Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza pracuje u sedláka, který má hodnou a pracovitou nevlastní dceru Markýtku a vlastní panovačnou a línou Doru. Ta se o Honzu uchází, ale on dává přednost Markýtce. Dora, aby se pomstila, podplatí verbíře a ti vezmou Honzu na vojnu. Markýtku vyžene z domu. Zatímco Honza verbířům uteče a spřátelí se s čerty, kteří mu darují kouzelný plášť neviditelnosti, plátýnko prostírající všemožné dobroty a brašnu, která ukrývá oddíl husarů, Markýtka odejde do města, ke kmotřičce sloužící v zámecké kuchyni. Stane se svědkem toho, jak zlý král Brambas, ucházející se o ruku princezny Eufrozíny, v hrůze prchne před drakem Bucifalem, který žije v podzemí zámku. Protože ují masa, což je v království zakázáno, je odsouzena k smrti na popravišti... (TV Nova)

(více)

Recenze (372)

FeriusParfax odpad!

všechny recenze uživatele

Tak se dám do toho a okomentuji si všechny pohádky, co jsem viděla, ať mám databázi kompletní. A začnu hezky od odpádku. Protože tahle pohádka si to zaslouží. Jediná sympatická postava byl Vaculík. Jinak je to uječená, hloupá Troškovina, která nikdy nebavila mě a celou moji rodinu. Miroslav Šimůnek je dle mého vytříbeného oka hodně nehezký chlap, a tak mému pocitu z pohádky vůbec nepřidal. ()

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troska ode mě moc dobrých známek nenachytal (a to jsem neviděl ani jedny Babovřesky) a ani Z prdele klika na tom nic nezmění. Klasická trapná ubohost, které se po Slunce, seno, erotika už nezbavil je tady vidět o to víc, že tahle pohádka přece jenom měla vyšší ambice, než třeba taková Princezna ze mlejna, která ale dopadla o prsa korejské ženy lépe. 5% ()

Reklama

Movie Gourmet odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka je sice lepší než z Pekla štěstí 2, ale i tak stojí za starou bačkoru. Strašné herecké obsazení: Šimůnek-Kuklová - nezajímaví, mrcha Laurinová a její povedení tatík "major Zeman" Vladimír Brabec oba strašní, Vaculík, Vadra... a všemu tomu dává korunu muzikálový zpěvák Dan Hůlka. Nezajímavý děj a především herecké obsazení. Hnus, hrůza! Verdikt: odpad! a 5 %. ()

hlína 

všechny recenze uživatele

Absolutně prázdná, plytká, laciná a navíc špatně hraná rádobypohádka. Je tam všechno ( od draka přes neviditelný plášť až po vylízanou princeznu) splácaný dohromady jak fekálie v septiku... a vzniknul s toho úplně stejný odér. Z podprůměrné kvality této žumpy vyčnívají ještě exkrementální Hůlka, průjmový necharismatický hlavní hrdina tvářící se neuvěřitelně debilně povětšinu filmu a upištěná střevní chřipka Sabinka. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Pohádková agitka jak ze začátku 50. let, stavějící na námětu prokomunistcického Jana Drdy, akcentuje Troškovo okázalé plebejství a zároveň také smutné dědictví komunistického režimu, když se 10 let po jeho konci točí pohádky, v nichž ozbrojený lid (vizuálně adorující husitskou tradici) násilně přejímá vládu a vyhání ze země zkaženou šlechtu (a buržoazii). Připočteme-li k tomu Troškovo režijní a především scenáristické diletantství (o hrůzně udělaných postsynchronech raději ani nemluvě) a skutečně šílený casting, kdy samozvaný plebejský režisér staví před kameru neuměly typu Hůlky či Laurinové, protože hrát dneska může už vlastně úplně každý, i když jeho jedinou průpravou je občasná účast ve VIP magazínech, máme tu naprosté umělecké dno a oslavu pokleslosti a úpadku světoznámé česko(slovenské) pohádkové školy, ale i české kinematografie jako takové... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (39)

  • Když měšťané přemlouvají Honzu (Miroslav Šimůnek), aby je zachránil před armádou loupeživého krále Brambase (Daniel Hůlka), jeden z měšťanů prohlásí, že Honza přece draka taky zabil bez kouzel. To ale není pravda, při boji s drakem měl Honza na sobě plášť neviditelnosti. (Nick321)
  • Film navštívilo v kinech 358 963 diváků a vydělal 15 900 139 Kč. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

26.05.2015

Chcete se zúčastnit natáčení filmu? Poznat osobnosti z oblasti filmového průmyslu ? Chcete strávit tři dny ve „filmovém městě"? Filmový workshop v Telči je tu právě pro vás. Už za pár dní! Máme zde… (více)

Reklama

Reklama