Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Jako jeden z mála seriálů si One Tree Hill i přes úctyhodný počet natočených dílů stále drží poměrně slušnou úroveň. Nicméně čistě „objektivně“ pro mě byly první čtyři série obrovskou srdcovkou a ztělesněním toho, jak jsem si zhruba představoval seriál o své generaci – britští Skins http://www.csfd.cz/film/229075-skins/ jdou v tomto ohledu ještě mnohem dále a zobrazují podobná témata otevřeněji a reálněji (upřímně si ta syrová a místy až drastická líčení osudů teenagerů ani nedovedu v americkém pojetí dost dobře představit). Celkově je z OTH cítit, jak je americké – dějově místy vlažnější, co do otevřenosti sexuálních scén třeba oproti zmíněným Skins dosti přízemní a v NĚKTERÝCH (zdaleka to neplatí u všech postav) okamžicích „osobních proher“ i lehce naivní. Žádné z těchto zmíněných negativ ale nic nemění tom, že je zde několik výborně napsaných postav, které je velmi těžké si nezamilovat a minimálně první čtyři sezony vás opravdu vtáhnou a nepustí. Pátá a šestá série se pak nesou v duchu „skutečnějších“ a „dospělejších“ problémů a zároveň postupně zbavují své hrdiny i těch nejposlednějších ideálů. Ačkoli se od páté série kvalita postupně snižuje (to „reálné“ prostředí dospělého života už zkrátka není tak přitažlivé, velké množství nových postav spíš vadí a i když je to samozřejmě zcela logický vývoj, tak je pro diváka, který si postavy zamiloval, dost těžké některé změny vstřebat – zvyknout si je zkrátka obtížné.), nelze upřít tvůrcům častou snahu o rozvinutí různých motivů z minulých sezón; minimálně v tomhle je One Tree Hill podstatně hodnotnější než jeho žánroví zástupci – psychologie postav zde není plochá a je schopna nabídnout více než jen sentimentální výlevy či typicky afektované archetypy běžných Američanů.)) Sedmá sezóna vinou absence dvou hlavních postav ztrácí v celkovém srovnání ještě více, ale i přesto jde stále o velmi „koukatelnou“ záležitost, i když nepopírám, že svou roli už hraje i notná dávka nostalgie.) Uvidíme, co ta osmá a snad už i poslední série přinese.) 1.řada - 90% 2. řada - 95% 3.řada - 95% 4.řada - 90% 5.řada - 80% 6.řada - 85% 7.řada - 75% ()

Kvítek 

všechny recenze uživatele

One Tree Hill se na první pohled tváří jako další prvoplánová záležitost vyrobená pro středoškolsky povinné teenagery. Netrvá ale dlouho ztotožnit se s výrokem, že je vážně jenom jeden Tree Hill. Mě přikoval na dlouhé hodiny k monitoru počítače a v postteenagerovském věku rozšířil moji seriálovou vášeň do nepoznaných rozměrů. I když se ochomítáme okolo dobře provařených témat (nejen) středoškolské lásky, přátelství na život a na smrt, trpkých životních chvil, životních snů a jejich pádů, šmakuje ta tolikrát ochutnaná směsice nějak jinak. Těžko říct, která tajná ingredience to má na triku, ale prostě je to tam!!! One Tree Hill se dotýká „obyčejných“ témat neobyčejným způsobem, a proto ho musím vyzdvihnout do seriálových výšin. Celou parádu podtrhuje skvostný soundtrack nabitý nevšedními a více než příjemnými songy, které potvrzují, že ART MATTERS !!! Libozvučnost ódy na One Tree Hill kalí pátá a šestá serie, které lze s přivřením obou očí považovat za chudé příbuzné špičkových předchozích čtyř řad. To, co dělalo tenhle seriál výjimečným, v Two Tree Hillu nenajdeme a zašlou slávu neopráší ani pár epizod ve starém dobrém duchu a už vůbec ne nechutně vyslazené finále. I přesto pro mě One Tree Hill nikdy nebude jenom seriálem. Byl pro mě záchranným lanem, když mi bylo na nic. Byl pro mě maximálně příjemnou kratochvílí, když mi bylo hej. One Tree Hill pro mě vždycky a napořád bude FRIEND WITH BENEFIT. Always & forever ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Vítejte na dalším prosluněném městečku, další střední škole, kde jsou další populární i nepopulární teenageři, kteří mají další problémy s láskou. Jediné, čím OTH trochu vybočuje z řady je sportovní téma, přestože většinou slouží jen jako výmluva k nějakému sporu. Co mi na seriálu strašně vadí (kromě průměrnosti, která z něj přímo srší) jsou srdceryvné výlevy. Kdyby v každém díle, ale ony jsou tam každých pět minut. Dojemný rozhovor matky se synem, dojemný rozhovor matky se strýcem a tak pořád dokola. Neustálé přehrabování v minulosti, při kterém si musíte klepat na čelo, že na ní někdo tak moc lpí. Podivné a nelogické chování a vývoj postav, to je jen třešničkou na dortu. Chad Murray je i se svýma neustále zamhouřenýma očima (k mému překvapení) snesitelný, ale kdo mi absolutně leze na nervy je neustále ublížená Peyton, která nedělá nic jiného, než že v každém díle bulí. Záchytným bodem, díky kterému jsem se na to ještě nevykašlala, je Brooke. Sexy potvůrka s obrovským charisma, která to tam jako jediná dokáže okořenit a pořádně zamíchat kartami. Baví mě narozdíl od ostatních tak moc, že jsem ochotná sledovat OTH dál. Doufejme, že horší už to nebude. Edit: Škoda, že Lucas naprosto nesmyslně skončil s Peyton místo Brooke proto, že ve skutečnosti se herci zrovna rozcházeli. Ti dva k sobě patřili. A jak bylo v jednom článku: You're either on team Brooke or team Peyton. And nobody wants to be on team Peyton because their captain is a big whore. ()

murthags 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že po shlédnutí 4 série jsem propadl do světa One Tree Hill, prostě výborný drama se skvělým hudebním vkusem, skoro jsem slzel v oči když hráli mé oblíbené písničky, od přeslazenýho Keana, Kashmir od Zeppelin, Coldplay a ukončení série vždycky s Snow Patrol...Hodnocení: 1.řada 95%, 2. řada 98%, 3. řada 96%, 4. řada 100% // Dále 5. řada 75%, 6. řada 78. Abych řekl, tak už nevím co by OTH mi mohl nabídnout dále v 7, 8 a 9 řady. Končím. Můj pětihvězdičkový hodnocení patří první čtyři řady, ty další považuji jako omyl, že jsem na to vůbec díval. ()

REBARB0RKA 

všechny recenze uživatele

Malý velký vztahový seriál, který se od podobných výtvorů pro náctileté liší tím, že za ním stojí tým, který ví, jak se dělá drama. Když si odmyslím jaksi povinné tradiční zápletky (on chce ji, ona jeho ne, přebírání kluků/holek), zůstane souboj člověka s nástrahami života. Jakou cenu má popularita? Kam až zajde nenávist k bratrovi? Co stojí splnění snů? Z těchto témat umí tvůrci vytěžit drama jako blázen, ale taky ukazují, že i ode dna se člověk dokáže odrazit. A právě hloubka seriálu a životní pravdy povyšují OTH vysoko nad průměr. Bohužel od páté série zabředává OTH do bažin konverzačního polodramatu, hlavně proto, že mu chybí pořádná záporná postava. Naštěstí se nevytratily vtip a úderné hlášky a díly napsané duchovním otcem Markem Schwahnem jsou pořád nadprůměrné. Cukrkandlovou sedmou sérii a pro diabetiky smrtící poslední díl této série zachraňuje posledních pět minut epizody. Podle první ukázky na devátou závěrečnou sérii to vypadá, že mě OTH bude opět emocionálně masakrovat. Těším se. Po shlédnutí 9. série: Emocionální masakr se vrátil a ani moje oko nezůstalo při finální epizodě a bonusové části suché. ()

Galerie (462)

Zajímavosti (60)

  • Lucasovo (Chad Michael Murray) tetování po nehodě zmizí, později se však znovu objevuje. (KucC)
  • Chad Michael Murray (Lucas Scott) a Hilarie Burton (Peyton Sawyer) si spolu zahráli i v seriálu Dawsonův Svět v epizodě "100 Light Years from Home" (5x19). (Redík)

Reklama

Reklama