Reklama

Reklama

Elisa z Rivombrosy

(seriál)
  • Itálie Elisa di Rivombrosa (více)
Itálie, (2003–2005), 40 h 39 min (Minutáž: 85–103 min)

Hrají:

Vittoria Puccini, Jane Alexander, Alessandro Preziosi, Luca Ward, Antonella Fattori, Linda Batista, Kaspar Capparoni, Pierluigi Coppola, Cesare Bocci (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Dřív než byl zavražděn vévodou Ranierim a jeho hrdlořezy, zařídil hrabě Conforti, aby byl kapitánovi Lombardimu doručen seznam šlechticů, kteří se podíleli na spiknutí proti králi. Mezitím se na svém panství Rivombrosa svěřila hraběnka Agnes Ristoriová mladé společnici Elise s obavou, že už nikdy neuvidí svého syna Fabrizzia, který se účastnil vojenských tažení. Fabrizzio se však během cesty domů stal svědkem zákeřného přepadení svého přítele Lombardiho, jež zorganizoval Ranieri, který chtěl dostat seznam spiklenců. Fabrizziovi se nepodařilo Lombardiho zachránit, ale získal drahocenné dokumenty a slíbil svému mrtvému příteli, že je osobně doručí králi. Když dorazil na Rivombrosu, spěchal za matkou a našel ji v Elisině společnosti. Fabrizzio byl zaskočen dívčinou krásou, ale v té chvíli ještě netušil, že je Elisa pouhou služebnou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Nikol10 

všechny recenze uživatele

Dalo se čekat opět nízké hodnocení seriálu od místních písálků. Ano chápu,že chlapi to určitě bavit nejspíš nemohlo,ale taky nečumím na sportovní dramata,kterým ani za mák nerozumím,jen,abych si krásně do hodnocení mohla dát odpad nebo jednu hvězdičku. Telenovely ani jiné limonády nemusím,Elisa však zaujala. 1. série je pro mne tak na 4 hvězdičky,ústřední dvojce filmu perfektně zvolená, prostředí,kostýmy a i příběh,který není nijak originální se mi prostě líbil. Naopak druhá série vůbec nemusela vznikat,seriál bez Fabrizzia,to prostě ani nemohlo být,chápu,že musel režisér improvizovat,když chtěl odejít,ale raději měl seriál skončit,po první sérii. No každopádně celkové hodnocení jsou takové lepší 3 hvězdičky,poněvadž v druhé sérii se objeví mladý padouch,který mi připomněl Brada Pitta,z dob Legendy o vášní. :) ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

V podstate je to totálny telenovelový výplach, nelíšiaci sa od sračiek z Južnej Ameriky takmer ničím. Má ale celkovo príjemnú dobovú atmosféru a veci s tým súvisiace (kostýmy, masky, rekvizity, lokácie atď.) a zopár prekvapivo dobre zahraných postáv. Príšerný sentimentálny scenár to samozrejme všetko pochováva, ale do 200vky najhorších seriálov by som to rozhodne nezaradil. (40%) ()

Reklama

Ereniss 

všechny recenze uživatele

Jediná historická "slaďárna", co mě vážně bavila. Nemohla jsem se nasytit pohledem na krásné dobové prostředí, kostýmy a ani samotní herci nehráli špatně: Alessandro Preziosi byl božský a Jane Alexander zahrála protivnou Lukrezii na výbornou. Druhá série sice za tou první dosti pokulhávala, ale stále se na to dalo dívat. Stokrát lepší, než Manuela a jí podobné seriály. ()

Isuzu 

všechny recenze uživatele

A mne sa to ozaj pacilo a nemam kvoli tomu vycitky svedomia! :) ale bodovanie je za prvu seriu, druha to doslova "zabila" a dalej som uz pozerat nemohla. Ale na prvu seriu mam pekne spomienky, ako som sa pri tomto seriali romanticky rozplyvala, aj ked ziadnu Ingu, Rosamundu a podobne autorky nemusim, toto ma dostalo historickym nametom a najma charizmatickym hlavnym hrdinom a prijemnou hrdinkou:) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Romantika, zámek, kostým, kam se podíváte, pravá láska, spiknutí proti králi, třídní nerovnost... Však to znáte. No, možná už jsme v té žumpě plné telenovel zapomněli, že se pořád dá natočit takhle poctivý harlekýn. Jen musíte zatnout zuby, když scénárista z rukávu vysype klišé číslo 38 "Omdlévající těhotná hrdinka" a překovat fakt, že z titulní postavy cítíte tolik charismatu a emocí jako z Malibu Stacy Lízy Simpsonové. Jo, a nekoukejte na druhou sérii, je to jasná podpásovka. Moje slabé tři hvězdy patří prvním třinácti dílům. PS: Ne, opravdu nejsem debil. Ale italskou historickou telenovelu nemůžete srovnávat s CSI, Ztraceni nebo Zoufalými manželkami. Musíte ji postavit vedle Esmeraldy, Ošklivky Betty, Rosamunde Pilcher a Inge Lindstrom. A v téhle konkurenci jsou to pro mě zářící tři hvězdy. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (3)

  • Zámek Rivombrosa se ve skutečnosti jmenuje Castello ducale di Agliè. (veronica 01)
  • Nejnáročnější práce s kostýmem byla s Jane Alexander (Lucrezia), nosila velmi těsné šaty. (kdoasi)
  • Počas natáčania prvej série sa predstaviteľka Elisy (Vittoria Puccini) zamilovala do Fabrizia (Alessandro Preziosi) aj v skutočnosti a románik z plátna sa preniesol i do reality. V priebehu druhej série Vittoria s Alessandrom otehotnela a porodila dcérku Elenu. (Fabrinka)

Reklama

Reklama