Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 2
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (270)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nad očekávání vydařený cyklus. A to moc nemusím tyhle druhy pořadů, které spojuje pouze ústřední téma, jako v tomto případě „lež“. A nebyla vždycky nevinná, třeba v díle Klukovina rozhodně ani na okamžik. Dobře že scenáristé uznali, že některé lži se prostě odpustit nedají, a neohýbali děj v závěru do zbytečně nepravděpodobných konců. Některé díly byly lepší, jiné trochu horší, poslední už byl na hraně naprostého fiaska, od kterého ho dělily pouze herecké výkony dam v hlavních rolích. Ale pořád je stav 7:1, takže nemá cenu odstřelovat i předchozí díly. (Po pěti nových dílech z podzimu 2014 jsem byl nucen jít o hvězdičku dolů. Cyklus se evidentně scenáristicky vyčerpal.) ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Po pěti dílech se nebojím dát plné hodnocení. Seriál si udržuje kvalitu a věřím, že tomu tak bude i v dalších dílech. Skvělé a kvalitní herecké obsazení, zajímavě zpracované životní příběhy, někdy i s nečekaným koncem. Hodně mě to baví a těším se na další díly. Ještě možná později dopíši další informace. Hodnocení si myslím, že už nezměním. Ale kdoví, co není může být. Zatím jsem mile překvapen, páč jsem příliš nečekal. 90% EDIT 18.11.2014: Takže po nějakých 13ti dílech musím opravdu uznat, že se konečně povedl další seriál, který vzniknul v ČR, což nebývá moc zvykem. Ale zjišťuju, že pokud se nejedná o seriály typu Ordinace, Ulice, VKVčka a podobné srágory, tak to většinou stojí za to. Tohle je ale v podstatě takový seriál neseriál. Ani se to nedá tak úplně nazývat seriálem. Jednak je každý díl na víc jak hodinu a jednak neexistuje žádná návaznost. Takže spíš takový cyklus různých filmů bych to nazval. No a ač nejsem nijak extra velký fanda fotbalu, tak díl Zrádce bych s chutí označil zatím jako za ten nejlepší ze všech. //spoiler// Ta chvíle, kdy si Kryštof Hádek mezi sešívanými papaláši na vip tribuně stoupne a vysleče se do sparťanských spoďárů, zaostří na něj kamera a vidí ho celý stadion, je nezapomenutelná. :D //konec spoileru// Těším se na odvysílání dalších dílů. Hodnocení tedy u mě zůstává na devadesáti procentech. ()

Reklama

Mylouch

všechny recenze uživatele

1. ** 2. ** Ve 3. Konečně smysluplný příběh uvěřitelné etudy na mnohým povědomé téma, jehož "lživé" dialogy dokázali herci zpracovat způsobem, který je u nás konkurencí celovečerákům. "Tak zase ve středu, Moniko." Romantickému konci dovedně pomohla drobná shození i dovětek. Možná nejlepší Langmajer vůbec a zlatá Hřebíčková. Sc.M.Zlatníková, rež. Petr Zahrádka (bravo) tv ****, 4. ***, 5. Jednoduše odvyprávěný, reálně současný příběh zpracováním asi nepřekoná dojem z přečtení náčrtu scénáře. Chybí náznak dramatizace, nejzajímavější linie je opuštěná. Dětští herci na přiměřené úrovni těch všedně seriálových, slušná Medvecká.. *** , 8. ***, Moje pravda **** ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tento seriál jako celek je docela složité. Každý díl je jiný žánr, má jiný příběh, jiného režiséra a i herce. Proto musím díly hodnotit jednotlivě a pak vše vyhodnotit jako celkový průměr. Jednotlivé díly hodnotím takto: Pod hladinou ( ★★★★ ), Lež má rozbité auto ( ★★★ ), Druhý dech ( ★★★★★ ), Hvězdička ( ★★), Chromozom ( ★★★ ), Byl lásky čas ( ★★ ) ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Docela se mi líbila chemie mezi Vilhelmovou a Dykem v epizodě Lež má rozbité auto a podnikatelská ojebávačka s Honzou Plouharem v Čisté práci. Zbytek se veze na vlně průměru a takový Chromozom nebo Byl lásky čas už nestojí ani za uplivnutí. Ale jako autorský projekt ČT to hodnotím kladně, ocením prostor věnovaný původní tvorbě, jen by to chtělo více scenáristické invence a ne jen ledabyle klouzat po povrchu. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (19)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama