Reklama

Reklama

Strážci Galaxie

  • USA Guardians of the Galaxy (více)
Trailer 5
USA / Velká Británie, 2014, 116 min

Režie:

James Gunn

Předloha:

Dan Abnett (komiks), Andy Lanning (komiks)

Kamera:

Ben Davis

Hrají:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close (více)
(další profese)

V tomto akcí nabitém, výpravném vesmírném dobrodružství se odvážný dobrodruh Peter Quill stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožující celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá a ohrožuje celý vesmír, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 5

Recenze (1 955)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V životě se mě pokusilo zabít spoustu lidí. Nenechám se zlikvidovat pařezem a mluvícím mývalem." Při standardní výšce, tlaku, teplotě a rosném bodu dokážu ustrážit galaxii sám, ale před časem jsem si natáhl lýtkový sval a tak jsem rád, že se našla pětice dobrovolníků, která vzala ochranu galaxie za svou. Byla s nimi celkem zábava, zejména provokativní zvedání prostředníčku přes kladku mne potěšilo a hodně mne bavilo sledovat trumfování v tom, kdo z nich je největší kretén. Pro mne byl vítězem Drax, ale byly chvíle, kdy mu mývalí, dřevěná i walkmenová konkurence tvrdě šlapala na paty. Jen Gamora byla v této soutěži zcela mimo, ale ta zase měla jiné přednosti i zadnosti, kvůli kterým stálo za to se na tento snímek podívat. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Hned začátek byla normální emoční podpásovka, na to jsem teda opravdu připravená nebyla! Jinak skvělé vizuální zpracování města Xandar, vesmířanů, vesmírných lodí, ocenila jsem i rychlé akční scény - úprky či hvězdné bitvy. Všechno mělo spád a já se nenudila ani minutu. (kino poloprázdné, dokonalý filmový zážitek) Rozesmála mě spousta situací a hlášek a v rámci žánru sci-fi komedie dávám plný počet, film si to prostě a jednoduše zaslouží. Je tady ale několik nitek bez konce, Gamora by si to mohla "vyříkat" se svým taťkou, Pítr by si mohl svého taťku zase najít no a Groot ... tak ten by mohl zase co nejdřív povyrůst, když už se naučil dvě nová slova. Takže hurá do nových dobrodružství! ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, že poměrně nezkušený režisér vlítl na takový trhák a získal úspěch. Guardians of Galaxy jsou velmi svěží a zábavnou jízdou se světem připomínající Star Wars, což mi zde vadilo možná nejvíce (tenhle druh Sci-Fi příliš nemusím) ale zde jsem se přes to dokázal přenést a nechal se unášet skvělými ústředními postavami( nejvíce mě kupodivu pobavil Drax) CGI je solidní, příjemný soundtrack, humor na mě až tak nezapůsobil, zasmál jsem se tuším 3x, ale bavil jsem se skvěle. Kapitána Ameriku to v mých očích však nepřekonává. 80% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak jo, nejdřív jsem si myslela, že prostě vypnu a budu si užívat tenhle popcornový film. Dařilo se to, bohužel již v první polovině došel popcorn a já se začala víc soustředit na film. Hudba super, o tom žádná, za ní je také jedna hvězdička. Ta další je za sem tam zdařilý joke, za docela vydařené efekty, které vypadají jako v každém druhém marvelovském filmu nebo filmu od Michala Baye… Bohužel mě to od poloviny začalo nudit, najednou tahle parodie na Star Wars, která si občas hrála na víc než parodii, ztratila to kouzlo, co měla na začátku. Jako bych se najednou probrala z hypnózy. Ačkoliv se neničil New York, ale město, co vypadalo jako zábavní park, tak to z toho čišel ten americký patriotismus a tak, až mě z toho rozbolely zuby. Samozřejmě někomu to nevadí, někdo si to užije a vůbec všechno nej. Jenomže já jsem tak trochu trubka a celou poslední půlhodinu jsem jen protáčela oči v sloup Šla jsem do kina s očekávání, že se budu bavit (ovace na CSFD mě opravdu navnadily), jenomže pak jsem dostala to samé co v jiných marvelovkách nebo jiných amerických filmech, kde se zachraňuje XY (XY = Země, USA, dcera prezidenta, Brouk Pytlík, …), a tak mě to prostě nebavilo. Mozek no. Nechtěl se vypnout a bavit se. Čili máme tu cynického hláškovacího mývala, máme tu prince Drsoně, máme tu „tu z Avaru, jen natřenou na zeleno a ne na modro“, máme tu strom, který má ze všech největší srdce, a máme tu potetovaného typana, co ztratil rodinu, ale našel si kámoše. Máme tu takovou kchůl skvadru, že se zaručeně musíte bavit, jasné!! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Děj filmu se veze na vlně tradičního komiksového klišé. Takže tu máme zavilého záporáka, který chce vyhladit galaxii a máme tu partu gerojů, kteří se mu v tom snaží zabránit. Jenže všudypřítomný sebeshazovačný humor posouvá tuhle báchorku o level zábavnosti výše, stejně jako parta sympatických hrdinů, kteří každý z nich nabrali kýbl charismatu navíc a jejich osudy vás zajímají. James Gunn dobře zužitkoval své tromácké začátky, takže ty nahláškované bizarní a ještě bizarnější postavičky ukočíroval s přehledem a humor nepůsobí trapně a křečovitě. A řekněte sami, lze nemilovat film, ve kterém hlavní hrdina pro záchranu svého milovaného prehistorického walkmana je ochoten nasadit holý život? Sám jsem kdysi, před dlouhými lety, coby chudý student koupil za poslední našetřené peníze svého prvního walkmana a byl šťastný jako blecha, takže pocitům Chrise Pratta dobře rozumím :o) A nemusel to být nutně dárek od mámy. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (155)

  • Castingová režisérka Sarah Halley Finn prozradila, že Chris Pratt (Peter Quill) o roli původně vůbec neměl zájem: „Chris roli nechtěl a odmítal přijít na casting. Nakonec se mi ho podařilo přesvědčit, aby přišel, jenže to už ho zase nechtěl vidět James Gunn. Byla jsem opravdu ráda, když se konečně sešli a upřímně, šlo o jeden z oněch ‚heuréka‘ momentů, když během castingu máte z nějakého herce dobrý pocit a podvědomě víte, že je to ten pravý. James se na mě otočil po deseti vteřinách jednání a řekl: ‚To je on‘.“ (Geralt z Rivie)
  • Chloe Bruce, která zaskakovala za Zoe Saldanu (Gamora) v akčních scénách, je držitelkou světového rekordu v počtu kopů za minutu (a je zapsána v Guinessově knize rekordů). Je také mistryní bojového umění Tang Doo So. (Dr.Bishop)
  • Scenáristka Nicole Perlman se bála, že by mýval Rocket Raccoon mohl působit příliš "cartoonově" (jak z kresleného filmu), proto pro tým animátorů pořídila opravdového mývala jménem Oreo, na základě kterého byla postava digitálně vytvořena. (Mimesis)

Související novinky

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

30.03.2021

Natáčení čtvrtého dílu asgardské ságy pod režijním vedením Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) právě v těchto dnech probíhá v Austrálii a už nějaký čas víme, že mimo známých tváří Chrise… (více)

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

10.03.2020

Následující článek obsahuje mírné spoilery ke konci Avengers: Endgame. V posledním filmu s původními členy Avengers se Thor s tváří Chrise Hemswortha na konci vydal do vesmíru v lodi týmu Strážci… (více)

Reklama

Reklama