Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta panoval mezi lidmi a Cylony zdánlivý klid. Před 40 lety vyhlásili tito lidmi stvoření roboti lidstvu válku, ale během ní záhadně zmizeli. Teď se vracejí. Silnější, vyvinutější, s modely schopnými imitace člověka a s jediným cílem. 12 lidských vesmírných kolonií čelí drtivému a dopředu připravenému útoku, ve kterém se lidstvo brzy ocitne na pokraji zkázy. Pilotní minisérie k stejnojmennému seriálu. (berg.12)

(více)

Recenze (254)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Fakt, že se jedná o pro mně velmi blízkou tématiku, nemá s napálením pěti hvězd moc co dělat. BSG totiž začíná naprosto epickým, tří hodinovým pilotem, který rozdupává veškeré obavy ze seriálu ve vteřině na prach. Počáteční rozpaky opadají a hutná atmosféra drásavě nastiňuje o co tu půjde. Za mě bez okolků jeden z nejlepších pilotních dílů vůbec. Uvidíme co připraví seriál. ( Tento názor je napsán jako zhodnocení vůbec prvního setkání s tímto univerzem ) ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Na televizní film špičkové triky i výprava, čím ale Galactica převyšuje ostatní tv, ale dokonce i kino produkci, je výtečný námět a skvěle napsané charaktery. Plechoví záporáci jsou dostatečně hroziví i sexy a posádka vypadá přibližně třikrát tak schopněji, než v jiných podobných scifi projektech. Přesto není úvod do Galacticy bez vad. Režie, kamera i střih jsou hodně průměrné a někdy vytváří dost podivné situace, kdy postava něco řekne, aby vzápětí provedla něco jiného nebo se zatvářila jakoby poněkud na událost jiného druhu. Herci, především ti nad padesát jsou ok, mláďata bude třeba ještě herecky cvičit. Příběh mě dost nalákal a nemůžu se dočkat samotného seriálu. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Film, kterej mě hned chytl. Hodně jsem srovnával se seriálovým předchůdcem z roku 1978 a všechno, co mu chybělo (a mu chybělo úplně všechno), najdete tady. Nevím, jak je to v celé další sérii, ale film má podle mě našlápnuto dobře. Na sci-fi mě moc neužije, ale tohle je fakt udělaný hezky. Tvůrcům nelze než poblahopřát. ()

Redswif 

všechny recenze uživatele

Cyloni, 40 let je od nich pokoj a pak nás překvapí:D Njn tak je to vždycky. Tentokrát tomu však někdo pomohl i když neúmyslně, ale jeho ego mu vlastně nic jiného nedovolovalo. Celkově to vyústí v situaci, kdy postoj všemi označován za zpátečnický, vlastně zachrání aspoň část lidské civilizace, ale i zde se musel odehrát velků duševní souboj jestli poslechnou příkazy vojenské nebo morální. Jestli má cenu vyrazit v možná marnou ochranu svých domovů a nebo se soustředit na ochranu těch co přežili a tak se pokusit zajisti nejistou, ale budoucnost. Jenže vče není tak jednoduché, nepřátelé jsou jim v patách, ale co hůř oni je infiltrovali a možná i připravili sabotáže. Jediná battlestar se musí postavit přesile, aby umožnila utéct bezbranným civilním lodím a pokuď možno nakonec uniknout sama. Vynikající technické zpracování, skvělé herecké výkony a nádherné grafické provedení včetně hudebního podkladu. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Táto úvodná miniséria ma na seriál skvele navnadila. Videl som už kvantum scifi seriálov, ale asi žiadny ma takto dokonale neočaril už pri pilote. Som spokojný prakticky zo všetkým - postavy, vizuál, príbeh, zápletka... Naozaj sa teším na seriál a štve ma, že som túto pecku tak dlho obchádzal! // Update 2023 - Dal som si repete a zažívam podobné nadšenie ako pred rokmi. Sky Showtime 100 % ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku filmu, kdy se Laura Roslin (Mary McDonnell) dozví výsledky testů na rakovinu, je krátký záběr na oblohu, na níž je několik prolétávajících lodí. Jedna z nich má původ v seriálu Firefly (od r. 2002). (Jan_K)
  • Během FTL skoku Galaktiky k Ragnaru jsou vysunuté hangáry, přestože je v předchozí scéně zasunuli. (Pepy)

Související novinky

Z Iron Mana je sirotek

Z Iron Mana je sirotek

18.12.2010

Třetí díl totiž přišel o režiséra. Dvojka byla sice úspěšná, ale sklidila spíš kritické reakce, takže je možná opravdu čas na změnu. Jon Favreau skutečně odchází. On tvrdí, že už jej nebaví být… (více)

Reklama

Reklama