Reklama

Reklama

Traffic - Nadvláda gangů

  • USA Traffic (více)
Trailer
USA / Německo, 2000, 147 min (Alternativní 141 min)

Obsahy(1)

Kriminální snímek známého režiséra Stevena Soderbergha vznikl na motivy britského televizního seriálu Traffik z roku 1989. Film se ovšem odehrává na americko-mexické hranici. Tři vzájemně propletené příběhy pojednávají o nikdy nekončícím boji proti drogové mafii. Mexický policista Javier Rodriguez se i navzdory své předvídavosti zaplete s kolegou do války dvou konkurenčních drogových gangů. Předseda amerického protidrogového úřadu Robert Wakefield zjistí, že jeho šestnáctiletá dcera je závislá na tvrdých drogách. Spořádaná panička Helena Ayalová teprve po zatčení svého muže zjistí, že její manžel je jedním z hlavních amerických distributorů drog, dovážených z Mexika… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (477)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Na tenhle kousek jsem se dlouho těšil. Zástup hvězd, zajímavý obsah a Steven Soderbergh - když zvládnul výborně natočit Dannyho parťáky, očekával jsem stejnou kvalitu i u jeho staršího filmu. Bohužel jsem byl zklamán - příliš dlouhá stopáž udělala své, "běžných" 100 minut by stačilo a určitě by snímku prospělo. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Hloubková analýza drogami zmítaného světa, která kupodivu nikdy nesklouzne do pokrytecké pseudo-umělecké podoby, až do samotného závěru si zachovává vysoko nasazenou laťku formální brilance (artem okořeněný dokumentaristický facelift, obměny filtrů, anarchistický střih) a zvláště překvapuje tím, kolik toho má na srdci - aniž by mi jedinkrát přišla na mysl vtíravost a emocionální vydírání (dokonce i silný závěrečný apel je podán zcela obyčejně, bez patosu, téměř odosobněně...). A o tom, že jde o nejlepší Stevenův film snad není ani pochyb. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Režisér Steven Soderbergh natočil niečo čo v nás zanechá veľa pre nás nevypovedaných myšlienok a hlavne otázok ako takto svet môže stále fungovať a popri tom sa spokojne šklebyť, zo zarobených čiernych peňazí. Film ostal s otvoreným koncom, lebo nejaký happyend by bol zbytočný a asi aj dosť nereálny, teda rozprávkový... Tento korupčný príbeh má výhodu v tom že sa tu zoskupila plejáda charakterných hercov, čo vložili do svojich úloh neskutočnú vnútornú stránku a tak rad, radom sa tu prezentovali v nezabudnuteľných úlohách pomaly zabudnutý Michael Douglas, Dennis Quaid ale aj menej známy a o to presvedčivejší Don Cheadle či Benicio Del Toro, výborne dopĺňala príbeh spočiatku nenápadná Catherine Zeta-Jones. Vedľajšie postavy hrali ďalší známy herci a aj na malom priestore presvedčili, že malá úloha môže byť výstuhou pre celkový dojem z príbehu, a tak zákutie predaja drog sa stáva v tomto prípade skoro dokumentárnou sondou do života mocných ľudí, čo určujú pravidlá bytia v podsvetí. Vtiahnutie do deja nám prináša aj spôsob prezentovania obrázkov, či že vizuálne poňatie snímania. Takže kamerový filter je buď presvietený do žlta pokiaľ sa jedná o teritórium Mexika a USA zas mierne do modrého odtieňa. ║Rozpočet $48miliónovTržby USA $124,115,725Tržby Celosvetovo $207,515,725 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Válka proti drogám je válka, ve které musíme zvítězit, abychom ochránili to nejcennější – NAŠE DĚTI!“..... Drogové kartely, policie, politici. Každý dělá co umí, chce nebo může. A mohli by klidně žít jako jedna velká rodina! Na několika postavách, jejichž příběhy sledujeme a jejichž životy ovlivňují drogy zjistíme, že většinou to stejně odserou ti nevinní. Podobný styl vyprávění, jaký jsme později mohli vidět třeba u Fast Food Nation. Prostě ze života. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci se naučit navázat kontakt v baru pro pány. 2.) Chystám se stát drogově závislým. 3.) Souhlasím s názorem, že vyléčenej feťák je ten předávkovanej. PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že ten, kdo shlédl TRAFFIC a GLADIATORA, nemé pochybnosti o tom, který film měl správně dostat Oscara za nejlepší film roku. TRAFFIC je ten nejdokonalejší film o drogové problematice, jaký kdy byl natočen. Soderbergh jako režisér a kameraman exceluje. Herecky pak zejména Michael Douglas, který by si Oscara zasloužil více, než oceněný Benicio del Toro. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (36)

  • Všimněte si, že každá scéna, která se odehrává ve městě Tijuana, je snímána ruční kamerou. (don corleone)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (více)

Hardy, Tatum a organizovaný zločin?

Hardy, Tatum a organizovaný zločin?

06.01.2017

Akční thriller Triple Frontier se dere na velké plátno už řadu let. Původně ho chystala Kathryn Bigelow, teď se ale drogových gangů, které operují na hranici mezi Paraguayí, Argentinou a Brazílií,… (více)

Jaden Smith zachraňuje taťku... a Shyamalana

Jaden Smith zachraňuje taťku... a Shyamalana

12.11.2011

Znělo to zpočátku hodně nepravděpodobně, ale zdá se, že k tomu opravdu dojde: Will Smith a jeho potomek č. 1 si spolu zahrají v postapokalyptické sci-fi M. Night Shyamalana One Thousand A. E. Stopne… (více)

Reklama

Reklama