Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl naprogramován tak, aby sloužil veřejnosti, udržoval pořádek, chránil nevinné, zneškodňoval zločince, kteří ovládli ulici. Napůl člověk, napůl stroj, ale celý policista - říkají mu RoboCop. Obří průmyslová společnost OCP převzala kontrolu nad policejním útvarem ve městě a od té chvíle přišlo o život 31 policistů. S rostoucí zločinností je třeba něco udělat. Vědcům a technikům se ale první pokus nezdaří - jejich robot zabije omylem nevinného člověka. Potřebují něco tak dokonalého, jako byl policista Murphy - než ho gangsteři rozstříleli na kousky - ale nezranitelného. Mladému vědci Mortonovi se podaří úžasná věc - spojí to, co zbylo z Murphyho s nejmodernější technikou a na světě je RoboCop - sen každého policejního náčelníka. RoboCop předčí ve své výkonnosti všechna očekávání - při jeho neuvěřitelných akcích se tají dech a naskakuje husí kůže. Jeho dokonalost má malou chybičku, která se stane osudnou těm, kdož pod záminkou ochrany veřejné bezpečnosti doufali, že totálně ovládnou město... (INTERAMA a.s.)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (667)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

RoboCop je legenda, ke které jsem se bohužel dostal až mnohem později, než bych asi měl. A když nefunguje nostalgie, je to problém, protože si člověk všímá chyb a nedostatků, a to hlavně pochopitelně v technickém zpracování. Přesto však musím říci, že ačkoliv se jedná o snímek z roku 1987, samotný RoboCop vypadá stále stejně drsně a jediné, co z dnešního pohledu pro nezaujaté může působit směšně je robot ED 209, který tenkrát prostě nešel rozpohybovat jinak, než digitálně. Čeho si cením je fakt, že na mě i v dnešní předigitalizované době dokázal Peter Weller ve své nejznámější roli zapůsobit a místy mě i pobavit. Ještě že se dočkáme remaku, který snad uvede do obrazu i mojí generaci...80% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hodnotit podle toho, jak tenhle film vnímám dnes, to znamená podprůměrnými dvěma hvězdičkami pro typické akční SF béčko z let osmdesátých (s momentálně už směšnými efekty a slabými hereckými výkony), nebo dát 4 až 5 hvězdíků s ohledem na nadšení, když jsem film viděla poprvé coby puberťačka? Je to zapeklité dilema, které jako obvykle vyřeším kompromisem, tedy mírným nadprůměrem. Dlužno dodat, že "RoboCop" si nikdy mé srdce tak docela nezískal, ale bavil mě a vždy jsem padouchům přála pořádnou nakládačku:-). 65% ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Robocop sice není zrovna nadčasový film, ale rozhodně ještě nepatří úplně do starého železa. Jeho silnou stránkou je, že stojí na solidním příběhu, který nikdy neztrapní ani po letech. Probuzené vzpomínky na rodinu, včetně upnutí se na pomstu, dodávají příběhu mírně dramatickou hloubku. Samotný Robocop je dobře vymyšlený a jeho design také nemá chybu. Navíc je film natočen svižně. Prokládání reportážemi, sestrojení Robocopa jeho očima jsou nápady, všudypřítomný debilní sitcom dodávají filmu nápady a šťávu. Škoda, že akční scény jsou totálně tuctové a jeden bod navíc strhnu i za zrůdné účesy a kostýmy televizní hlasatelky a jiných. Ta móda je tak strašná, že dokáže překazit i zážitek z jinak slušného filmu. Robocopovi reboot rozhodně prospěje. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jmenoval se Murphy a při jedné akci mu nejprve ustřelili ruku a pak z něj vyrobili cedník. Teď mu říkají RoboCop, má tělo z titanu, ze zločinců dělá hromady rozmašírovaných mrtvol a jeho oblíbenou činností je ustřelování koulí potencionálním znásilňovačům... Kontroverzní Paul Verhoeven natočil dynamický a napínavý příběh o pomstě, plný krve, slušné atmosféry a s parádním sci-fi prvkem. Opancéřovaného kyborga, který se přemisťuje skvělými robopohyby a svůj polokulomet nosí skrytý v pravém stehně, jsem jednoduše žral. Dokonce jsem kdysi zkoušel si ze stavebnice Chevy zbudovat onu mechanickou rozevíratelnou nohu, do které by se vložila zbraň. Jeden pokus se skoro zdařil: asi tříkilový postroj složený snad z osmiset kostiček jsem si pracně navlekl na pravou nohu, v momentě, kdy jsem chtěl vnější stranu otevřít a vyjmout pistoli, mi však návlek z nohy sjel, spadnul na nárt, naštípnul druhou a třetí zánártní kůstku a bylo po robocopování. Když jsem nedávno viděl film znovu, vzpomínky se vrátily. Že bych ze sklepa vytáhnul stavebnici s Chevou?? 13 miliónů dolarů(rozpočet)/53,5 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ve Verhoevenových rukou se béčkový námět proměnil v ne zcela béčkový výsledek, v němž občas problikne i nějaká ta satira, přesto se nemůžu rozhodnout, jestli se mi RoboCop spíše líbil, nebo nelíbil. Myslím, že by se to dalo udělat ještě mnohem lépe a chytřeji. Remake z dílny Aronofskyho, o němž se jeden čas mluvilo, bych bral všemi deseti. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (109)

  • V čase 32:45 je RoboCop (Peter Weller) na střelnici a střílí ze své pistole. Po jednom zmáčknutí spouště ale nevyjde výstřel. (Horryx)
  • Budova sídla vedení OCP je ve skutečnosti městkou radnicí v Dallasu. Nejedná se však o mrakodrap. Skutečná je pouze spodní část budovy, zbytek mrakodrapu je dokreslovačka. (Dinsberg)
  • Herečka Nancy Allen (Anne Lewis) byla častou představitelkou dívek s dlouhými vyfoukanými vlasy. Paul Verhoeven nicméně chtěl, aby její postava v RoboCopovi působila asexuálně. Proto jí nechal několikrát vlasy zkrátit až do chlapecké vizáže. Herečka dokonce nosila pánské spodní prádlo, aby se více sžila se svou maskulinní stránkou. (Dinsberg)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

RoboCop našel režiséra

RoboCop našel režiséra

21.11.2019

Vycházející australský filmař Abe Forsythe (Little Monsters) byl čerstvě najat k režii chystaného filmu RoboCop Returns pro MGM a Atlas Entertainment. Forsythe tak nahrazuje Neilla Blomkampa, který… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Reklama

Reklama