Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (187)

duddek 

všechny recenze uživatele

Příjemná vánoční zábava. Oceňuju, že se natáčelo v Brně. Neodolal jsem a podíval se i na polskou předlohu – a dost mě zarazilo, že "Přání Ježíškovi" je, zejména v první polovině, přesná kopie, vteřina po vteřině, včetně dialogů. Některé role se nám povedlo obsadit líp, jiné působily přirozeněji v originále. A dějová linka kolem Langmajera i kolem utekší holčičky (hlavně ztvárnění jejího příchodu do té domácnosti) mi připadala srozumitelnější v této české verzi. Velkou roli mají ve filmu děti, což je divácky vděčné - i když jsou přemoudřelé a přehnaně suverénní. P. S. Překvapilo mě, že mezi Krajčem a Maximovou zeje 15letá propast - jejich polské protějšky si byly o dost blíž. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vytvorit kyc neni nic snadneho a zde se to celkem povedlo. Uvidite reklamne vylestene postavy, detatko, gaye, kostel, Tichou noc...Tato ceska romcom je remakem polske ctyrdilne Noci plne zazraku a ta zase vykrada Santa je uchyl, Lasku nebeskou, Prazdniny a dalsi klasiku. Legrace a slzy jsou tu v rovnovate. Plusem teto presladle nyve pohadkovosti je Dusek s Holubovou, kteri prinasi prvek crazy. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Jako příznivec domácí tvorby se snažím vidět vždy něco pozitivního na našich filmech, takže tady dám hvězdu za nadprůměrné obsazení, ale jinak je tahle romantická komedie absolutně bez vtipu, vše se jede přes jakousi křeč na sílu, podle zahraničních vzorů. Plné klišé, předvídatelné a úděsně hloupé a to tak, že mám pocit, že tvůrci dělají idioty i z diváků. Závěr jakože vycucaný happy end. Hlavně u paroháče Langoše jsem zvědavý jak by mu ta rodinná idylka vydržela dlouho. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

První hezký vánoční film z Brna. Velkej doják. Jen škoda že se nevyvaroval klasické šablonovitosti skládání několika životních příběhů dohromady, z nichž všechny musí dopadnout dobře anebo alespoň nadějně. Jako vybočení z tohle stereotypu by jistě osvěžilo. Hlavní part hrají dětští herci, z niž nadevšemi vyniká holčička-stopařka. Ačkoliv je nemám rád, tady dvojice Dušek Holubová opravdu pobavila. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Bylo nás na tom v kíně nanejvýš třicet přesto musím přiznat, že film je fakt dobrý! Připadá mi až evropský než klasicky malo český a díky za Brno. Pravda, poněkud zneužitá deus ex machina (ale jak jinak): zdrhající papírek s adresou a čtvrt metrem chvojí v korbě zachráněný kaskadér Lanoš, ale budiž – jsou (tam) Vánoce. Překvapil mě proti úkol Langoše a Pauhoufové, ale holčina (viděli jsme ji u p. Šípa) byla dokonalá. Další dětští herci rovněž. Myslím, že film byl stran zápletky a peripetií postav vyvážený. Našel se tam polepšený hříšník (a ne jeden), věrný psif a ti praví se našli… Zdá se, že korporáty a jejich praktiky naplňované nešťastníky v jejich vedeních, nám začínají vadit. ODSTAVEC Letos jsme se po sto letech zbavili komančů, kdyby to vzdal hlavní zmrzlinář, mohl by být příští rok příslibem lepších časů. Film vřele doporučuji – my jsme se báječně bavili. ODSTAVEC Edit: Námitky, srovnávání polského filmu s tímto? Bať bať, moje řeč - poté, co jsem viděl porno film, věru nikdy jsem se o něco podobného sám nepokusil, abych nebyl za plagiátora… ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Během závěrečných titulků můžeme vidět další scény. (griph)
  • „Je tam velká paleta emocí, typů postav, vztahů. Baví mě, že každou chvíli děj přeskakuje z jednoho příběhu do druhého a že to nenudí a diváka to táhne stále dopředu,“ prohlásila o filmu režisérka Marta Ferencová. (Duoscop)

Reklama

Reklama