Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Francouzské Polynésii došlo vinou pokusných jaderných explozí k silnému ozáření. Po nějaké době je napaden japonský tanker neznámým obrovským netvorem. Mezitím je mladý americký biolog Niko Tatopoulos, expert v oboru vlivu radioaktivního záření na živé organismy, povolán ministerstvem vnitra k naléhavému úkolu. V Panamě byly totiž objeveny obrovské stopy neznámého veleještěra. O případ napadené lodi se začne zajímat záhadný Francouz Philipp Roaché, který tvrdí, že zastupuje pojišťovnu. Niko si myslí, že jde o nový druh živočicha, který vznikl mutací, a jeho vyjádření se dostane i na televizní obrazovky, kde ho zahlédne bývalá snoubenka, snaživá reportérka Audrey. Vypukne panika, obrovský, téměř stometrový netvor vstoupí do ulic New Yorku a ukryje se v metru. Na Nikův návrh je navezena na blízké náměstí obrovská hromada ryb, která netvora přiláká. Audrey, která Nika vyhledá, se zmocní tajných záznamů a sestříhá z nich reportáž, kterou se pokusí proslavit. Na scéně se opět objeví Roaché. Ve skutečnosti je agentem francouzské tajné služby a má za úkol Godzillu zabít. Uvnitř slavné Madison Square Garden čeká muže děsivé překvapení v podobě téměř dvou set vajec, z nichž se začínají líhnout malé Godzilly. Niko se pokusí upozornit na nebezpečí, které hrozí lidstvu, a snaží se s agentem, Audrey a kameramanem Victorem uniknout hladovým mláďatům. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (58)

Godzilla: The Series (1998) (seriál)

  • Seriál navazuje na film Godzilla (1998), můžeme však zpozorovat, že vzhled titulního animovaného monstra se od toho filmového poněkud odlišuje. Tvůrci filmu totiž poskytly animátorům pouze prvotní návrhy na design Godzilly, nikoli však ty finální – animátoři tak neměli jinou možnost a seriálovou „Zillu“ poupravili dle svého, přičemž se hojně inspirovali u původních japonských filmů. (fiLLthe3DD)

Agresivní virus - Síla New Yorku (2016) (epizoda) (S03E01)

  • Hned v úvodu na začátku této epizody je scénka se žlutými náklaďáky a vojenskou technikou před známou „žehličkovou“ budovou, známou též jako Flatiron Building. Tuto scénku tvůrci převzali z filmu Godzilla (1998), kde právě tyto náklaďáky připravovaly rybí past pro Godzillu. (Leopard105)

Džudžucu kaisen - Hekireki: Ni (2023) (epizoda) (S02E17)

  • Režisérka této epizody Harumi Yamazaki, oddaná fanynka Godzilly, se rozhodla zobrazit katastrofickou bitvu Sukuny a Mahoragy z pohledu obyčejných lidí, čímž se odchýlila od typického zaměření na samotnou bitvu. (mikki089)

Reptilicus (1961)

  • Producent a režisér filmu Sidney W. Pink chtěl v roce 2001 natočit pokračování, které by se odehrávalo o 60 let později, aby vydělal na úspěchu filmu Godzilla (1998). Bohužel však zemřel v roce 2002 ještě předtím, než mohla začít příprava na pokračování. (Marek06)

Neuvěřitelný Hulk (2008)

  • Kevin Feige přiznal, že struktura filmu je inspirována filmy s Godzillou. Tři čtvrtiny filmu se vypořádává armáda s monstrem, kdy poté na scénu přichází větší monstrum, proti kterému se dříve válčící strany spojí, aby jej porazily. (Kubaaa97)

Jedině Tereza (2021)

Underworld: Vzpoura Lycanů (2009)

King Kong (2005)

  • Peter Jackson snímek teoreticky mohl natočit už na konci devadesátých let minulého století, ale kvůli filmům s příbuznou tematikou jako Velký Joe (1998) a Godzilla (1998) se studiu nový remake točit příliš nechtělo. Universal se původně o produkci dělil ještě s Miramaxem (tehdy ještě pod patronátem bratrů Weinsteinových), a v hlavní roli se mohla objevit Kate Winslet po boku George Clooneyho či Roberta De Nira. (imro)

Godzilla no gjakušú (1955)

  • Spoiler: Jeden ze dvou filmů (a jediný japonský), ve kterém byl Godzilla poražen bez pomoci jiného monstra či nějaké speciální technologie, pouze za použití vojenské síly. Tím druhým je Godzilla z roku 1998. (Israha)

Související novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama