Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

lesumir

všechny recenze uživatele

Opět se ukazuje omezenost čsfd návštěvníků, kteří jsou buď pseudo onanisti nebo rovnou blbečci. Odsoudit to a přihodit odpad jenom proto, že je to z produkce TV Nova? Vždyť se to týká nejzajímavějšího příběho českého podsvětí, které vyplulo na hladinu. Vágnerová hraje dobře a obsazení je topovka. A určitě se to ještě víc rozjede! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejde mi na rozum jak to všechno mohla ta skutečná policajtka přežít. Zřejmě měla u sebe pořádného anděla strážného, který měl co dělat, aby se neulítal svoje perutě. Jelikož se kolem Berdychova gangu vyrojilo spousta nejrůznějších teorií, legend a polopravd,tak se klidně může nabíze i možnost, že to všechno bylo jenom jedna velka hra, kde všichni zúčastnění byli jenom figurky na něčí šachovnici a někdo si s nimi posouval podle libosti a taky podle toho jak se mu to hodilo, když už někoho nepotřebovali, tak ho prostě obětovali jako piónka. Nebudu se v tom šťourat, protože to stejně nemá cenu. Po shlédnutí prvního dílu jsem si říkala jak mohl Kroupa s Klímou napsat tak blbý seriál, přesto jsem mu dala šanci. Přece se oba věnují investigativní novinařině, takže zkušenosti mají veliké. Jsem ráda, že Robert Jašków konečně dostal pořádnou roli, kde se může ukázat. V Ulici toho moc nepředvede. Hana Vagnerová mi nevadí, zvykla jsem i na to její bilancování, kdy s sebou neustále vláčela Drobka a nahrávala se na kameru. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic…a nebo, že by přece pro něco. Ale Vagnerové její odhodlanou policajtku zatím moc nežeru. Dvojka Bydžovská, Zedníček šlapou totálně naprázdno, spíš bych je tipovala na angažovanost u pomocné stráže VB. Jen Jašków a Dolanský se snaží tvářit jako skuteční ranaři… a trochu jim to i věřím. Tak vyčkám a snad se té drsné krimi ještě dočkám. ...(12.11.)Tak jsem se dočkala, jen Vagnerové to pořád nežeru. Ale ten Jašków!! ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal poslední díl seriálu a konečně tak mohu ohodnotit počin, který světlo světa spatřil již dávno, světla televize však teprve tento podzim. Je mi jasné, že komentář či hodnocení nebudou mít v případě tohoto seriálu valný smysl, protože ti, kdo ho chtěli vidět, ho viděli po TV masáži již letos, a ti kdo jsou jeho odpůrcem z jakéhokoliv důvodu, se na něj stejně nepodívají. A tak tedy jen krátce a stručně. Seriál se mi líbil, dílů sice mohlo být méně a mohli být katší, seriál mohl být méně jasný a čitelný, herci mohli lépe hrát a.... a to už je příliš kdyby a co by. Přes to všechno se mi dílko líbilo a rád jsem se na něj jednou podíval. Sice už to s 99,9 % pravděpodobností nikdy nezopakuji, ale to je u seriálů tohoto typu celkem častý jev. A protože po celou dobu sledování jsem i přes menší i větší výstřelky seriálu špatným směrem koketoval s 4hvězdičkovým hodnocením, musím mu ho taky nakonec udělit. Jestli právem či neprávem, je nakonec jedno... ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinku musí nenávidět i její máma. Nevím jeslti je to jen tou herečkou, jejíž hlas je odporný asi tak jako stoka plná krys, a její intonace patří do skupiny: "nasere k smrti", nebo i scénáristickým profilem. miluju ty pseudohumanistický hlášky na téma: tohle to si nemůžete dovolit, jsem zvyklá pracovat podle předpisů. navíc socvidlák policistka si ráda hraje na drsňačku. moc hezký. další ze série seriálů a knih, kde nenávidím hlavní postavu ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • V epizodě "Válka gangů" pohne mrtvola na pitevně hrdlem. (Dekovnik)
  • Vladimír Orava (Pavel Zedníček), v reálném světě Josef Opava, jeden z hlavních obžalovaných v kauze Berdychova gangu, měl také figurovat v případu Kajínek. Účastnil se akce, kdy policie v Praze po plzeňské vraždě zadržela Kajínka a zajistila u něj arzenál zbraní včetně samopalu. (Nick321)
  • Rada pro prozhlasové a televizní vysílání udělila TV Nova CET 21 za násilné scény pokutu 300 000 Kč. (morgos)

Reklama

Reklama