplantaci, ale chybí mi tu to režisérství, který měly starší díly, nevím jak to popsat.. Už to asi nebude, i tak ale bomba! ()

Pajama Day (2022) (S25E01) 

Moc jsem nepobral čeho měly být pyžama symbolem, ale nevadí, hlavně, že jsou amíci fašouni a satira jede na plno. Je skvělé mít v týhle zkurvený době South Park po ruce. Příjemný díl na rozehřátí série. ()

The Big Fix (2022) (S25E02) 

South Park se zatím Tegridy farm zbavit nemůže, protože to funguje a Randy se v tom našel. Stanova vášeň pro Tolkiena (ne Tokena) se mi líbila, protože jsem nedávno taky pročetl všechno ze světa Středozemě. ()

City People (2022) (S25E03) 

Odhalení toho, jak je to s realiťáky a jejich fotkami je něco, co jsem dlouho potřeboval vidět a netušil jsem, že uvidím. Skvělá satira na shitty prople, parádní! ()

Back to the Cold War (2022) (S25E04) 

Tvůrci stíhají opět zavčas reagovat na aktuální palčivý téma a funguje. Nemá to samozřejmě na jejich starší satirické masterpiecy, ale pár super momentů se tam najde. A je to opravdu potřeba teď trochu vypnout z té situace. ()

Cupid Ye (2023) (S26E01) 

Not great not terrible. Jako satira super, ale ne tak tvrdá jak bývala nebo mohla být a vtipnost tak střední úroveň. ()

The World-Wide Privacy Tour (2023) (S26E02) 

Tenhle díl už udeřil hřebíček na hlavičku. Celkem prča, trefná satira na supr téma, vedlejší linka s brandováním taky trefná a happy end, co víc chtít? No něco by to chtělo, ale zázraky čekat nemůžeme, hlavně, že SP furt jede a nerozbředl jako Simpsni. ()

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Reklama

Reklama