Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (255)

Austen odpad!

všechny recenze uživatele

Toto bylo pro mě obrovské zklamání, které trpělo propastným kvalitatním srovnáním s původním seriálem, který navzdory komunistickému balastu, ční nad tímto dílem ve všech směrech, zemména scénářem, režií a hereckým projevem. Navzdory tomu, že řada herců navazovala na své úspěšné role a mohla z toho těžit, nemohli se očividně s předepsaným vývojem svých postav ztotožnit a často to vypadalo, že jde o pouhé karikování předešlého seriálu. Seriál byl po komerční stránce velmi úspěšný (sledovaný), protože opravdu plnil roli zábavného týdeníku, o kterém se v pondělí ráno nevěřícně diskutovalo a musím říct, že to byl jediný světlý bod celého projektu - čtení zábavných recenzí o Elišce Balzerové, která vrhá toužebné pohledy na sousedovic dítě, pan Abrahám jako balvan, prapodivná dcera Eliška (nebo jak), která částečně šílí nad sebou nebo svým nepřítomným otcem a ti všichni, jak se kolem sebe plácají a nejsou s to, vytvořit kloudný dialog. Byla to zábava, ale jako výsledek dramatického seriálu dost smutné vysvědčení. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně asi nejlepší ze všech Nemocnic. Líbil se mi děj, který diváka dokázal udržet u obrazovek. Herecké výkony některých představitelů sice trochu pokulhávaly, ale zase na druhou stranu se člověk u nich nenudil, jelikož v jistých momentech dokázaly pobavit. Samozřejmě, že v seriálu byli i herci, kteří prokázali mistrnný výkon. Jo a líbila se mi znělka. Po pár letech jsem si koupil komplet seriál na DVD, takže až bude trochu více času, rád si ho připomenu. Hodnotím lepšími třemi hvězdami. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Není to sice tak špatný, jak zdejší hodnocení ukazuje, ale oproti předchozím sériím je to tedy pořádný sešup dolů. Hodně chybí nejen pan Kopecký, ale i jakýkoliv lepší scénář. Z Nemocnice se stala utahaná telenovela s herci, kteří i kdyby měli sebevíc talentu, v tomhle guláši deprese, slz a utahané hudby, by nepředvedli zhola nic. Jediné hodné úsměvu je fakt, že snad každý, kdo se tady objevil z "mladé" generace, byl dříve či později v tak známé Ordinaci. I když neočekávám kvalitu prvního seriálu, doufám, že závěr mi chuť alespoň trochu vylepší. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Tak nějak si uvědomuji, že když hodnotím TV seriály z nedávné doby, tak jdu jaksi dolu. Je zde jakási nepřímá úměra, čím starší seriál tím, víc hvezdiček a naopak. To je jenom další důkaz o úpadku televizní tvorby v posledních letech. Tento seriál je toho jenom důkazem. A nezachránili to ani skvělí herci. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Původní seriál považuji za to nej z našich seriálů a tak jsem byl zvědavý jak se s "legendou" popasují další scénáristé a režiséři. Nechci být přehnaně kritický - z toho kvanta materiálu, který jsem viděl se mi i nějaké věci líbily, ale celek působí jakoby s původní Nemocnicí měl společná jen jména postav. Naštěstí tu jsou Abrhám, Janžurová, Vinklář, kteří utáhnou i slabší věci. Tuším kde se stala hlavní chyba - v této sérii totiž chybí humor a vypjaté situace jsou tu tak trochu samoúčelné. Z doktorky Čeňkové se stala zmatená stařenka, z mladého Sovy a jeho manželky jsou záporné postavy (které podbarvuje teatrální hudba), linie potomků jsou nezajímavé... atd... Je mi líto, ale nepovedlo se to, očekávání byla převysoká. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Průměrná sledovanost jednotlivých dílů byla 3 267 000 lidí. (blackrain)
  • Městem Bor se stal Beroun. V létě bylo natáčení v Berouně ohroženo povodněmi, město se ocitlo pod vodou. Místa, kde se mělo točit, byla zničena. (blackrain)
  • Arnošt Blažej (J. Abrhám) opět jezdí ve voze Honda jako v původním seriálu z roku 1977. (M.B)

Reklama

Reklama